E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανδρέας Πάτσης: Ποινική δίωξη για ανακριβείς και ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/3/2023 | 18:09

Ανδρέας Πάτσης: Ποινική δίωξη για ανακριβείς και ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες

Αντιμέτωπος με δυο αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν τις δηλώσεις πόθεν έσχες είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε στο επίκεντρο πολιτικών αναταράξεων με αφορμή τις καταγγελίες ότι ως δικηγόρος αναλάμβανε κρατικές δουλειές με απευθείας αναθέσεις και αγόραζε «κόκκινα δάνεια».

Ο εισαγγελέας εφετών άσκησε σε βάρος του 57χρονου, που μετά τις αποκαλύψεις διεγράφη από τη Ν.Δ., ποινική δίωξη για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ εξακολούθηση και συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρένθετου προσώπου, κατ’ εξακολούθηση. Τα αδικήματα φέρονται να έχουν διαπραχθεί από 17/7/2019 έως 25/2/2022 ενώ κατηγορούμενες είναι η νυν και η πρώην σύζυγος του κ. Πάτση.

Σε βάρος της συζύγου του βουλευτή ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για συνέργεια σε συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή δια παρένθετου προσώπου ενώ η πρώην σύζυγος του διώκεται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι την επίμαχη περίοδο υποβλήθηκαν ανακριβείς και ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2019, με ημερομηνία οριστικοποίησης της δήλωσης 20.7.21 και ημερομηνία αναφοράς 17.7.2019, στα δηλωθέντα ακίνητα, ο Ανδρέας Πάτσης φέρεται να μην καταχώρησε πισίνα 28 τ.μ. επ ονόματι της τότε συζύγου του σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη. Επιπλέον, ο ανεξάρτητος βουλευτής εμφανίζεται να ανέγραψε ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι 2.635 τ.μ., αντί των 4029 τ.μ. που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής.

Από την έρευνα φέρεται να προέκυψε ότι στη δήλωση του 2021, ο κατηγορούμενος βουλευτής, ανέγραψε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ποσού 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ.

Επίσης, σε 8 δανειακές υποχρεώσεις της δικηγορικής εταιρείας του, από τράπεζα του εξωτερικού εμφανίζεται να αντέγραψε λανθασμένο ποσό και να παρέλειψε να προσκομίσει βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ποσού 70.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο ανεξάρτητος βουλευτής φέρεται να μην δήλωσε ότι συμμετείχε αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου προσώπου στο κεφάλαιο τριών εταιρειών στην Κύπρο ενώ η νυν σύζυγος του σε εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η υπόθεση, πλέον, θα περάσει στα χέρια εφέτη ανακριτή ο οποίος θα οριστεί από την αρμόδια Ολομέλεια Εφετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απίστευτος πνιγμός πέντε ανθρώπων: Οι τέσσερις βούτηξαν για να σώσουν κολυμβητή που πάλευε στο νερό και πέθαναν όλοι

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Αυτό που ξεκίνησε ως ένα ανέμελο καλοκαιρινό απόγευμα ψαρέματος από την ακτή κατέληξε σε τραγωδία

Πέθανε ο Γάλλος ατζέντης μοντέλων που έφερνε νεαρές γυναίκες σε επαφή με τον Τζέφρι Επστάιν

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Το όνομά του εντοπίζεται σε πάνω από 2.000 σημεία στα έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης για την υπόθεση Επστάιν

Ιωάννινα: Η νύχτα έγινε μέρα από τις αστραπές‑ Εντυπωσιακό θέαμα εν μέσω καύσωνα

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Το φαινόμενο, αν και σύντομο, προκάλεσε την προσοχή των κατοίκων που κατέγραψαν εικόνες με τις αστραπές να σκίζουν τον σκοτεινό ουρανό

Η Ιαπωνία δημιούργησε το πρώτο «ψυγείο για ανθρώπους» – Δροσίζει ολόκληρο το σώμα μέσα σε λίγα λεπτά

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία SDRS, ο χρήστης αισθάνεται σημαντική ανακούφιση έπειτα από μόλις πέντε λεπτά παραμονής

Μαμντάνι: «Δεν έχουμε εξουσία να συλλάβουμε τον Νετανιάχου»

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης παραδέχθηκε ότι οι δημοτικές αρχές δεν έχουν νομική δικαιοδοσία, αλλά κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύλληψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Σταύρος Γεωργίου: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του ‑ Από άγριο ξυλοδαρμό ο θάνατος του ποινικολόγου

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Δεν φαίνεται το κίνητρο να ήταν σχετικό με την εργασία του, αναφέρουν οι πληροφορίες

Νέα έφοδος αρχών στα κεντρικά της Deutsche Bank – Τι ερευνούν οι εισαγγελείς

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Εισαγγελείς και στελέχη της γερμανικής φορολογικής αρχής εισέβαλαν στα γραφεία της τράπεζας στη Φρανκφούρτη στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη φοροδιαφυγή μέσω συναλλαγών Cum-Cum.

Ισπανία: Τέλος το κάπνισμα σε βεράντες και παραλίες – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Το ισπανικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε εκτενή μεταρρύθμιση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, με πρόστιμα έως 600.000 ευρώ και απαγόρευση για ανηλίκους κάτω των 18 ετών.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε δικάζονται οι τέσσερις βουλευτές της ΝΔ το φθινόπωρο

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Οι δίκες Παπακώστα, Μπουκώρου, Σενετάκη και Σκρέκα προσδιορίστηκαν μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, με κατηγορίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για υποθέσεις κονδυλίων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Συναγερμός στον Πειραιά: Διαρροή αερίου σε βενζινάδικο ‑ Εκκενώνονται προληπτικά πολυκατοικίες

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν στο σημείο - Διακοπή κυκλοφορίας και αποκλεισμός της περιοχής

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για καύσωνα: Πάνω από 40 βαθμοί αλλά και μπουρίνια από το απόγευμα ‑ δείτε ποιες περιοχές επηρεάζονται

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Στη Θεσσαλία ο υδράργυρος αγγίζει τους 43 βαθμούς - στο λεκανοπέδιο Αττικής έως 41 βαθμοί Κελσίου