E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

800.000 πολίτες στη Β. Κορέα προσφέρονται να πολεμήσουν τις ΗΠΑ

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Βόρειας Κορέας προσφέρονται να καταταγούν εθελοντικά για να πολεμήσουν τις ΗΠΑ, ενώ συνεχίζονται οι στρατιωτικές ασκήσεις τους με τη Νότια Κορέα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/3/2023 | 10:10

800.000 πολίτες στη Β. Κορέα προσφέρονται να πολεμήσουν τις ΗΠΑ

Περίπου 800.000 πολίτες προσφέρθηκαν χθες Παρασκευή να καταταγούν εθελοντικά στις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας για να πολεμήσουν κατά των ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα Rodong Sinmun, όργανο της κεντρικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος (στη φωτογραφία αρχείου του KCNA/via Reuters, επάνω, στρατιωτική παρέλαση στην Πιονγιάνγκ).

«Κλιμακώνουν την ένταση»

Η αναφορά σε εθελοντική κατάταξη στις ένοπλες δυνάμεις ακολουθεί την εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM), ως απάντηση στις συνεχιζόμενες στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ και Νότιας Κορέας.

Η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε την Πέμπτη τον πύραυλο Hwasong-17 προς τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της κορεατικής χερσονήσου και της Ιαπωνίας, λίγες ώρες πριν την άφιξη του προέδρου της Νότιας Κορέας στο Τόκιο.

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν κατηγόρησε Ουάσιγκτον και Σεούλ ότι κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, με αφορμή τη διεξαγωγή των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με την ονομασία «Ασπίδα Ελευθερίας», των μεγαλύτερων εδώ και χρόνια στην περιοχή στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Κήρυξη πολέμου»

Η Βόρεια Κορέα έχει δηλώσει ότι θα θεωρήσει «ξεκάθαρη κήρυξη πολέμου» οποιαδήποτε αναχαίτιση πυραύλων της, τους οποίους εκτοξεύει δοκιμαστικά πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, στη διάρκεια των κοινών στρατιωτικών γυμνασίων των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα.

«Στην περίπτωση που υπάρξει μια στρατιωτική απάντηση, όπως η αναχαίτιση (πυραύλων μας) κατά τη διάρκεια των δοκιμών των στρατηγικών μας όπλων, θα θεωρηθεί ξεκάθαρη κήρυξη πολέμου εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας», δήλωσε η Κιμ Γιο Τζονγκ, η αδελφή του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βόρειας Κορέας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.

Αστυνομία στο σπίτι του Βαρουφάκη και προκαταρκτική εξέταση

Ελλάδα Χτες
Στο πλαίσιο έρευνας που αφορά βίντεο στο οποίο αναφέρεται σε χρήση ecstasy το 1989

Γροιλανδία: Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς τις χώρες που θα αντιταχθούν στα «θέλω» του

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί βουλευτές στη Δανία επιδιώκουν να «χαμηλώσουν τους τόνους»

Ερωμένη ή συνέταιρος: Νέα στοιχεία για τη σχέση του Ιμάμογλου με την βολεϊμπολίστρια, οι 800 κλήσεις και το «σκοτωμένο» ακίνητο

Κόσμος Χτες
Οι αποκαλύψεις έχουν ήδη πυροδοτήσει σφοδρή δημόσια και πολιτική αντιπαράθεση.

Απόκριες 2026: Πότε πέφτει η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα

Ελλάδα Χτες
Το Τριώδιο δεν αργεί να ανοίξει

«Έπεσε» το X: Αναφορές για προβλήματα παγκοσμίως ‑ Δεν φορτώνουν οι λογαριασμοί

Tech + Science Χτες
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες

Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο στον Αγιο Δημήτριο: Συνελήφθη ο πατέρας του ιδιοκτήτη

Ελλάδα Χτες
Αφαντος ο 39χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε πατέρα και γιο

Πώς δρούσε η συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ

Ελλάδα Χτες
Ανάμεσα στους συλληφθέντες άνδρας που είχε εμπλακεί στη δολοφονία με καλάσνικοφ των δύο αστυνομικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη το 2011