E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

3 εγκλήματα που συγκλόνισαν την Αμερική

Και δεν έχουν ακόμα ξεπεραστεί

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 3/3/2023 | 09:46

3 εγκλήματα που συγκλόνισαν την Αμερική

Σε όλη την ιστορική ιστορία του εγκλήματος της Αμερικής, κάποιες ανθρωποκτονίες όχι μόνο έγιναν πρωτοσέλιδα, αλλά ξεπέρασαν τον ωκεανό και ταξίδεψαν στις ειδήσεις όλου του κόσμου, ταράζοντας τις ΗΠΑ μέχρι τον πυρήνα τους.

JonBenét Ramsey (1996)

Μια βασίλισσα παιδικών καλλιστείων δολοφονήθηκε αφού πήγε για ύπνο το βράδυ των Χριστουγέννων - η υπόθεση της JonBenét Ramsey δεν έχει επιλυθεί ποτέ. Αρχικά, οι γονείς της νόμιζαν ότι κάποιος απήγαγε την 6χρονη κόρη τους καθώς κοιμόταν. Η μητέρα της, είπε ότι βρήκε ένα σημείωμα λύτρων που απαιτούσε 118.000 δολάρια για την επιστροφή της JonBenét το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου 1996. Αλλά αργότερα εκείνη την ημέρα ο πατέρας της, John, ανακάλυψε το σώμα της στο υπόγειο του σπιτιού τους.

Είχε στραγγαλιστεί. Για περισσότερα από 10 χρόνια, οι γονείς της ήταν ύποπτοι για το θάνατο και για κακοποίηση παιδιών, αν και η ανάλυση του DNA που βρέθηκε στη σκηνή τελικά προσδιορίστηκε ότι ήταν ένας άγνωστος άνδρας. Το 2008, ο εισαγγελέας της περιοχής ζήτησε συγγνώμη και απάλλαξε την οικογένεια Ramsey. Η συγγνώμη ήρθε πολύ αργά για την Patsy, η οποία πέθανε το 2006 από καρκίνο των ωοθηκών σε ηλικία 49 ετών. Μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει κατηγορηθεί για τη δολοφονία της JonBenét. Ο John Mark Karr συνελήφθη 10 χρόνια αργότερα στην Ταϊλάνδη, αλλά αποδείχθηκε ότι είχε ομολογήσει ψευδώς.

Gianni Versace (1997)

Ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας και ιδρυτής της αυτοκρατορίας Versace, Gianni Versace δολοφονήθηκε έξω από την είσοδο της έπαυλής του στο Miami Beach το 1997. Ο ένοπλος, Andrew Cunanan, αυτοκτόνησε μερικές μέρες μετά τη δολοφονία του σχεδιαστή. Ο παγκοσμίου φήμης σχεδιαστής ήταν το τελευταίο του θύμα. Κάποιοι έχουν υποθέσει ότι ο Cunanan δολοφόνησε τον Versace, 50, για να κερδίσει την παγκόσμια προσοχή. Μεταξύ εκείνων που παρευρέθηκαν στο μνημόσυνο του Versace για να αποτίσουν τα σέβη τους ήταν και η πριγκίπισσα Diana της Βρετανίας - έναν μόλις μήνα πριν από τον τραγικό θάνατό της.

O.J. Simpson (1994-1995)

Μία από τις πιο πολύκροτες δίκες στον κόσμο ήταν αυτή του πρώην παίκτη του NFL O.J. Simpson. Για εννέα μήνες, οι θεατές άκουγαν μαρτυρίες προσπαθώντας να τον συνδέσουν με τους φόνους της πρώην συζύγου του, Nicole Brown Simpson, 34, και του φίλου της, Ron Goldman, 26. Η αστυνομία άρχισε αμέσως να ανακρίνει τον Simpson, ζητώντας του τελικά να παραδοθεί. Αντίθετα, μπήκε στο λευκό του Ford Bronco και οδήγησε την αστυνομία σε μια δίωρη τηλεοπτική καταδίωξη. Η «δίκη του αιώνα» ήταν αξιοσημείωτη για τις πολλές ανατροπές της - από τις αναζωπυρώσεις μεταξύ δικαστή και εισαγγελέα έως εσωτερικές διαμάχες μεταξύ των πολλών δικηγόρων του Simpson - αλλά η πιο δραματική στιγμή ήρθε όταν ο O.J. Ο Simpson προσπάθησε να φορέσει ένα γάντι που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος.

Στις 3 Οκτωβρίου 1995, 150 εκατομμύρια Αμερικανοί συντονίστηκαν για να μάθουν την απόφαση των ενόρκων: «Εμείς οι ένορκοι βρίσκουμε τον κατηγορούμενο, Orenthal James Simpson, αθώο για το έγκλημα της δολοφονίας». Δεκατρία χρόνια αργότερα, ο Simpson κατέληξε στη φυλακή για ένα διαφορετικό έγκλημα - μια υπόθεση ληστείας στο Λας Βέγκας. Έμεινε στη φυλακή για εννέα χρόνια έως ότου ένας δικαστής τον αποφυλάκισε υπό όρους το 2017.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η τρομακτική ιστορία πίσω από το πιο διάσημο άλυτο έγκλημα της Γερμανίας

Ιστορικά 18.05.2024
Η δολοφονία μιας ολόκληρης οικογένειας παραμένει μυστήριο

H χορευτική φιγούρα που τραυματίζει τα παιδιά

Stories 18.05.2024
Η κύρια αιτία σοβαρών τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης στα παιδιά της Κίνας

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 18.05.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Tα παμφορεία της Αθήνας: Τα πρώτα λεωφορεία που τα έσερναν άλογα

Ιστορικά 18.05.2024
Όταν η συγκοινωνία γινόταν με εξαντλημένα ζώα

10 φωτογραφίες που κυριολεκτικά «έγραψαν ιστορία»

Ωραίες Εικόνες 18.05.2024
Συνέβαλαν στην εξέλιξη μας

Το απίστευτα κομψό σπίτι της Emma Roberts

Αρχιτεκτονική Χτες
Υπέροχο και ζεστό

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης

Νέα Εποχή Χτες
Η κατάθλιψη επηρεάζει περίπου 280 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Από που βγήκε η λέξη «Τρελοκαμπέρω» που χρησιμοποιούμε

Πρόσωπα Προχτές
Η ιστορία πίσω από τη γνωστή έκφραση

Πώς η κλιματική αλλαγή άλλαξε την άνοιξη όπως την ξέρουμε

Νέα Εποχή Προχτές
Σαν να παραξένεψε ο καιρός

Ο διάσημος «δράκος» της Αθήνας που έγινε επεισόδιο σε πασίγνωστη σειρά

Stories Προχτές
Ο άντρας που σκορπούσε τρόμο στα 90s