E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί σε αυτή την πόλη του Καναδά οι άνθρωποι δεν κλειδώνουν ποτέ το αυτοκίνητο;

Δεν φταίει το ότι οι κάτοικοι είναι λιγότεροι από χίλιοι

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 3/3/2023 | 00:27

Γιατί σε αυτή την πόλη του Καναδά οι άνθρωποι δεν κλειδώνουν ποτέ το αυτοκίνητο;
Photo by Steve Selden, churchillpolarbears.org

Στην πόλη Churchill, μπορεί οι κάτοικοι να μην είναι ούτε χίλιοι, αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που αφήνουν τις περισσότερες φορές ξεκλείδωτα τα αυτοκίνητά τους. Υπάρχει ένας άλλος αρκετά πιο σοβαρός και ίσως σοκαριστικός λόγος.

Οι κάτοικοι λοιπόν αφήνουν τα αυτοκίνητά τους ξεκλείδωτα γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούν να βοηθήσουν όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά και τους γείτονες ή τους περαστικούς, να βρουν μια γρήγορη απόδραση και ένα άμεσο καταφύγιο, αν έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με μια πολική αρκούδα. Και αυτό δεν είναι σπάνιο.

Η πόλη έχει τριγύρω τον μεγαλύτερο αριθμό πολικών αρκούδων από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο. Η πολική αρκούδα μπορεί να φαίνεται αθώα και γλυκιά στην όψη, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ επιθετική, αρκετές φορές και με τους ανθρώπους. Γι’ αυτό και όλοι αφήνουν τις πόρτες των αυτοκινήτων ανοιχτές, ώστε αν χρειαστεί να προστατέψουν τον εαυτό τους από αυτές. «Για την πλειονότητα των ανθρώπων που ζουν στο Churchill, είναι ένα τεράστιο μέρος της καθημερινής ζωής», δήλωσε ο Geoff York, ανώτερος διευθυντής της Polar Bears International, «Είναι ένα μέρος του κοινωνικού ιστού».

Σύμφωνα με το CBC, οι κάτοικοι έχουν αναπτύξει διάφορους μηχανισμούς, για να μειώσουν τις συναντήσεις τους μα τις πολικές αρκούδες. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η υπαίθρια χωματερή έκλεισε, έτσι ώστε οι πολικές αρκούδες να μη βρίσκουν φαγητό αν τύχαινε να κάνουν βόλτα στην πόλη.

Η κυβέρνηση της επαρχίας βοηθά στην παροχή ενός προγράμματος συναγερμού για πολικές αρκούδες στο Churchill, όπου οι αξιωματικοί της προστασίας είναι σε επιφυλακή για τις και ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις των κατοίκων όταν τυχαίνει να δουν κάποια. Ωστόσο πολλές φορές δεν εντοπίζονται γιατί οι γούνες τους είναι ιδιαίτερες. «Η γούνα τους δεν είναι εντελώς λευκή», αναφέρει, «είναι ημιδιαφανής και μπορεί να πάρει τα χρώματα από ό,τι υπάρχει στο περιβάλλον τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το τεχνητό νησί των δισεκατομμυριούχων που έφερε προβλήματα στο Μαϊάμι

Stories 22.06.2025
Το νησί των δισεκατομμυριούχων μυρίζει… σκάνδαλο

Η 17χρονη που επέζησε από πτώση αεροπλάνου και έβγαλε σκουλήκια από το χέρι της με… βενζίνη

Πρόσωπα 22.06.2025
Η κοπέλα που επέζησε από αεροπορική τραγωδία, ενώ 91 επιβάτες σκοτώθηκαν – Το σώμα της έγινε ένα με τη ζούγκλα, αλλά η ψυχή της αρνήθηκε να πεθάνει

Τα πιο ξεχωριστά φυτά και βότανα που θα συναντήσεις στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας

Περιβάλλον 22.06.2025
Μια όαση στο κέντρο της πόλης που απαρτίζεται από 7.000 δένδρα, 40.000 θάμνους και άλλα φυτά, που ανήκουν σε 519 είδη και ποικιλίες!

10 αποφθέγματα του καταραμένου ποιητή Αρθούρ Ρεμπό

Stories 22.06.2025
Ένα παιδί - θαύμα που έζησε και πέθανε γρήγορα

Jack Black: Η σκληρή ζωή πίσω από το πιο πλατύ χαμόγελο

Πρόσωπα 22.06.2025
Πέρασε πολλά για να φτάσει μέχρι την σημερινή του ευτυχία

Η κόντρα των Αγγλων με τους Γάλλους φτάνει μέχρι και τις καθημερινές εκφράσεις...

Ιστορικά Χτες
Μια απλή φράση, που χρησιμοποιείται αντίστροφά στις δυο γλώσσες

10 χρόνια με το ίδιο θερμός, oδήγησαν στον θάνατο έναν άντρα στην Ταϊβάν

Stories Χτες
Η αλήθεια που ανακάλυψαν οι γιατροί σοκάρει

Η οικογενειακή ιστορία του Τζάκι Τσαν είναι πιο τρελή κι απ’ τις ταινίες του

Πρόσωπα Χτες
Πατέρας κατάσκοπος, μητέρα λαθρέμπορος οπίου