E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι πραγματικά σκέφτονται οι άντρες για τις έξυπνες γυναίκες

Προκαλούν φόβο ή θαυμασμό;

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/3/2023 | 01:34

Τι πραγματικά σκέφτονται οι άντρες για τις έξυπνες γυναίκες
Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Η λίστα με τις αρετές που πρέπει να έχουν οι γυναίκες για να είναι ελκυστικές στους άντρες είναι μεγάλη, που ίσως περιέχει το ύψος, την ομορφιά, το χιούμορ και πολλά άλλα, ακόμα κι αν οι έρευνες υποστηρίζουν ότι έχουν ανακαλύψει τι θέλουν οι άνδρες από τις γυναίκες. Το θέμα αποκτά μεγαλύτερη πολυπλοκότητα όταν στη συζήτηση μπαίνει ο παράγοντας «γυναικεία ευφυΐα». Προκαλούν φόβο ή θαυμασμό οι έξυπνες γυναίκες;

Την απάντηση δίνει η Δρ Wendy L. Patrick, η οποία ανέτρεξε σε έρευνα της επίκουρης καθηγήτριας Ψυχολογίας Lora E. Park από το Πανεπιστήμιο του Buffalo. Η συγκεκριμένη μελέτη είχε εξετάσει τι αντίκτυπο έχει η ευφυΐα και η ψυχολογικά απόσταση στην έλξη που νιώθουν οι άντρες για τις γυναίκες. Η έννοια της απόστασης κάνει αναφορά σε μια απολύτως ατομική εμπειρία που συμπεριλαμβάνει το πόσο κοντά νιώθει το ένα υποκείμενο στο άλλο όσον αφορά στους στόχους του αλλά και τη σύγκριση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του σε σχέση με άλλους.

Αυτό που φαίνεται είναι πως οι έξυπνες γυναίκες προκαλούν φόβο στην πλειοψηφία των αντρών. Σύμφωνα με έρευνες, οι άντρες μπορεί να θαυμάσουν το μυαλό μιας γυναίκας και να αισθανθούν ασφαλείς ακόμα κι αν την βρίσκουν εξυπνότερη, μόνο όμως αν διαφέρουν οι στόχοι τους. Στην περίπτωση που είναι ίδιοι, αισθάνονται ότι απειλείται ο ανδρισμός τους.

Όπως λέει η η Δρ Park στη μελέτη, ας υποθέσουμε ότι ένας άντρας βγαίνει ραντεβού με μια γυναίκα η οποία είναι αθλητική και αστεία. Ο συνδυασμός των δυο χαρακτηριστικών μοιάζει ιδανικός, αλλά να μην είναι ευχάριστος για τον άνδρα, αν στο πρακτικό κομμάτι, όπως ένας αγώνας γκολφ, η γυναίκα είναι πιο ισχυρή. Εκεί ο ενθουσιασμός θα αντικατασταθεί από ένα αίσθημα απειλής.

Δεδομένου ωστόσο ότι οι άνθρωποι αναζητούν περισσότερες αρετές στον ιδανικό σύντροφο ώστε να υπάρχει θαυμασμός, είναι μάλλον δεδομένο ότι οι άνδρες νιώθουν έλξη για τις εξυπνότερες γυναίκες που δεν μπλέκονται στα δικά τους χωράφια.

Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας για της γυναίκες με υψηλή νοημοσύνη. Όπως εξηγεί η Δρ Patrick, με τη μεσολάβηση του χρόνου, η έλξη προκύπτει από σειρά στοιχείων που ενισχύουν πολύ περισσότερο το αίσθημα της συνεργασίας και όχι τόσο του ανταγωνισμού. Άλλωστε, η ουσιαστική χρησιμότητα της ευφυΐας είναι να μπορείς να αισθανθείς πραγματικό θαυμασμό για όσα καταφέρνει ο σύντροφος, αντλώντας έμπνευση και όχι νιώθοντας φόβο και ανασφάλεια.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

Λινό παντελόνι: Είναι αυτό που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ

Style 29.04.2024
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς