E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα είδη των ερωτiκών σχέσεων

Πώς τα διαχωρίζεις;

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 13/3/2023 | 01:00

Τα είδη των ερωτiκών σχέσεων
Photo by Edward Eyer: https://www.pexels.com/photo/man-and-woman-kissing-together-on-body-of-water-1

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ταμπέλες σχέσης που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να ορίσουν τη σχέση τους με τον εαυτό τους και με τους άλλους, αλλά παρακάτω είναι μερικοί από τους πιο βασικούς τύπους ρομαντικών σχέσεων που συναντάμε ...

Dating

Το ραντεβού είναι η διαδικασία του να περνάς σκόπιμα χρόνο με κάποιον για να τον γνωρίσεις καλύτερα, να διασκεδάσεις μαζί και να απολαύσεις το φλερτ. Το ραντεβού μπορεί μερικές φορές να είναι για να δούμε αν υπάρχει δυνατότητα για μια πιο μακροχρόνια σχέση ή μπορεί απλώς να είναι για διασκέδαση χωρίς προσδοκίες για το μέλλον, κάτι που μερικές φορές ονομάζεται περιστασιακό ραντεβού.

Δε συμφωνούν όλοι σχετικά με το επίπεδο δέσμευσης που υπονοείται όταν δύο άτομα λένε ότι «βγαίνουν». Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τον όρο μόνο όταν υπάρχει ήδη μια καθορισμένη, δεσμευμένη σχέση, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν τον όρο για να εννοήσουν ότι απλώς διερευνούν για να δουν αν υπάρχει δυνατότητα σχέσης.

Σε σχέση

Η φράση «σε σχέση» συνήθως σημαίνει να είσαι σε μια αφοσιωμένη, μακροχρόνια ρομαντική σχέση. Μια αφοσιωμένη σχέση είναι αυτή όπου δύο ή περισσότερα άτομα συμφωνούν να συνεχίσουν να είναι σε μια σχέση για το άμεσο μέλλον. Κατανοείται ότι οι δυο τους θα συνεχίσουν να περνούν χρόνο μαζί, να εργάζονται για να αναπτύξουν τη σχέση τους μεταξύ τους και να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη σχέση τους. Στις παραδοσιακές μονογαμικές σχέσεις, το να είσαι σε σχέση σημαίνει επίσης ότι υπάρχει αποκλειστικά μεταξύ των ατόμων που απαρτίζουν το ζευγάρι, δηλαδή, δεν θα έχει άλλους ρομαντικούς ή σexουαλικούς συντρόφους ο ένας από τον άλλον. Σε μη μονογαμικές σχέσεις, δεν απαιτείται αποκλειστικότητα. Ο γάμος, για παράδειγμα, είναι μια μορφή αφοσιωμένης σχέσης όπου ένα ζευγάρι ορκίζεται δημόσια ότι θα μείνει μαζί και σχηματίζει μια νομικά δεσμευτική ένωση.

Περιστασιακή σχέση

Μια περιστασιακή σχέση είναι μια σχέση όπου δύο ή περισσότερα άτομα μπορεί να βγαίνουν ραντεβού, να περνούν τακτικά χρόνο μαζί και να συμμετέχουν σε ρομαντικές ή σexουαλικές δραστηριότητες — αλλά χωρίς καμία προσδοκία ότι η σχέση θα διαρκέσει στο μέλλον. Αυτοί οι τύποι σχέσεων είναι συνήθως πιο περιστασιακές και βραχυπρόθεσμες και μπορεί να είναι αποκλειστικές ή όχι. Τα άτομα σε περιστασιακές σχέσεις συνήθως συμπαθούν ο ένας τον άλλον και έλκονται ο ένας από τον άλλον, αν και μπορεί να μην υπάρχει έντονη συναισθηματική σύνδεση ή επιθυμία να εμβαθύνουν τη σύνδεση.

Περιστασιακό σex

Μια περιστασιακή σexουαλική σχέση είναι αυτή όπου δύο ή περισσότερα άτομα περνούν χρόνο μαζί κυρίως για να κάνουν σex μεταξύ τους. Μπορεί να βλέπονται τακτικά για σex, ή μπορεί να κάνουν σex μία φορά και να μην ξαναβλέπουν ποτέ ο ένας τον άλλον. Συνήθως δεν υπάρχει συναισθηματική σύνδεση.

Situationship

Η situationship είναι μια ρομαντική σχέση που δεν έχει καθοριστεί ρητά, συνήθως από παράλειψη. Η σχέση μπορεί να έχει πολλές από τις ίδιες ιδιότητες με μια δεσμευμένη σχέση, μια περιστασιακή σχέση ή ραντεβού, αλλά οι εμπλεκόμενοι απλώς δεν της έχουν βάλει ταμπέλες — συνήθως σκόπιμα, είτε για να αποφύγουν μη γίνουν τα πράγματα πολύ περίπλοκα, είτε επειδή εξακολουθούν να προσπαθούν να καταλάβουν τι θέλουν ο ένας από τον άλλον ή επειδή φοβούνται πολύ να κάνουν τη "συζήτηση".

Ηθική μη πολυγαμία

Η ηθική μη μονογαμία είναι ένας ευρύς όρος ομπρέλα για κάθε σχέση όπου οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πολλούς ρομαντικούς και σexουαλικούς συντρόφους ταυτόχρονα. Περιλαμβάνει πολυγαμία, ανοιχτές σχέσεις, αναρχία σχέσεων και πολλούς άλλους τύπους σχέσεων μεταξύ περισσότερων από δύο ατόμων. Οι ηθικά μη μονογαμικές σχέσεις μπορεί να είναι περιστασιακές, αφοσιωμένες, ανοιχτές, αποκλειστικές, μόνο για ραντεβού, μόνο για σex ή κάποιος συνδυασμός αυτών των κατηγοριών

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

Λινό παντελόνι: Είναι αυτό που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ

Style 29.04.2024
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς