E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι προβλέπει για τις ταυτοποιήσεις το πρωτόκολλο μαζικών καταστροφών που εφαρμόστηκε μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Σήμερά μετά το μεσημέρι αναμένονται τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου εκτίμησε η ιατροδικαστής Λάρισας

Δημοσίευση 2/3/2023 | 09:27

Τι προβλέπει για τις ταυτοποιήσεις το πρωτόκολλο μαζικών καταστροφών που εφαρμόστηκε μετά την τραγωδία στα Τέμπη

Διευκρινίσεις για τη διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έδωσε το πρωί της Πέμπτης η ιατροδικαστής Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, σύμφωνα με την οποία τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου αναμένονται μετά το μεσημέρι.

Όπως είπε στην ΕΡΤ η κυρία Λεονταρή όλα γίνονται βάσει του πρωτοκόλλου μαζικών καταστροφών που το χειρίζεται ένα τμήμα της ΕΛΑΣ η οποία έχει την ευθύνη της ταυτοποίησης.

Επικαλούμενη πληροφορίες από την ΕΛΑΣ η ιατροδικαστής Λάρισας είπε, επίσης, ότι η διαδικασία ταυτοποίησης μέσω DNA θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι ώστε στη συνέχεια η υπηρεσία της να εκδώσει τα πιστοποιητικά θανάτου.

Εξηγώντας τι προβλέπει το πρωτόκολλο μαζικών καταστροφών για την ταυτοποίηση των νεκρών σε τέτοια περιστατικά όπως αυτό με τη σύγκρουση των τρένων στη Λάρισα είπε χαρακτηριστικά ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί κανείς, θεωρούνται αγνώστων στοιχείων μέχρι να υπάρξει ταυτοποίηση μέσω DNA όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο για τις μαζικές καταστροφές».

«Μόνο μια οικογένεια αναγνώρισε το παιδί της χθες, Τετάρτη, και σταματήσαμε κατόπιν παρέμβασης της αστυνομίας» πρόσθεσε η κυρία Λεοντάρη διευκρινίζοντας για ποιο λόγο δεν έγινε χθες, Τετάρτη, «η επώδυνη αναγνώριση των σορών» ενώ πρόσθεσε ότι «περιμένουμε και σήμερα σορούς».

Πέρα από τις σορούς υπάρχουν και σάκοι με ανθρώπινα μέλη τα οποία δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη είπε, επίσης, στον ΑΝΤ1 η κυρία Λεονταρή προσθέτοντας ότι «53-54 οικογένειες έχουν δώσει dna και έχουν δηλώσει απώλεια».

Η επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας επανέλαβε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 43 κάνοντας λόγο για αρκετούς αγνοούμενους - η τελευταία πληροφορία ανεβάζει τον αριθμό τους στους 19.

Η κυρία Λεοντάρη ρωτήθηκε και για το πώς διαχειρίζεται η ίδια και οι συνάδελφοί της τέτοια περιστατικά και είιπε ότι «η ιατροδικαστική υπηρεσία και ο ιατροδικαστής έχει ένα απίστευτα θλιβερό καθήκον. Χειρίζεται τον θάνατο καθημερινά, τον πόνο των βιασμένων και των ξυλοδαρμένων καθημερινά. Εγώ προσωπικά προσεγγίζω πάρα πολύ τις οικογένειες στον πόνο τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαντόνα και Πέδρο Πασκάλ ανάμεσα στους celebrities που ζητούν να κλείσει κέντρο της ICE στο Τέξας

Κόσμος 31.03.2026
Τι αναφέρεται στη σχετική επιστολή που συνυπογράφουν γνωστές προσωπικότητες

Το τελευταίο αντίο στη Μαρινέλλα στη Μητρόπολη Αθηνών


LIVE Ελλάδα 31.03.2026
Αυτή την ώρα η νεκρώσιμη ακολουθία - Γιώργος Νταλάρας και Χάρις Αλεξίου θα εκφωνήσουν επικήδειους

Χωρίς τράπεζες για 2 ημέρες ‑ Πότε και πώς θα κάνουμε τις συναλλαγές μας

Ελλάδα 31.03.2026
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για την ειδική τραπεζική αργία

Η μέρα θα γίνει νύχτα: Η μεγαλύτερη έκλειψη Ηλίου του αιώνα ‑ Δεν θα επαναληφθεί για 157 χρόνια

Tech + Science 31.03.2026
Μία ολόκληρη γενιά δεν θα δει ποτέ το σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, η επανάληψη του οποίου προσδιορίζεται για το έτος 2183

Μαλδίβες: Καρχαρίες κολυμπούν σε ρηχά νερά και επισκέπτες τους παρακολουθούν από απόσταση αναπνοής

Κόσμος 31.03.2026
Εντυπωσιακό βίντεο - Το τάισμα καρχαριών απαγορεύεται αυστηρά καθώς μπορεί να επηρεάσει τη συμπεριφορά τους

Πλησιάζει με άγριες διαθέσεις η κακοκαιρία Erminio ‑ Οι περιοχές που θα βρεθούν σε κόκκινο συναγερμό

Καιρός 31.03.2026
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Τρίτη (31/3) στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες, τις χαλαζοπτώσεις και τους κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους.