E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Dry Cleaning

Δημοσίευση 1/3/2023 | 13:58

Dry Cleaning
ΑΘΗΝΑ - Gagarin 205 Live Music Space
Ημερομηνία: 1/6/2023
ΙΟΥΝ 2023
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Ωρα προσέλευσης: 20:00

από 24 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ

Οι Dry Cleaning έρχονται στην Αθήνα για μια μοναδική συναυλία, την Πέμπτη 1 Ιουνίου στο Gagarin 205, στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας τους, για την προώθηση του άλμπουμ τους “Stumpwork”. Έχοντας κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ από την 4AD σε μόλις δύο χρόνια, οι Dry Cleaning έχουν αναδειχθεί ως μια από τις πιο ξεχωριστές και ενδιαφέρουσες μπάντες, ενώ έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό και στην Ελλάδα.

Το συγκρότημα από το Νότιο Λονδίνο δημιουργήθηκε το 2017 από τους 3 φίλους, Nick Buxton (ντραμς), Tom Dowse (κιθάρα) και Lewis Maynard (μπάσο), έπειτα από ένα karaoke πάρτι. Ξεκίνησαν να γράφουν ορχηστρικά κομμάτια μέχρι που έξι μήνες αργότερα, εμφανίστηκε η Florence Shaw σε μια πρόβα τους με ένα αντίτυπο του “Fears Of Your Life” του Michael Bernard Loggins και ξεκίνησε να διαβάζει πάνω από τη μουσική που έπαιζε το συγκρότημα. Χωρίς καμία προηγούμενη μουσική εμπειρία, η εικαστικός και λέκτορας πανεπιστημίου έγινε η frontwoman του συγκροτήματος συνεισφέροντας με την ιδιαίτερη απαγγελία των στίχων που γράφει η ίδια και δίνοντας στις ζωντανές τους εμφανίσεις μια ξεχωριστή διάσταση.

Το 2019 κυκλοφόρησαν τα EP “Boundary Road Snacks and Drinks” και “Sweet Princess”. Το ντεμπούτο τους άλμπουμ, “New Long Leg” κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2021 λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές από το κοινό και τον μουσικό τύπο, με το Wire να τους χαρακτηρίζει ως τη «πιο συναρπαστική κιθαριστική μπάντα αυτή τη στιγμή

Το δεύτερο άλμπουμ τους “Stumpwork” κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο και κατάφερε να μπει στις πρώτες θέσεις των λιστών με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα…

Πριν καν την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους άλμπουμ, οι Dry Cleaning ξεκίνησαν να δουλεύουν το επόμενο. Kαι αυτή τη φορά συνεργάστηκαν με τον εμβληματικό παραγωγό, John Parish. Μόνο που σε αυτό το άλμπουμ είχαν στη διάθεσή τους περισσότερες από τις δύο εβδομάδες που τους πήρε για να ηχογραφήσουν το προηγούμενο άλμπουμ τους. Το εύρος των μουσικών επιρροών τους στο “Stumpwork” είναι ιλιγγιώδες και αποτελεί και μια επίπληξη σε όσους μπορεί να χαρακτηρίζουν τους Dry Cleaning ως ένα post punk συγκρότημα.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Athens Fashion Trade Show: Νέες συλλογές SS26 στο Metropolitan Expo

Cityλάιφ 28.01.2026
Η Athens Fashion Trade Show θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo, παρουσιάζοντας τις συλλογές Ανοιξη / Καλοκαίρι 2026 (SS26)

Fuckup Nights Thessaloniki επιστρέφει για 2η χρονιά ‑ 4 αληθινές ιστορίες που αξίζει να ακουστούν

Cityλάιφ 28.01.2026
Ετοιμαστείτε για γέλιο, γνώση και δημιουργία από μια κοινότητα που μετατρέπει την αποτυχία σε ευκαιρία για εξέλιξη!

29ο Παζάρι Βιβλίου 2026

Cityλάιφ 20.01.2026
Στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τις 23 Ιανουαρίου – 15 Φεβρουαρίου 2026, 200 Εκδότες – Χιλιάδες Βιβλία – Τιμές από 1 €

Η Δούκισσα της Πλακεντίας

Θέατρο+Χορός 07.01.2026
ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗαπό 08/01 έως 21/02

Kapten album presentation @Thessaloniki ‑ Eightball Club

Μουσική 12.12.2025
New Date Added!

Super Stereo live στη Θεσσαλονίκη

Μουσική 11.12.2025
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ12/12

Afterglow Party στην Αρχιτεκτονική Live Stage στο Γκάζι

Nightλάιφ 09.12.2025
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ27/128€

ALTERN 8 ‑ 35 years Anniversary Tour ‑ Plex

Μουσική 09.12.2025
Resident Dj’ s: Greg Staikos – Junior SP - Show Starts: 22:00 | Entrance fee: 15€

Το Red Xmas ξαναχτυπά στον παλμό της πόλης!

Nightλάιφ 09.12.2025
Οι εθελοντές του InfinityGreece σε περιμένουν για να διασκεδάσετε παρέα τα Χριστούγεννα με νέους από όλη την πόλη σε ένα πάρτι που δεν έχει προηγούμενο