E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τσικνοπέμπτη: Η ακρίβεια «χτυπάει» κόκκινο» – Αυξημένες οι τιμές στα κρέατα

Oι τιμές είναι αυξημένες

Δημοσίευση 15/2/2023 | 21:42

Τσικνοπέμπτη: Η ακρίβεια «χτυπάει» κόκκινο» – Αυξημένες οι τιμές στα κρέατα

Το χέρι βαθιά στην τσέπη καλούνται να βάλουν όσοι θέλουν να τιμήσουν την φετινή Τσικνοπέμπτη, καθώς οι τιμές στα κρέατα έχουν χτυπήσει «κόκκινο». Πολλοί έσπευσαν στην Βαρβάκειο για τα καθιερωμένα κρεατικά για το τσίκνισμα. Οι τιμές όμως, είναι αυξημένες με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μειώνουν τις ποσότητες που αγοράζουν.

Οι καταναλωτές κατέβηκαν από νωρίς το πρωί, σήμερα Τετάρτη στη Βαρβάκειο για να συγκρίνουν τιμές και να ψωνίσουν, κάνοντας την απαραίτητη έρευνα αγοράς για το αυριανό τσίκνισμα.

«Σε γενικές γραμμές είναι ακριβές οι τιμές, από πέρσι δηλαδή είναι πιο ανεβασμένες» δηλώνει καταναλωτής στο Mega.

«H κίνηση είναι ικανοποιητική για τις μέρες που είναι, ο κόσμος τηρεί το έθιμο κατέβηκε ψώνισε, περιμένουμε και αύριο», δήλωσε ο πρόεδρος Βαρβακείου αγοράς, Νιώτης Ανδρέας.

Ανεβασμένες οι τιμές

Αντιμέτωποι με την ακριβότερη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων χρόνων θα βρεθούν οι καταναλωτές φέτος, καθώς οι αυξήσεις στο κρέας είναι μεγάλες, της τάξης του ενός έως 3,5 ευρώ το κιλό.

Το χοιρινό από 4,5 ευρώ το κιλό πέρυσι, κοστίζει φέτος 6 ευρώ το κιλό, ενώ το μοσχάρι από 11 ευρώ πέρυσι, φέτος θα το βρει κάποιος περίπου 14 ευρώ.

Πολλές οικογένειες αποφεύγουν αρνί, κατσίκι και μοσχάρι και επιλέγουν οικονομικότερες επιλογές όπως είναι το κοτόπουλο.

«Eγώ πήρα φτερούγες κοτόπουλου,1.5 ευρώ καλά είναι, κυνηγάμε το φτηνό τι να κάνουμε» λέει καταναλωτής.

Δεν είναι λίγος και ο κόσμος που επιλέγει τα ψητοπωλεία για να τσικνίσει γλιτώνοντας έτσι χρόνο από το μαγείρεμα.

«Για τις δυσκολίες των ημέρων, δόξα το θεό, η Τσικνοπέμπτη είναι η γιορτή του Έλληνα, κρατήσεις έχουμε, παραγγελίες έχουμε», δήλωσε ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου.

«Σαρώνει» η ακρίβεια στα τρόφιμα

Μπορεί ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο να μειώθηκε στο 7%, παρόλα αυτά οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα συνεχίζονται με τον πληθωρισμό τροφίμων να φτάνει το 15.4%.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στα τρόφιμα σημειώνονται στα γαλακτοκομικά και αυγά με 25%, στα έλαια με 23% και στο ψωμί και τα δημητριακά με 18,6 %.

Με τα οικονομικά περιθώρια πλέον να στενεύουν ολοένα και περισσότερο, οι καταναλωτές επιδίδονται σε εξαντλητική έρευνα αγοράς προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Κατέληξε εργάτης που τραυματίστηκε από ξύλο που έπεσε από ταράτσα και τον χτύπησε στο κεφάλι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο εργάτης δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Συναγερμός στο Παρίσι για το Γαλλία‑Μαρόκο στο Μουντιάλ: Φόβοι για σοβαρά επεισόδια όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το 2022 οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης με τη Γαλλία να επικρατεί και να προκρίνεται στον τελικό, τότε είχαν ακολουθήσει σοβαρά επεισόδια στους δρόμους του Παρισιού

Τσεχία: Σεισμός 5,5 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Πράγας

Κόσμος Χτες
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές

Ζάκυνθος: Η στιγμή που ο πιλότος απομακρύνεται από το φλεγόμενο F‑16

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο χειριστής κατάφερε να οδηγήσει το μαχητικό με ασφάλεια στον διάδρομο προσγείωσης

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από πρόεδρος ο Σωκράτης Φάμελλος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η φημολογία αυτή έρχεται να κορυφώσει ένα εκρηκτικό κλίμα εσωστρέφειας

Αλί Χαμενεΐ: Βίντεο δείχνει το καταφύγιο όπου σκοτώθηκε αμέσως μετά τους βομβαρδισμούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είναι η πρώτη φορά που το Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την καταστροφή που υπέστη το καταφύγιο του Αλί Χαμενεΐ στην Τεχεράνη

Σητεία: Αγνοείται η 55χρονη Βασιλική Γκάγκα – Εξαφανίστηκε εδώ και δύο εβδομάδες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές αναζητούν την 55χρονη Βασιλική Γκάγκα, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν από τη Σητεία από τα τέλη Ιουνίου

Μουντιάλ 2026: Δημοσιογράφοι πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση στη συνέντευξη του Μπραχίμ Ντίαθ

Αθλητικά Νέα Χτες
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Μπραχίμ Ντίαθ, ενόψει του αγώνα Γαλλία - Μαρόκο στα προημιτελικά του Μουντιάλ, δύο δημοσιογράφοι πιάστηκαν στα χέρια για μια θέση.

Μαίνεται η φωτιά σε βιοτεχνία στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης: Επεκτάθηκε σε διπλανό εργοστάσιο

Ελλάδα Χτες
Λίγο μετά τις 16:00 εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής

Μυστήριο με την εξαφάνιση 48χρονης μητέρας στον Αλιμο: Αφαντο και το όχημά της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μια 48χρονη μητέρα αγνοείται εδώ και τέσσερις μέρες σύμφωνα με τις αρχές. Αφαντο παραμένει και το αυτοκίνητό της.

Μακάβριο λάθος στις Σέρρες: Πήγαν να παραλάβουν τον νεκρό πατέρα τους και τους παρέδωσαν άλλη σορό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο δικηγόρος της οικογένειας θα ζητήσει από τον εισαγγελέα άδεια εκταφής νεκρού που κηδεύτηκε στην Ξάνθη, σε μουσουλμανικό νεκροταφείο, για τον οποίο η οικογένεια έχει βάσιμες υποψίες ότι είναι ο δικός τους άνθρωπος

Θρίλερ σε βενζινάδικο στη Βρετανία: Αστυνομικός όρμησε σε άντρα που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί

Κόσμος Χτες
Έπεσε πάνω σε άνδρα που κρατούσε αναπτήρα μέσα σε βενζινάδικο  -  Προτάθηκε για τα Εθνικά Βραβεία Ανδρείας