E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα ρομπότ του σeξ έχουν πλέον ανθρώπινο δέρμα και νοημοσύνη

Ο ρεαλισμός είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για τα ρομπότ του σeξ, αλλά ποια υλικά θα μπορούσαν να αποδώσουν τη μέγιστη εμπειρία αφής πέρα από τη σιλικόνη;

Δημοσίευση 16/2/2023 | 00:08

Τα ρομπότ του σeξ έχουν πλέον ανθρώπινο δέρμα και νοημοσύνη
Photo by Possessed Photography on Unsplash

Ρεαλισμός κατά παραγγελία

Ένα από τα πιο απαιτητικά χαρακτηριστικά σε όλους τους τύπους σeξουαλικών παιχνιδιών είναι ο ρεαλισμός. Οι καταναλωτές θέλουν τα σeξουαλικά τους παιχνίδια να αισθάνονται (και μερικές φορές να φαίνονται) όσο το δυνατόν πιο κοντά σε έναν πραγματικό άνθρωπο. Ο ρεαλισμός γίνεται ακόμη πιο σημαντικός για τις σeξουαλικές κούκλες και τα ρομπότ του σeξ όχι μόνο επειδή έχουν πολύ υψηλότερη τιμή αλλά και λόγω του τρόπου με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους καταναλωτές. Είναι μεγαλύτερα, διαθέτουν πιο προηγμένη τεχνολογία και έχουν σχεδιαστεί για να αντιπροσωπεύουν ολόκληρα σώματα/άτομα, αν και τα ρομπότ και οι κούκλες μπορούν τεχνικά να οριστούν ως δύο ξεχωριστά πράγματα. Τα ρεαλιστικά υλικά αναμένεται από τους καταναλωτές να παρέχουν την καλύτερη εναλλακτική λύση στο ανθρώπινο δέρμα και τη διέγερση που εκπληρώνει τις φαντασιώσεις τους.

Υλικά που υπάρχουν: Σιλικόνη

Η χρήση σιλικόνης και το πιο προσιτό θερμοπλαστικό ελαστομερές (TPE) για τη δημιουργία της πιο ρεαλιστικής αίσθησης που μοιάζει με το δέρμα έχει συζητηθεί έντονα από τους επαγγελματίες της σeξουαλικής βιομηχανίας. Ενώ η απάντηση μπορεί να διαφέρει μεταξύ των διαφορετικών τύπων σeξουαλικών παιχνιδιών, η τρέχουσα συναίνεση είναι ότι παρόλο που τόσο η σιλικόνη όσο και η TPE μπορούν να μιμηθούν το ανθρώπινο δέρμα, η σιλικόνη απλώς το κάνει καλύτερα. Τόσο πολύ που έχει γίνει το πρότυπο για μια ποικιλία σeξουαλικών παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένων των σeξουαλικών κούκλων και των σεξουαλικών ρομπότ.

Υλικά του μέλλοντος: Δεύτερο δέρμα

Τρία μοναδικά και καινοτόμα υλικά υπόσχονται να χρησιμοποιηθούν στη βιομηχανία κούκλων/ρομπότ του σeξ: δέρμα αισθητήρα, Aerohaptics και εκτυπώσιμο τεχνητό δέρμα.

Το δέρμα αισθητήρα είναι μια «μορφή τεχνητού δέρματος, γεμάτη με μικροσκοπικούς αισθητήρες και ενεργοποιητές, που δίνει στον χρήστη μια εξαιρετικά ρεαλιστική απτική ψευδαίσθηση ότι βρίσκεται σε φυσική επαφή με άλλο άτομο». Εάν αυτό το υλικό επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί με ρομπότ σeξ, θα μπορούσε ενδεχομένως να αναβαθμίσει τις εμπειρίες αφής κάνοντας κάθε άγγιγμα, αίσθηση και αγκαλιά να αισθάνεται πολύ πιο αληθινό.

Το Aerohaptics είναι ένα ακόμα πιο φουτουριστικό υλικό καθώς είναι βασικά μηχανικά κατασκευασμένο δέρμα…από ένα ολόγραμμα. Το 2021, μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης «διαμόρφωσε το σύστημά της έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν ουσιαστικά να αναπηδούν μια ολογραφική μπάλα του μπάσκετ και να την αισθάνονται να χτυπάει ξανά στα χέρια τους». Αν και το πείραμα ομαδικού μπάσκετ δεν είναι το πιο σέξι παράδειγμα της Aerohaptics, εάν εφαρμοστεί με ρομπότ σeξ σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας (που είναι ήδη δημοφιλές χαρακτηριστικό), αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να ενισχύσει τη διαδραστική συνιστώσα του σeξουαλικού παιχνιδιού καθώς ένα σeξουαλικό ρομπότ θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις κινήσεις του χρήστη – είτε αυτοπροσώπως είτε διαδικτυακά.

Ενώ τα δύο προαναφερθέντα υλικά βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ένα νεότερο τεχνητό δέρμα που αναπτύχθηκε στο CalTech «μπορεί τώρα να δώσει στα ρομπότ την ικανότητα να αισθάνονται τη θερμοκρασία, την πίεση, ακόμη και τις τοξικές χημικές ουσίες με ένα απλό άγγιγμα». Αυτή η τεχνολογία είναι μέρος μιας πλατφόρμας που χρησιμοποιεί τεχνητό εκτυπώσιμο δέρμα μέσα σε ένα ρομποτικό βραχίονα καθώς και αισθητήρες που συνδέονται στο ανθρώπινο δέρμα. Σύμφωνα με την CalTech, «το εκτυπώσιμο δέρμα είναι μια ζελατινώδης υδρογέλη και κάνει τα δάχτυλα του ρομπότ πολύ περισσότερο σαν τα δικά μας» οι αισθητήρες που είναι ενσωματωμένοι στην υδρογέλη δίνουν στο δέρμα του ρομπότ τη δυνατότητα να ανιχνεύει τον κόσμο γύρω του. Ένα ρομπότ σeξ που θα μπορούσε να αντιληφθεί τη θερμοκρασία και την πίεση θα μεταμορφώσει εντελώς την εμπειρία του χρήστη!

Με γνώμονα τους καταναλωτές, οι συνεχιζόμενες καινοτομίες στην κατασκευή ρομπότ σeξ δίνουν προτεραιότητα στον ρεαλισμό, ειδικά στον τομέα της αφής. Η εύρεση ενός υλικού τεχνητού δέρματος που είναι εξαιρετικής ποιότητας, επιτρέπει ευελιξία στην κίνηση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναπαραγωγή διαφορετικού πάχους, υφής και ελαστικότητας διαφορετικών μερών του σώματος (όπως ο κόλπος) θα ήταν πρωτοποριακή για την αγορά. Θα μπορούσε να είναι ένα από τα υπάρχοντα υλικά που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο. 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μυστικό Δείπνο

Ιστορικά 29.04.2024
Γιατί λέγεται Μυστικός και άλλες απορίες

Πάσχα στις άλλες χώρες: Πώς το γιορτάζουν οι ξένοι

Stories 29.04.2024
Το Πάσχα γιορτάζεται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Ιστορικά 29.04.2024
Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 29.04.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Γιατί ανάβουμε κεριά στην εκκλησία;

Πάσχα 29.04.2024
Πώς επικράτησε το άναμμα των κεριών

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα ‑ Τα βάγια, οι παραδόσεις και τα έθιμα

Ιστορικά Χτες
Πρόκειται για την τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής και ταυτόχρονα την πρώτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας

Οι έρευνες που θα αλλάξουν την ιατρική

Νέα Εποχή Χτες
Ελπιδοφόρα μηνύματα

Πώς ένα μέντιουμ, η Ελένη Ζακυνθινού οδήγησε την αστυνομία στην εξιχνίαση μιας υπόθεσης το 1934

Ιστορικά Χτες
«Πώς ένα μέντιουμ οδήγησε τας αστυνομικάς αρχάς εις την ανακάλυψιν δύο διαρρηκτών»

Βίλα Μαργαρίτα, η έπαυλη των Αθηνών που δεν υπάρχει πια

Ιστορικά Χτες
Βρισκόταν στη συνοικία των Αμπελοκήπων

Πώς η Βιέννη κράτησε τις τιμές των κατοικιών της σε λογικά επίπεδα και γκρέμισε τα ταμπού

Stories Χτες
Τι είναι τα Gemeindebau που κάνουν τη Βιέννη να ξεχωρίζει στον ευρωπαϊκό χάρτη για τη σταθερότητα της πολιτικής της στη στέγαση

Γιατί οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αρνούνται να βγαίνουν με άνδρες

Stories Χτες
Ο πόλεμος των φύλων στη Νότια Κορέα

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Πρόσωπα Χτες
Η περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949