E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τη δήλωσαν νεκρή αλλά ανακάλυψαν ότι προσπαθούσε να αναπνεύσει μέσα σε έναν σάκο πτώματος

Επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 δολαρίων

Δημοσίευση 6/2/2023 | 11:53

Τη δήλωσαν νεκρή αλλά ανακάλυψαν ότι προσπαθούσε να αναπνεύσει μέσα σε έναν σάκο πτώματος

Σε ένα κέντρο περίθαλψης Αλτσχάιμερ στην Αϊόβα επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 δολαρίων αφού κατά λάθος κήρυξε μία ασθενή νεκρή, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Υγείας της πολιτείας. Η ασθενής, μια 66χρονη γυναίκα που δεν κατονομάζεται στην αναφορά, κηρύχθηκε νεκρή από μέλη του προσωπικού του Κέντρου Ειδικής Φροντίδας Alzheimer Glen Oaks στο Urbandale της Αϊόβα, στις 3 Ιανουαρίου, και μεταφέρθηκε σε γραφείο τελετών, σύμφωνα με την έκθεση.

Ωστόσο, όταν στο γραφείο τελετών άνοιξαν το φερμουάρ του σάκου, εκείνη ήταν ζωντανή και πάσχιζε να αναπνεύσει, σύμφωνα με μια αναφορά από το Τμήμα Επιθεωρήσεων και Εφέσεων της Αϊόβα. Η γυναίκα εισήχθη στο κέντρο ειδικής φροντίδας τον Δεκέμβριο του 2021 με πρώιμη άνοια, άγχος και κατάθλιψη. Μπήκε σε νοσηλευτικό ίδρυμα στα τέλη Δεκεμβρίου 2022 με εκφυλισμό του εγκεφάλου και υποβλήθηκε σε θεραπεία με φάρμακα κατά του άγχους λοραζεπάμη και μορφίνη. Λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας, τα ζωτικά της σημεία και η ανταπόκρισή της επιδεινώθηκαν. Η γυναίκα δεν έτρωγε και είχε επιληπτικές κρίσεις. Ένας γιατρός διέταξε αύξηση της μορφίνης και της λοραζεπάμης «λόγω ενεργητικής παρακμής», αναφέρεται στην έκθεση.

Στις 3 Ιανουαρίου, ένας υπάλληλος του κέντρου φροντίδας στο τέλος μιας 12ωρης βάρδιας βρήκε τη γυναίκα να μην ανταποκρίνεται και συνεννοήθηκε με μια νοσοκόμα, η οποία είπε πως η γυναίκα είναι νεκρή. Η νοσοκόμα ενημέρωσε την κόρη της γυναίκας και έλαβε εντολές από έναν γιατρό να την πάει σε γραφείο τελετών. Οι εργαζόμενοι στο γραφείο κηδειών άνοιξαν το φερμουάρ της τσάντας και παρατήρησαν ότι το στήθος της γυναίκας κινούνταν και την παρακολούθησαν καθώς «έψαχνε για αέρα», ανέφερε η έκθεση. Κάλεσαν το Νοσοκομείο και τον ξενώνα. Ασθενοφόρο μετέφερε τη γυναίκα στα επείγοντα με χαμηλή θερμοκρασία και ρηχή αναπνοή. Η γυναίκα είχε οδηγία να μην αναζωογονηθεί, έτσι μεταφέρθηκε πίσω στο νοσοκομείο στο κέντρο περίθαλψης Alzheimer, όπου πέθανε δύο ημέρες αργότερα.

Το υπουργείο Υγείας της Αϊόβα επέβαλε στο κέντρο πρόστιμο 10.000 δολαρίων για δύο παραβιάσεις, οι οποίες περιλάμβαναν έναν κανόνα που λέει ότι τα σπίτια φροντίδας πρέπει να διαφυλάσσουν την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που περιθάλπονται. Η έκθεση δεν εξέτασε ποιες, εάν υπήρχαν, ενέργειες που έγιναν σχετικά με τη νοσοκόμα. Την Κυριακή, μια υπάλληλος στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας του Glen Oaks Alzheimer είπε ότι δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει. Η διευθύντρια του κέντρου, Λίζα Ίστμαν, δεν απάντησε αμέσως σε ένα email για να σχολιάσει το γεγονός. Η κα Eastman έστειλε δήλωση στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KCCI, για την υπόθεση.

«Νοιαζόμαστε βαθιά για τους ανθρώπους μας και παραμένουμε πλήρως αφοσιωμένοι στην υποστήριξη της φροντίδας τους, στο τέλος της ζωής τους», είπε η κα Eastman στη δήλωση. «Όλοι οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε τακτική εκπαίδευση, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν με τον καλύτερο τρόπο τη φροντίδα στο τέλος της ζωής και τον θάνατο των ανθρώπων που βρίσκονται στη δομά μας». Το κέντρο δεν αμφισβήτησε τα ευρήματα του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την έκθεση. Έχει 30 ημέρες από την 1η Φεβρουαρίου, την ημερομηνία της αναφοράς, για να ζητήσει επίσημη ακρόαση ή να πληρώσει το πρόστιμο, μεταδίδουν οι New York Times.

Το κέντρο είναι μια οικιστική εγκατάσταση 66 κλινών που διευθύνεται από την Frontier Management με έδρα το Ντάλας. Στο κέντρο έχει επιβληθεί πρόστιμο περισσότερες από δώδεκα φορές από τότε που άνοιξε το 2001, σύμφωνα με τα αρχεία του υπουργείου Υγείας της Αϊόβα, για παραβάσεις που περιλαμβάνουν έλλειψη εξειδικευμένης εκπαίδευσης προσωπικού στη φροντίδα της μνήμης και έλλειψη ελέγχου λοιμώξεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 φιλοξενήθηκαν μαζί με άλλους κατοίκους.

Δεν είναι πρωτόγνωρο για ανθρώπους να δηλώνονται νεκροί για να βρεθούν ζωντανοί ώρες αργότερα. Το Σάββατο, μια 82χρονη γυναίκα της οποίας διαπιστώθηκε ο θάνατος σε οίκο ευγηρίας στο Port Jefferson της Νέας Υόρκης, ανέπνεε περίπου τρεις ώρες αργότερα στο γραφείο τελετών όπου μεταφέρθηκε, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της κομητείας Suffolk. Η άγνωστη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το 2020, μια γυναίκα στο Μίσιγκαν με εγκεφαλική παράλυση κηρύχθηκε και αυτή νεκρή , αλλά ανακαλύφθηκε ότι ανέπνεε ώρες αργότερα από έναν εργαζόμενο στο γραφείο κηδειών που ετοιμαζόταν να βαλσαμώσει το σώμα της. Το 2018, μια γυναίκα από τη Νότια Αφρική διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρή, αλλά λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε ζωντανή σε ένα νεκροτομείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οικογενειακή τραγωδία στην Ιταλία: Πατέρας εκτέλεσε σύζυγο και γιο ‑ «Τους ξεφορτώθηκα»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Τα θύματα είναι μια 52χρονη γυναίκα και ένας 24χρονος άνδρας

«Μπαμ» από τον Παναθηναϊκό: Έντυσε στα πράσινα τον Φαλ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Ο Γάλλος σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2+1 ετών και ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η Γαλλία ζητά τη βοήθεια των ειδικών του καύσωνα – «Ας δούμε πως οργανώνονται οι χώρες όπως η Ελλάδα»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Η συζήτηση στη Γαλλία επεκτείνεται ακόμη και στον τρόπο ένδυσης στους χώρους εργασίας

Μουντιάλ 2026: Γκανέζος πνευματιστής… έλυσε τα μάγια που έκανε στον Κέιν

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Είναι ξανά... ελεύθερος ο επιθετικός της Αγγλίας

Τέλος η απεργία πείνας του Αριστοτέλη Χαντζή για τα Προσφυγικά

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, εκπρόσωποι της κοινότητας γνωστοποίησαν ότι, ύστερα από συζήτηση αποφασίστηκε η διακοπή της κινητοποίησης αυτής της μορφής

Η 43χρονη εμπρήστρια για την φωτιά στην Κερατέα: «Θόλωσα γιατί φώναζαν τα παιδιά μου»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Οι αρχές εκτιμούν ότι προκάλεσε δύο διαφορετικές εστίες φωτιάς

Τραγωδία στη Λέσβο: Συγκλονίζει ο σύντροφος της 36χρονης γιατρού – «Αυτό που συνέβη είναι μία στο εκατομμύριο»

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Συγκλονισμένη είναι η Λέσβος από τον θάνατο 36χρονης γιατρού του νοσοκομείου Μυτιλήνης, λίγες ημέρες αφότου έφερε στον κόσμο το παιδί της

Τραγωδία στην Τουρκία: 70χρονος Έλληνας βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο ‑ Ψάχνουν τα αίτια

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε δύο ακόμη θανάτους τουριστών στην συγκεκριμένη πόλη

Θεσσαλονίκη: Μπήκε σε κατάστημα, έκλεψε μία ισιωτική και έφυγε σαν κυρία – Δείτε το βίντεο

E-Daily 2.TopNews 24.06.2026
Θεσσαλονίκη: Ένα πρωτοφανές περιστατικό κλοπής καταγράφηκε σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στο κέντρο, με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για τον θάνατο της 36χρονης γιατρού

Ελλάδα 24.06.2026
«Είμαστε βαθύτατα συντετριμμένοι από την απώλεια αυτή, οι γιατροί της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής αλλά και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του ΓΝ Μυτιλήνης», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση

Ο Μπιλ Γκέιτς δήλωσε πως ο Τζέφρι Έπσταϊν ήθελε από την αρχή να τον εκβιάσει

Κόσμος 24.06.2026
«Δεν με εκβίασε ποτέ», ανέφερε, «όμως φαινόταν πως οδηγούνταν σε αυτή την κατεύθυνση»

Το viral βίντεο της Δόμνας Μιχαηλίδου με το πιτόγυρο στο χέρι

E-Daily 3.Left 24.06.2026
Με τη χιουμοριστική λεζάντα: «Η αληθινή επιστροφή από Αίγινα»