E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πλουσιότερη γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας

Το δεύτερο πλουσιότερο άτομο στην Ελλάδα, με περιουσία 5,3 δισ., μετά τη Βίκυ Σάφρα

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 2/2/2023 | 00:48

Η πλουσιότερη γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας
Φωτογραφία από Pixabay

Το ότι η ελληνική ναυτιλία κυριαρχεί παγκοσμίως είναι γνωστό. Όπως γνωστό είναι ότι τα τελευταία χρόνια τα κέρδη των εταιριών έχουν εκτοξευθεί. Αυτό που δεν γνώριζε ο περισσότερος κόσμος είναι ότι η Μαρία Αγγελικούση είναι η πλουσιότερη γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας.

Το Bloomberg αφιέρωσε χρόνο και χώρο για την πλουσιότερη ελληνική "φιγούρα" όπως αναφέρει, της ελληνικής ναυτιλίας. Ο λόγος για την Μαρία Αγγελικούση, επικεφαλή του Ομίλου Angelicoussis Shipping, που είναι από τους ισχυρότερους  ναυτιλιακούς ομίλους του κόσμου.

Η ίδια κληρονόμησε την εταιρεία, από τον πατέρα της Γιάννη, ο οποίος πέθανε το 2021 σε ηλικία 72 ετών.

Τα τελευταία 2 χρόνια η αξία της εταιρείας εκτοξεύθηκε, κυρίως λόγω της αύξησης των ναύλων.

Σύμφωνα  με τον «Δείκτη Δισεκατομμυριούχων» του Bloomberg, η καθαρή περιουσία της κ. Αγγελικούση  αποτιμάται σε περίπου 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια,  καθιστώντας την το δεύτερο πλουσιότερο άτομο στην Ελλάδα μετά τη Βίκυ Σάφρα και μεταξύ των πλουσιότερων γυναικών στον κόσμο.

Οι γυναίκες αποτελούν μόνο το ένα τρίτο περίπου του εργατικού δυναμικού στις πλοιοκτήτριες εταιρείες και μόλις το 2% των πληρωμάτων. Τάση που με πολύ μικρά βήματα φαίνεται να αλλάζει στο ναυτιλιακό τομέα.

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως ο στόλος της Angelicoussis Shipping περιλαμβάνει 134 πλοία αξίας περίπου 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι είναι ο... πυρετός της μπλε κουκίδας που τρομοκρατεί τη μουσική βιομηχανία

E-Daily 1.Hero 17.06.2026
Γιατί ακυρώνονται τόσες συναυλίες; Η κρυφή κρίση που χτυπά τη μουσική βιομηχανία

Πόσες ακόμη; Η Ελλάδα μετρά ήδη 7 γυναικοκτονίες μέσα στο 2026 και ο εφιάλτης συνεχίζεται

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Από τις 19 γυναικοκτονίες του 2025 στις 7 που έχουν ήδη καταγραφεί φέτος. Κάπου ανάμεσα στους αριθμούς, υπάρχουν γυναίκες που δεν πρόλαβαν να ζήσουν.

Πως προέκυψε ο όρος σκυλάδικα για τα νυχτερινά κέντρα στην Ελλάδα;

E-Daily 3.Left 17.06.2026
Οι εκδοχές για το πως βγήκε ο όρος

Explainer: Γιατί δεν γεννιούνται πια παιδιά σε εκατοντάδες περιοχές της Ελλάδας;

E-Daily 3.Left Χτες
Η σιωπή στα μαιευτήρια της επαρχίας τρομάζει περισσότερο από τα στατιστικά

Η Keke Palmer έχει το τέλειο σπίτι που θα πρωταγωνιστούσε σε δική του σειρά

E-Daily 3.Left Χτες
Η ηθοποιός και τραγουδίστρια ξεναγεί το κοινό σε έναν χώρο όπου κάθε αντικείμενο κρύβει μια ξεχωριστή ιστορία

Οι πιο στιλάτοι ποδοσφαιριστές του κόσμου έρχονται από το Κονγκό

E-Daily 3.Left Χτες
Οι «Λεοπαρδάλεις» του Κονγκό τίμησαν την ιστορία τους

Η ποιήτρια που σόκαρε την Ιαπωνία: Η γυναίκα που τόλμησε να μιλήσει για τον έρωτα όταν όλες έπρεπε να σιωπούν

E-Daily 3.Left Προχτές
Την αποκάλεσαν ανήθικη, την κατηγόρησαν ότι «διαφθείρει τα ήθη», όμως η Yosano Akiko άλλαξε για πάντα τον τρόπο που οι γυναίκες μιλούν για τον εαυτό τους, τον έρωτα και την ελευθερία.

Εφημερίδες «βάφτηκαν» με αίμα για να μιλήσουν για τη φτώχεια της περιόδου στη Νότια Αφρική

E-Daily 3.Left Προχτές
Η καμπάνια που σόκαρε τους αναγνώστες και έφερε στο προσκήνιο τη φτώχεια της περιόδου