E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξεκίνησε η δίκη Πισπιρίγκου ‑ Αμίλητος ο Μάνος Δασκαλάκης

Ο Μάνος Δασκαλάκης αναμένεται ότι θα είναι ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης του

Δημοσίευση 31/1/2023 | 12:08

Ξεκίνησε η δίκη Πισπιρίγκου ‑ Αμίλητος ο Μάνος Δασκαλάκης

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο Μάνος Δασκαλάκης, που αναμένεται ότι θα είναι ο πρώτος μάρτυρας που θα καταθέσει για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης του Τζωρτζίνας με κατηγορούμενη τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους και αμέσως κατευθύνθηκε στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού.

Λίγο αργότερα, στο δικαστήριο μετήχθη, συνοδευόμενη από αστυνομικές δυνάμεις και η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Ρούλα Πισπιρίγκου. Στο πλευρό της βρίσκεται η μητέρα της αλλά και η αδελφή της Δήμητρα.

Για το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας, που άφησε αιχμές για ιατροδικαστές και τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση. «Ανακάλυψαν τη “δράστη” και μετά δημιούργησαν τις υποθέσεις» ανέφερε, κάνοντας λόγο για παραπλάνηση της Δικαιοσύνης.

«Ανακάλυψαν τη “δράστη” και μετά δημιούργησαν τις υποθέσεις. Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο παγκοσμίως. Έχουν ήδη προκαταδικάσει έναν άνθρωπο και ακολούθως προσπαθούν αυτοί που δημιούργησαν την υπόθεση αυτή είτε είναι ιατροδικαστές – δήμαρχοι – πολιτικοί είτε είναι κάποιοι που είναι καριερίστες της γραφειοκρατίας, που τελείωσαν πανεπιστήμια στην Ιταλία και με διάφορες φωτογραφικές διατάξεις άλλοι έγιναν καθηγητές πανεπιστημίου, άλλοι έγιναν ιατροδικαστές και μάλιστα κορυφαίοι – καταλαβαίνετε ποιους εννοώ – με ένα θράσος επιστημονικό κατήργησαν νεκροψίες, νεκροτομές και δυστυχώς παραπλάνησαν και τη Δικαιοσύνη. Είναι ίσως το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο από τότε που εγώ θυμάμαι τα σχεδόν 50 χρόνια που υπηρετώ τη Δικαιοσύνη» δήλωσε ο κ. Κούγιας.

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται πριν ένα χρόνο, μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε δωμάτιο νοσοκομείου. Όπως αποκαλύφθηκε, το προηγούμενο διάστημα τραγικό θάνατο είχαν βρει και τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, Μαλένα και Ίριδα.

diki_pispirigkou__2_


Δολοφόνησε την κόρη της με κεταμίνη αναφέρει το βούλευμα

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα η 34χρονη μητέρα δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της με τη χορήγηση κεταμίνης μέσα στο νοσοκομείο ενώ είχε αποπειραθεί να της αφαιρέσει τη ζωή της και νωρίτερα μέσα στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο της Πάτρας τον Απρίλιο του 2021. Οι δικαστές έκριναν πως η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού έγινε και πάλι πιθανότατα με τη χορήγηση κεταμίνης.

Τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα αξιολογώντας τις καταθέσεις γιατρών και ειδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό τους αναφέρουν πως ο αποκλεισμός της μύτης και του στόματος δεν είναι πρόσφορος τρόπος ώστε να προκληθεί ανακοπή. Κατά τους δικαστές η κατηγορούμενη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιήθησα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα η ουσία αυτή να είναι κεταμίνη.

Σε ό,τι αφορά στον θάνατο της 9χρονης στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, το δικαστικό συμβούλιο αποφάνθηκε πως Ρούλα Πισπιρίγκου τέλεσε τη συγκεκριμένη πράξη με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σύμφωνα με το βούλευμα, η 34χρονη χορήγησε τη θανατηφόρα ουσία στην κόρη της στις 29 Ιανουαρίου μέσα στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ ήταν μόνη της στο δωμάτιο μαζί της.

Τώρα, σε ό,τι αφορά στο κίνητρο της κατηγορουμένης, οι δικαστές κάνουν λόγο για εμμονή της με τον Μάνο Δασκαλάκη καθώς όλα τα περιστατικά συνέβαιναν όταν ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της. Επιπλέον, αποδίδουν τις πράξεις της στην προσωπικότητα της, βασιζόμενοι και στην περιγραφή της ειδικής πραγματογνώμονα που είχε οριστεί κατά την ανάκριση.

diki_pispirigkou__4_

Ο Μάνος Δασκαλάκης ζητά τη δικαίωση της μνήμης των παιδιών του

Σήμερα, με την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας πρώτος στο βήμα του μάρτυρα αναμένεται να ανέβει για να καταθέσει ο εν διστάσει σύζυγος της κατηγορουμένης Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος μέσω των δικηγόρων του έχει διαμηνύσει ότι αυτό που επιθυμεί είναι η δικαίωση της μνήμης των παιδιών του. Όπως είναι γνωστό η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορείται για τις δολοφονίες και των άλλων δυο μικρότερων κοριτσιών της Ίριδας και Μαλένας και έχει, όπως και για τον θάνατο της 9χρονης, κριθεί προσωρινά κρατούμενη μετά την απολογία της στην 35η ανακρίτρια.

Στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας αναμένεται να καταθέσουν περίπου 50 μάρτυρες, ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές των νοσοκομείων στα οποία είχε εισαχθεί το παιδί, ενώ η πλευρά της κατηγορουμένης έχει ανακοινώσει ότι θα καλέσει στο ακροατήριο 20 μάρτυρες υπεράσπισης. Η 34χρονη μητέρα αρνείται κάθε κατηγορία που αφορά στην υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας αλλά και των άλλων δυο κοριτσιών της, αμφισβητώντας δια του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια τα στοιχεία της δικογραφία και κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη «δικαστική πλάνη» αλλά και για κατάρρευση του κατηγορητηρίου.

Ύστερα από μήνες ερευνών η Ρούλα Πισπιριγκού, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας ενώ πριν λίγες μέρες τις απαγγέλθηκαν κατηγορίες και για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της.

diki_pispirigkou__14_diki_pispirigkou__1_

diki_pispirigkou__12_diki_pispirigkou__11_

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρόμος για μητέρα και παιδί στη Ρόδο: Ο εν διαστάσει σύζυγος προσπάθησε να ρίξει το αυτοκίνητό τους στον γκρεμό

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Όλα συνέβησαν καθώς ο 45χρονος βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού - Λίγη ώρα αργότερα έπεσε με το δικό του ΙΧ σε χαράδρα βάθους περίπου 60 μέτρων

Επιβάτιδα της Delta Air Lines γέννησε μέσα στο αεροπλάνο πριν την προσγείωση στο Πόρτλαντ

E-Daily 3.Left 28.04.2026
Tο βρέφος, κοριτσάκι βάρους 2,5 κιλών, γεννήθηκε περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν – Αμεση κινητοποίηση πληρώματος και επιβατών

Γιατί ο «Ανθρωπος με τη Σαλάτα» έμεινε ανέμελος κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών στο γκαλά Τραμπ

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο Glantz εξήγησε γιατί δεν αντέδρασε όπως οι υπόλοιποι, παρότι άκουσε τους πυροβολισμούς εκτός της αίθουσας.

Βίντεο ντοκουμέντο: Νεκρή επιστήμονας της NASA πριν χάσει τη ζωή της ‑ «Μου έριξαν κάτι στο ποτό...»

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Τουλάχιστον 13 περιπτώσεις επιστημόνων που φέρονται να έχουν εξαφανιστεί ή να έχουν πεθάνει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετάζονται, με τον Λευκό Οίκο

Bόρεια Κορέα: Αυξήθηκαν οι εκτελέσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Οι εκτελέσεις στη Βόρεια Κορέα αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με νέα έκθεση. Η Πιονγιάνγκ εκτέλεσε συνολικά 358 άτομα από το 2011 έως το 2024, σύμφωνα με έκθεση ΜΚΟ.

Νεκρή 74χρονη σε Πολιτιστικό Κέντρο στο Αργος Ορεστικό

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Βρέθηκε ώρες μετά σε τουαλέτα του κτιρίου όπου είχε εγκλωβιστεί – Ερωτήματα για τον έλεγχο πριν το κλείδωμα

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδονησία: Τουλάχιστον 14 νεκροί και 81 τραυματίες, αγωνία για τους εγκλωβισμένους

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Δύο επιβάτες παραμένουν παγιδευμένοι στις παραμορφωμένες λαμαρίνες βαγονιού μετά τη σύγκρουση συρμών σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στην Τζακάρτα - Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που συνέβη το δυστύχημα

Τα διλήμματα του Τραμπ μετά το ιρανικό «παράθυρο» της Τεχεράνης για τα Στενά του Ορμούζ

E-Daily 2.TopNews 28.04.2026
Η Τεχεράνη προτείνει άνοιγμα των Στενών και τέλος του πολέμου, αφήνοντας το πυρηνικό ζήτημα για αργότερα - Γιατί η Ουάσιγκτον βλέπει στο σχέδιο μια παγίδα απώλειας πίεσης

Απίστευτες στιγμές σε πτήση: Γέννησε 30 λεπτά πριν την προσγείωση – «Η μαμά ήταν ροκ σταρ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μαρτυρίες επιβατών κάνουν λόγο για μια «σουρεαλιστική» εμπειρία

«Χείμαρρος» η Ειρήνη Μουρτζούκου: Είχα σχέση με τη μαμά του Παναγιωτάκη, ήθελε να τον πουλήσει

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Ζητούσε να εργαστώ ακόμα και να εκπορνευτώ για να της πηγαίνω χρήματα»

38χρονη επιβάτης έπεσε από ύψος 15 μέτρων σε αεροδρόμιο και πέθανε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η γυναίκα έπεσε από ύψος περίπου 15 μέτρων