E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανδραβίδα ‑ Πατέρας 29χρονου υποσμηναγού: «Δήλωσε πρώτη την Ικάρων και πέθανε 29 χρονών»

«Του έλεγα κάνε το δικό μου επάγγελμα» είπε ο πατέρας του Μάριου - Μιχαήλ Τουρούτσικα - «Πέταξε και... τέλος»

Δημοσίευση 31/1/2023 | 08:12

Ανδραβίδα ‑ Πατέρας 29χρονου υποσμηναγού: «Δήλωσε πρώτη την Ικάρων και πέθανε 29 χρονών»

Η πτώση του μαχητικού αεροσκάφους Phantom F-4 ανοικτά της Ανδραβίδας ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, βύθισε στο πένθος την ελληνική Πολεμική Αεροπορία καθώς νωρίτερα εντοπίστηκε νεκρός ο 29χρονος υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

O πατέρας του άτυχου υποσμηναγού μίλησε νωρίτερα στη ΕΡΤ περιγράφοντας πως ο γιος τους χαιρέτισε βιαστικά χθες τους δικούς του ανθρώπους για να πάει στη μονάδα του.

«Ηρθε το Σαββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Φεύγω γιατί το πρωί πετάω μας είπε. Πέταξε και τέλος...» είπε ο πατέρας του και περιεγραψε με λίγα λόγια την αγάπη που είχε ο γιός του για την Πολεμική Αεροπορία.

«Του έλεγα κάνε το δικό μου επάγγελμα, θα βρεις έτοιμη δουλειά και εκείνος μου είπε, όχι, θα δηλώσω πρώτη την Ικάρων. Τη δήλωσε πρώτη και καταστραφήκαμε όλοι».

Νωρίτερα, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, είχε ανακοινώσει ότι εντοπίστηκε νεκρός ο 29χρονος Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών».

Συνεχίζονται οι έρευνες

Όσο ο 31χρονος Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης αγνοείται, οι έρευνες δεν θα σταματήσουν πέριξ του τελευταίου στίγματος του μοιραίου F-4 Phantom που έπεσε σήμερα το πρωί στον κόλπο της Κυπαρισσίας. Νεκρός εντοπίστηκε ο 29χρονος συγκυβερνήτης του αεροσκάφους Υποσμηναγού Μάριος- Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Ένα C-130 ρίχνει φωτοβολίδες με τις οποίες φωτίζεται η περιοχή των ερευνών και βοηθά έτσι τα πλωτά μέσα του Λιμενικού, ενώ ελικόπτερα Super Puma και S-70 θα εναλλάσσονται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια τη νύχτας, σκανάροντας όλη την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το μοιραίο δυστύχημα με το Phantom σημειώθηκε δεκαπέντε λεπτά από την απογείωσή του. Το διθέσιο F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση «ρουτίνας» σε χαμηλό ύψος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Αντώνης Κοκορίκος

Ελλάδα 27.12.2025
Eίχε εργαστεί από το 1982 σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και εφημερίδες

Σχεδόν αγκαλιασμένοι εντοπίστηκαν οι τέσσερις ορειβάτες που σκοτώθηκαν από χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια

Ελλάδα 27.12.2025
Το χρονικό της τραγωδίας - Βρέθηκαν θαμμένοι κάτω από το χιόνι λίγο πριν από την κορυφή - Είχαν ξεκινήσει την ανάβαση από τον Αθανάσιο Διάκο

Χωρίς τις αισθήσεις τους δύο άνδρες που εγκλωβίστηκαν σε φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα

Ελλάδα Χτες
Η φωτιά φέρεται να ξέσπασε μετά από έκρηξη θερμαντικού μέσου (πιθανότατα σόμπα υγραερίου)

«Κλείδωσε» η συνάντηση Ζελένσκι‑Τραμπ για τις 28 Δεκεμβρίου στη Φλόρντα – Τα 20+1 σημεία του ειρηνευτικού σχεδίου

Κόσμος Χτες
Τα μεγαλύτερα «αγκάθια» για την επίτευξη συμφωνίας είναι η παραχώρηση εδαφών και το καθεστώς του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Νεκροί εντοπίστηκαν οι ορειβάτες που αγνοούνταν

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για τρεις άνδρες και μία γυναίκα οι οποίοι βρέθηκαν θαμμένοι σε χιονοστιβάδα

Συναγερμός στη Φθιώτιδα για τρεις ορειβάτες που αγνοούνται στην περιοχή του Αθανασίου Διάκου

Ελλάδα Χτες
Οι τρεις φίλοι έχουν να δώσουν σημεία ζωής από το πρωί των Χριστουγέννων

Τραγωδία στη Ροδόπη: Νεκρό παιδί 7 ετών από φωτιά σε σπίτι – Στο νοσοκομείο το 5χρονο αδερφάκι του και ο πατέρας του

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές στη Ροδόπη έχουν ξεκινήσει ήδη το έργο της προανάκρισης για να διαπιστωθεί τι προκάλεσε την ανάφλεξη που οδήγησε στον θάνατο του μικρού παιδιού

Νέο κήρυγμα του Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης Παύλου προκαλεί αντιδράσεις

Ελλάδα Χτες
«Σκότωσες έναν άνθρωπο; Δεν τρέχει τίποτα, σκότωσες ένα σκυλί; 30.000 ευρώ πρόστιμο»

Γερμανία: Σε ιστορικό χαμηλό οι ευκαιρίες εργασίας για ανέργους

Οικονομία Χτες
Προειδοποίηση από την επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Απασχόλησης

Αστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Λίγα χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός Χτες
Σε ανατολική Θεσσαλία, Εύβοια, Σποράδες, ανατολική Στερεά και νησιά του Ιονίου τα πιο έντονα φαινόμενα