E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: «Πολικό ποτάμι» φέρνει βαρυχειμωνιά ‑ Προειδοποίηση ακόμα και για «ισχυρό χιονιά» στην Αττική

Προ των πυλών νέο κύμα κακοκαιρίας

Δημοσίευση 29/1/2023 | 15:59

Καιρός: «Πολικό ποτάμι» φέρνει βαρυχειμωνιά ‑ Προειδοποίηση ακόμα και για «ισχυρό χιονιά» στην Αττική

Μετά την «πολική μπάλα» που μας έφερε τις πρώτες αξιόλογες κακοκαιρίες στη χώρα μας για το 2023 σε έναν μέχρι τώρα υποτονικό χειμώνα, έρχεται ο πολικός αεροχείμαρρος για να μας βάλει κι επίσημα στην καρδιά του χειμώνα φέρνοντας βαρυχειμωνιά, ανέφερε ο κ. Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Προειδοποίησε πως η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση, φέρνοντας συνθήκες παγετού αλλά και χιόνια, ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Όπως αναφέρει, από την Πέμπτη – Παρασκευή και ύστερα, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με συνθήκες παγετού προς τα κεντρικά και βόρεια, αλλά και οι επικίνδυνοι βοριάδες (πρόσκαιρα νοτιάδες), οι ισχυρές βροχές - καταιγίδες με έμφαση θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές και τα πυκνά χιόνια ακόμη και στα πεδινά.

Κατά τον ίδιο, δεν αποκλείεται να δούμε χιόνι και μέσα σε πόλεις, ακόμα και χιονόστρωση, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου.

Προειδοποίηση για «ισχυρό χιονιά» στην Αττική
«Στο βίντεο χαρτών που ακολουθεί επισημαίνουμε τον πολικό αεροχείμαρρο ο οποίος κατεβαίνει σε χαμηλότερα γεωγραφικά πλάτη στρεφόμενος προς την περιοχή μας για να οδηγήσει τον πολικό αέρα προς τα μέρη μας ο οποίος καθώς θα αλληλεπιδράσει με τις θερμότερες θάλασσες της Αδριατικής, του Ιονίου αλλά και του Αιγαίου πελάγους, θα δημιουργήσει διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία θα φέρουν τα χιόνια μέχρι και τη θάλασσα!» αναφέρει.

Ζητά, ακόμα, αυξημένη ετοιμότητα στον νομό Αττικής, όπου συγκεντρώνει υψηλές έως πολύ υψηλές πιθανότητες να δοκιμαστεί από τον ισχυρό χιονιά. Οι λεπτομέρειες, ωστόσο, αναμένεται να ξεκαθαρίζουν τις επόμενες ημέρες.

«Παρακολουθώντας την εξέλιξη των προγνωστικών στοιχείων που φτάνουν συνεχώς από τα μετεωρολογικά κέντρα - μοντέλα, το μυαλό μας πηγαίνει στον περσινό εφιαλτικό χιονιά. Σκοπός αυτής της ανάρτησης είναι να προετοιμαστούμε στο μέτρο του δυνατού ώστε σε όποια ένταση κι αν φτάσει αυτό το χιονοκύμα να μην οδηγηθούμε σε σκηνές του παρελθόντος όπως για παράδειγμα πέρυσι» ζητά ο ίδιος.

Καταλήγοντας, σημειώνει πως την Τετάρτη – Πέμπτη θα έχουμε «σχετικά αξιόπιστη εικόνα» για το πώς αναμένεται να εξελιχθεί αυτό το πολικό κύμα και ποιες περιοχές θα δοκιμαστούν από τις χιονοπτώσεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Ισραήλ χτυπά τη Συρία με τους «σφοδρότερους βομβαρδισμούς» από την αρχή της χρονιάς

Κόσμος 03.05.2025
Πάνω από είκοσι ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στοχοποίησαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα

Λάρισα: Ξυλοκόπησε τη σύντροφό του μέσα σε νυχτερινό κέντρο ‑ Συνελήφθη ο δράστης

Ελλάδα 03.05.2025
Ο άνδρας χτύπησε τη σύντροφό του μέσα στο μαγαζί, μπροστά στα μάτια των έντρομων θαμώνων

Ο Τραμπ επέλεξε τον επόμενο Πάπα... τον εαυτό του ‑ Viral η φωτογραφία που δημοσίευσε

Κόσμος 03.05.2025
Την - χιουμοριστική - επιλογή του Τραμπ για τον νέο ποντίφικα ασπάστηκε και ο Λευκός Οίκος

Αταμάν: Το σύνθημα των φίλων της Εφές που τον εξόργισε και οι «ντόπες» στο αεροδρόμιο

Αθλητικά Νέα 03.05.2025
Αποχώρησε από το γήπεδο πριν τη λήξη του αγώνα

Το πρώτο παγκάρι με POS: Το ζήτησαν οι τουρίστες, το έκανε πράξη η Εκκλησία ‑ Σε ποιο ναό τοποθετήθηκε

Ελλάδα 03.05.2025
Το συγκεκριμένο μηχάνημα μπορεί να δεχτεί και πολύ μικρά ποσά, της τάξεως του ενός λεπτού

Θεσσαλονίκη: Νεκρή 39χρονη από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τράπεζα

Ελλάδα 03.05.2025
Εξετάζεται από την ΕΛΑΣ η εμπλοκή της ίδιας με τον εκρηκτικό μηχανισμό

Αγίου Πνεύματος 2025: Πότε πέφτει το τριήμερο

Ελλάδα 03.05.2025
Τι ισχύει για τις αμοιβές την ημέρα του Αγίου Πνεύματος