E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έμεινε μόνος για 24 μέρες στη θάλασσα της Καραϊβικής και επιβίωσε τρώγοντας κέτσαπ

Ένα αεροπλάνο είδε τυχαία τη λέξη «βοήθεια» χαραγμένη στο κύτος του ιστιοφόρου του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/1/2023 | 14:50

Έμεινε μόνος για 24 μέρες στη θάλασσα της Καραϊβικής και επιβίωσε τρώγοντας κέτσαπ

Ένας άνδρας που πέρασε 24 μέρες στην Καραϊβική Θάλασσα, μέχρι να τον περισυλλέξει το ναυτικό της Κολομβίας, λέει ότι επέζησε τρώγοντας μόνο κέτσαπ. Ο Έλβις Φρανσουά, 47 ετών, βρέθηκε 120 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Πουέρτο Μπολιβάρ της Κολομβίας, όταν ένα αεροπλάνο είδε τη λέξη «βοήθεια» χαραγμένη στο κύτος του ιστιοφόρου του, ανέφερε το κολομβιανό ναυτικό σε δήλωση την Πέμπτη.

«Δεν είχα φαγητό. Ήταν απλώς ένα μπουκάλι κέτσαπ που υπήρχε στο σκάφος, σκόνη σκόρδου και κύβοι Maggi, οπότε το ανακάτεψα με λίγο νερό», είπε ο Φρανσουά σε ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο κολομβιανός στρατός.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα ρεύματα παρέσυραν τη βάρκα του στη θάλασσα ενώ έκανε επισκευές στα ανοιχτά του νησιού Σεντ Μάρτιν στις Ολλανδικές Αντίλλες, όπου ζει.

«Πήρα τηλέφωνο τους φίλους μου, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί μου, αλλά έχασα το σήμα. Δεν υπήρχε τίποτα άλλο να κάνω παρά να κάτσω και να περιμένω», ανέφερε σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ναυτικό της Κολομβίας.

Κινδυνεύοντας να ακουστεί σαν διαφήμιση για γνωστό τύπο πικάντικης σάλτσας ντομάτας, ο κ. Φρανσουά είπε ότι έμεινε ζωντανός χάρη σε ένα μπουκάλι κέτσαπ που κατάφερε να κρατήσει μαζί του, καθώς και λίγη σκόνη από σκόρδο και κύβους καρυκευμάτων.

Ο αξιωματικός του κολομβιανού Ναυτικού Κάρλος Ουρμπάνο Μόντες δήλωσε στο Associated Press την Πέμπτη ότι ο κ. Φρανσουά είπε ότι μάζευε το νερό της βροχής με ένα πανί. Πρόσθεσε ότι ο ναυαγός βρέθηκε καλά στην υγεία του, αλλά έχασε βάρος.

Ο κ. Φρανσουά είπε ακόμη ότι έπρεπε να αφαιρεί συνεχώς νερό από το σκάφος για να μην βυθιστεί. Προσπάθησε επίσης να ανάψει φωτιά για να στείλει σήμα κινδύνου χωρίς επιτυχία.

Τελικά πέρασε ένα αεροπλάνο, εκείνος έκανε σήμα με έναν καθρέφτη αλλά μάταια. Τελικά τον εντόπισαν όταν το αεροπλάνο πέρασε ξανά.

«Κάποια στιγμή έχασα τις ελπίδες μου και σκέφτηκα την οικογένειά μου, αλλά ευχαριστώ την ακτοφυλακή. Αν δεν ήταν αυτοί δεν θα ήμουν εδώ να σας τα περιγράφω», είπε ο κ. Φρανσουά.

Ο κ. Μόντες είπε ότι το σκάφος είχε εγκαταλειφθεί στη θάλασσα όταν ο κ. Φρανσουά παρελήφθη από το εμπορικό πλοίο.

Το ναυτικό είπε ότι ο Φρανσουά πέρασε από ιατρικό έλεγχο στην ακτή και στη συνέχεια παραδόθηκε στις αρχές μετανάστευσης για να επιστρέψει στην πατρίδα του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μαγική σεζόν του Παυλίδη στην Πορτογαλία! Στην καλύτερη εντεκάδα, τα γκολ και οι ασίστ!

Αθλητισμός 11.06.2025
Ο Έλληνας φορ της Μπενφίκα με 19+7 σε 34 ματς στη Liga Portugal συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία εντεκάδα

Η Νορβηγία εγκαινιάζει την επόμενη καινοτομία στην τεχνολογία και μας αφορά όλους

Νέα Εποχή 11.06.2025
Επαγωγική φόρτιση πάνω στον δρόμο: Η τεχνολογία που μειώνει δραστικά τις στάσεις φόρτισης

Γιατί το Ισραήλ δίνει όπλα σε πολιτοφυλακές Παλαιστινίων στη Γάζα;

Stories 11.06.2025
Υπονομεύει τους Παλαιστίνιους ή η βόμβα θα σκάσει στα χέρια του;

Συρία: Νέος ενδυματολογικός κώδικας για τις γυναίκες στις παραλίες – Υποχρεωτικό το μπουρκίνι

Stories 11.06.2025
Η απόφαση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο θεοκρατικών αλλαγών

Οι γυναίκες που ταξίδεψαν με το Madleen για τη Γάζα

Πρόσωπα Χτες
Ανάμεσα στις τελευταίες επικοινωνίες από το Madleen ήταν μια φωτογραφία που έδειχνε το πλήρωμα να φορά σωσίβια και να έχει τα χέρια ψηλά

Ποια είναι η Madleen που από αυτή πήρε το όνομά της το πλοίο για τη Γάζα

Πρόσωπα Χτες
Η γυναίκα πίσω από το όνομα «Madleen», του πλοίου που προσπαθησε να φτάσει ως τη Γάζα

Πληρώνουν για να... δουλεύουν χωρίς μισθό! Το νέο σουρεαλιστικό trend στην Κίνα

Νέα Εποχή Χτες
Γραφεία-μαϊμού και αφεντικά-ηθοποιοί

Το μυστικό της Αφρικής που οδηγεί στον γυναικείο οpγασμό

Ιστορικά Χτες
Η μέθοδος που χρησιμοποιείται πάνω από 500 χρόνια

UEFA: Ο Ουσμάν Ντεμπελέ κορυφαίος του Champions League 2024–25!

Αθλητισμός Προχτές
Ο Γάλλος άσος της PSG κατέκτησε τη διάκριση με 8 γκολ και καθοριστική συμβολή στον πρώτο τίτλο της ομάδας του