E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο βραβευμένος σεφ Στέφανος Σταμίδης πιστεύει πως η ισορροπία είναι το μυστικό σε όλα

Executive Chef Dome, του ξενοδοχείου Nikopolis

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 20/1/2023 | 14:21

Ο βραβευμένος σεφ Στέφανος Σταμίδης πιστεύει πως η ισορροπία είναι το μυστικό σε όλα

O ταλαντούχος Executive Chef του Dome, έχει σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και πολυετή εμπειρία σε κουζίνες διαφόρων ξενοδοχείων & εστιατορίων. Ο Στέφανος και όλη η ομάδα του, για 3η συνεχόμενη χρονιά είχαν την τιμή να βραβευθούν από το Αθηνόραμα και τα Bραβεία Eλληνικής Kουζίνας αναδεικνύοντας το Dome Real Cuisine ως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην Θεσσαλονίκη με βαθμολογία 14,5/20 στην σύγχρονη Ελληνική κουζίνα για το 2021. Πιστεύει στην αυθεντική κουζίνα και στην αναζήτηση των καλύτερων πρώτων υλών χωρίς υπερβολές με έμφαση στην απόλυτη και μοναδική γεύση τους.

Ήμουν τυχερός γιατί μπήκα από μικρός σε καλές κουζίνες. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Το λέω και στα παιδιά που ξεκινάνε τώρα. Τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής τους πορείας είναι και αυτά που δυστυχώς θα καθορίσουν και τη σταδιοδρομία τους σε μεγάλο βαθμό για αυτό και οι επιλογές τους πρέπει να έχουν από νωρίς μια επαγγελματική στρατηγική. Προσωπικά είχα θράσος αλλά και πολύ σεβασμό ταυτόχρονα και νομίζω πως έτσι κέρδιζα γρήγορα την εμπιστοσύνη των σεφ μου.

 Οι κουζίνες είναι πολύ απαιτητικές ούτως η άλλως αλλά όταν βρίσκεσαι σε διοικητικό επίπεδο, πρέπει να προσπαθείς να κρατάς τις ισορροπίες

Οι μέρες μου εδώ και χρόνια γενικά είναι πάρα πολύ πιεστικές. Οι κουζίνες είναι πολύ απαιτητικές ούτως η άλλως αλλά όταν βρίσκεσαι σε διοικητικό επίπεδο, πρέπει να προσπαθείς να κρατάς τις ισορροπίες τόσο με την ομάδα σου, με τους άμεσους συνεργάτες, προμηθευτές, διοίκηση και πελάτες. Γενικά οι δουλειές αυτές είναι πρωταθλητισμός. Δε σταματάς ποτέ και όταν εργάζεσαι σε ξενοδοχείο 12μηνης λειτουργίας όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα τον χρόνο που να μην είσαι σε εγρήγορση.

Η Θεσσαλονίκη είναι ακόμη το σημείο αναφοράς μου επειδή είναι η πόλη μου, οι άνθρωποι μου είναι εδώ, έχω χτίσει πράγματα εδώ, και πλέον είναι δύσκολο να την αφήσω τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Εξ' άλλου πιστεύω ότι έρχεται ένα μεγάλο κύμα ανάπτυξης στην πόλη οπότε ελπίζω ότι θα μπορέσει να καλύψει και τις προσδοκίες μου και στο μέλλον. Το ευχόμαστε όλοι νομίζω αυτό - θεωρώ πως τα σημάδια είναι καλά.

Τι θα άλλαζα; Συγκεκριμένα στο κομμάτι της εστίασης θα ήθελα να δημιουργούνται πιο στιβαρές και με βάθος προτάσεις σε χώρους - κουζίνες. Πιο δημιουργικές αλλά με γνώση και συγκεκριμένη ταυτότητα. Να αποκτήσει η πόλη χώρους με χαρακτήρα αυθεντικότητας και όχι κακές απομιμήσεις έχοντας απλά μια ιδέα, η κάτι που προσπαθούμε να μιμηθούμε. Αυτό νομίζω ότι θα βελτιώσει και την κουλτούρα του κόσμου στο συγκεκριμένο κομμάτι που πλέον ταξιδεύει πολύ και έχει άποψη. Δεν του λέει κάτι απλά μια ωραία ιδέα αν δεν υποστηρίζεται σε υψηλό επίπεδο.

Θα ήθελα η πόλη να αποκτήσει χώρους με χαρακτήρα αυθεντικότητας και όχι κακές απομιμήσεις έχοντας απλά μια ιδέα, η κάτι που προσπαθούμε να μιμηθούμε. 

Γενικά μιλώντας... Νομίζω ότι θα ήθελα να αλλάξει η νοοτροπία που υπάρχει σε μεγάλο βαθμό. Θεωρώ ότι αν δεν έρθουμε σε ακραίες καταστάσεις δε δείχνουμε δημιουργική και παραγωγική αντίδραση με γνώμονα την ανάπτυξη και την υγιή συνύπαρξη και λειτουργία, είτε αυτό είναι ανθρώπινες σχέσεις, επαγγελματικές, είτε δήμου με πολίτη κτλ, κτλ .

Για φαγητό θα σου έλεγα να επισκεφτείς το moldee που άνοιξαν πρόσφατα οι φίλοι και συνάδελφοι Βασίλης και Σοφοκλής που κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά και είναι καταξιωμένοι στον χώρο μας. Για ποτό δεν έχω ιδιαίτερα στέκια η αλήθεια είναι, αλλά γενικότερα προτιμώ σημεία κοντά στη θάλασσα γιατί μεγάλωσα δίπλα της, και είναι ένα στοιχείο που με χαλαρώνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ενηλικίωση που περίμενε τέσσερις δεκαετίες η ιαπωνική μοναρχία

Stories 12.09.2025
Η μείωση του πληθυσμού έφτασε και στην αυτοκρατορική οικογένεια

Στην Ελβετία πάνε στη δουλειά… κολυμπώντας στο ποτάμι!

Νέα Εποχή 12.09.2025
Όταν τα νερά είναι τόσο καθαρά που το πρωινό δρομολόγιο γίνεται… βουτιά αναψυχής

Μια Ελληνίδα στο χαρέμι: Το μιούζικαλ που ξεγέλασε όλη την Ελλάδα ‑ Πού γυρίστηκε

Stories 12.09.2025
Το μυστικό πίσω από τη θρυλική ταινία του Δαλιανίδη

Το τετράγωνο μπιφτέκι που τρέλανε την Αθήνα – και γιατί εξαφανίστηκε ξαφνικά

Retro 12.09.2025
Μια δεκαετία φρενήρους επιτυχίας, πριν η ελληνική αγορά κάνει το… μεγάλο του κόλπο

Γιατί ο κατασκευαστής του Ozempic κόβει 9.000 θέσεις εργασίας;

Stories 12.09.2025
Ο πόλεμος στα φάρμακα αδυνατίσματος φουντώνει

Βασανιστήρια και σκλάβοι: Ο σκοτεινός κόσμος των στρατοπέδων απάτης της Μιανμάρ

Stories Χτες
Εκατοντάδες άνθρωποι κρατούνται παρά τη θέλησή τους

Οι «ασφαλείς» δουλειές που κινδυνεύουν πρώτες από την τεχνητή νοημοσύνη

Νέα Εποχή Χτες
Η τεχνητή νοημοσύνη ανεβάζει τον κίνδυνο μιας «jobless recovery» – μιας οικονομικής ανάκαμψης χωρίς ανάλογη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Οι 7 φορές που ενεργοποιήθηκε το Αρθρο 4 του ΝΑΤΟ

Stories Χτες
Η Πολωνία ζήτησε χθες την ενεργοποίησή του μετά από παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Ουκρανία: Στρατιώτες «μαζεύουν πόντους» σκοτώνοντας εχθρούς για να εξασφαλίσουν drones

Stories Προχτές
Ο πόλεμος μετατρέπεται σε σύστημα ανταμοιβής