E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτές είναι οι πιο πολυτελείς φυλακές στον κόσμο

Είναι πολύ πιο άνετες και ντιζαϊνάτες από τα σπίτια του μέσου Έλληνα!

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 14/1/2023 | 04:20

Αυτές είναι οι πιο πολυτελείς φυλακές στον κόσμο
COLLAGE

Οι σχετικά πρόσφατες εξελίξεις με το πολιτικό σκάνδαλο που εμπλέκεται η Εύα Καϊλή και η φυλακή στην οποία τελεί υπό κράτηση, προκάλεσαν σούσουρο στην κοινή γνώμη, μιας και πρόκειται για ένα σωφρονιστικό ίδρυμα μεγάλης πολυτέλειας (π.χ. είχαμε δει το χριστουγεννιάτικο μενού, το οποίο ήταν εφάμιλλο με ακριβού εστιατορίου).

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ρίχνουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο εξωφρενικά πολυτελείς φυλακές του κόσμου, οι οποίες είναι πολύ πιο φωτεινές, άνετες, ευρύχωρες και lux από τα σπίτια που μένουμε!

JVA Fuhlsbuettel Prison, Γερμανία

Το JVA Fuhlbuettel στο Αμβούργο είναι μια άνετη και ίσως η καλύτερη φυλακή για κρατούμενους με μεγάλη θητεία. Ανακαινίστηκε και άνοιξε ξανά το 2011. Παρέχει ευρύχωρα κελιά με κρεβάτι, καναπέ και συναρπαστικό συνδυασμό ντους και τουαλέτας. Διαθέτει επίσης μια μικρή αίθουσα συνεδριάσεων. Η φυλακή JVA Fuhlbuettel κατακτά την τέταρτη θέση στη λίστα με τις 10 πιο πολυτελείς φυλακές του κόσμου!

Justice Centre Leoben, Αυστρία

Το Justice Centre Leoben είναι ένα συγκρότημα δικαστηρίων και φυλακών στο Leoben στη Στυρία της Αυστρίας. Στην περίμετρο της φυλακής υπάρχουν δύο επιγραφές: «Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι σε αξιοπρέπεια και δικαιώματα» και «Όλα τα άτομα που στερούνται την ελευθερία τους θα αντιμετωπίζονται με ανθρωπιά και με σεβασμό στην εγγενή αξιοπρέπεια του ανθρώπου». Η φυλακή δίνει σε κάθε κρατούμενο της ένα κελί, με ιδιωτικό μπάνιο και μικρή κουζίνα, συν τηλεόραση. Όλα αυτά καθώς και ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, γήπεδο μπάσκετ και υπαίθριο χώρο αναψυχής.

Otago Corrections Facility, Νέα Ζηλανδία

Το Otago Corrections Facility βρίσκεται κοντά στο Milton στο χαμηλότερο South Island, Milburn, Νέα Ζηλανδία. Το Otago παρέχει στους κρατούμενους του άνετα δωμάτια και αποδίδει μεγάλη σημασία στην αλλαγή μέσω της ανάπτυξης δεξιοτήτων. Διεξαγωγή μαθημάτων φωτομηχανικής, γαλακτοκομίας και μαγειρικής μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου παραγωγής κινητών τηλεφώνων.

Bastøy Prison, Νορβηγία

Αυτή είναι η πιο πολυτελής φυλακή του κόσμου!Η φυλακή Bastøy είναι μια φυλακή ελάχιστης ασφαλείας στο νησί Bastøy της Νορβηγίας, που βρίσκεται στον δήμο Horten περίπου 75 χιλιόμετρα (46 μίλια) νότια του Όσλο. Η φυλακή βρίσκεται σε ένα νησί 2,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων και φιλοξενεί 115 κρατούμενους. Κάποτε ήταν αποικία φυλακών για νεαρά αγόρια, η εγκατάσταση προσπαθεί να γίνει «η πρώτη οικολογική φυλακή στον κόσμο». Οι κρατούμενοι στεγάζονται σε ξύλινα εξοχικά σπίτια και εργάζονται στη φάρμα της φυλακής. Κατά τον ελεύθερο χρόνο τους, οι τρόφιμοι έχουν πρόσβαση σε ιππασία, ψάρεμα, τένις και σκι. Η μόνη πρόσβαση στη φυλακή είναι από ένα πλοίο που αναχωρεί από το Horten.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα 25.04.2024
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή 25.04.2024
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα 25.04.2024
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Χτες
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Χτες
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Προχτές
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Προχτές
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Προχτές
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς