E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο ξεχασμένος έρωτας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για την Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Η Φρειδερίκη τον έστειλε στα σύνορα για να τον απομακρύνει»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/1/2023 | 13:10

Ο ξεχασμένος έρωτας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Ένα σχεδόν ξεχασμένο ειδύλλιο έφερε στην επιφάνεια, ο θάνατος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σε ηλικία 83 ετών. Αυτό με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, που στις αρχές της δεκαετίας του ’60, δεν ήταν καθόλου άγνωστο και είχε απασχολήσει σύσσωμο τον ελληνικό τύπο αλλά και τον διεθνή, ο οποίο έκανε λόγο για τον έρωτα του «πρίγκιπα και της Eλληνίδας Grace Kelly».

Μια εκδοχή της ιστορίας λέει πως ο έρωτας του πρίγκιπα τότε Κωνσταντίνου για την Αλίκη, ξεκίνησε το 1959, όταν εκείνος πήγε με τις αδερφές του στο θέατρο για να την δει στην παράσταση «Τόπος στα νιάτα». Αμέσως μετά, πήγαν όλοι μαζί στα παρασκήνια του θεάτρου Μουσούρη για να τη συγχαρούν. Ο έρωτας εξελίχθηκε την επόμενη χρονιά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, όπου φέρονται να έζησαν παθιασμένες στιγμές.

«Εκεί, ψηλά στον Υμηττό...»

Λέγεται ότι ο ερωτευμένος τότε πρίγκιπας τής έστελνε καθημερινά στο θέατρο ένα μπουκέτο κίτρινα τριαντάφυλλα με την υπογραφή «Κώστας». Ή ότι το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Εκεί, ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό» αναφερόταν στα μυστικά ραντεβού που έδιναν σε ένα εξοχικό κιόσκι, στο βουνό.

Λέγεται ότι το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Εκεί, ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό» αναφερόταν στα μυστικά ραντεβού που έδιναν σε ένα εξοχικό κιόσκι, στο βουνό.

Τρεις δεκαετίες μετά, ο Νίκος Χατζηνικολάου, σε τηλεοπτική συνέντευξή του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη την παρακινεί να ανατρέξει στο παλιό ειδύλλιο. Της θυμίζει ένα περιστατικό, το 1962, στο Θέατρο Μετροπόλιταν, όταν σε πρεμιέρα παράστασής της μπήκε ο τότε πρίγκιπας στην αίθουσα και όλοι σηκώθηκαν για να τον χαιρετίσουν τιμητικά. Όμως η πρωταγωνίστρια παρέμεινε καθισμένη και, απλά, άπλωσε το χέρι της για χειροφίλημα. Την επόμενη ημέρα, οι εφημερίδες μιλούσαν για «σκάνδαλο».

Όταν η Αλίκη αψήφησε το βασιλικό πρωτόκολλο

«Ήμουν θυμωμένη μαζί του», είχε πει η Αλίκη στον Νίκο Χατζηνικολάου. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν εκείνος ήταν ερωτευμένος και αν παρακολουθούσε τις πρόβες στο Θέατρο Μουσούρη και τα γυρίσματα στο πλατό, η ηθοποιός απάντησε:

«Ο Φίνος τού έκανε ειδικό δρόμο για να έρχεται στα πλατό. Ήταν ένας καρόδρομος και τον έστρωσαν κάπως καλύτερα, για να μη χαλάει το σπορ αυτοκίνητό του».

«Ο Φίνος τού έκανε ειδικό δρόμο για να έρχεται στα πλατό. Ήταν ένας καρόδρομος και τον έστρωσαν κάπως καλύτερα, για να μη χαλάει το σπορ αυτοκίνητό του».

Όταν ο παρουσιαστής σχολίασε ότι η Φρειδερίκη, σύμφωνα με τα κουτσομπολιά της εποχής, ήταν έξαλλη για τη σχέση τους, η εθνική σταρ δεν το διέψευσε, κάθε άλλο μάλιστα:

«Ήμασταν πολύ νέοι, παιδιά και οι δύο. Ένιωθα ότι εγώ είμαι η βασίλισσα και δεν περιμένω το πριγκιπόπουλο. Εγώ είμαι ο πρίγκιπας της ζωής μου. Κουβεντιάζαμε ώρες ατελείωτες, κάναμε παρέα, πολύ τρυφερό παιδί, πολύ πιεσμένος και καταπιεσμένος από τη μητέρα του. Μετά τον έστειλε στα σύνορα για να τον απομακρύνει από εμένα. Αμέσως μετά, πριν από το ΄62, γίνεται η πρώτη μου τουρνέ, εκείνο το καλοκαίρι συναντηθήκαμε.

Όταν επισκίασε τον πρίγκιπα

»Έχω πάει στις Σέρρες και παίζω το “Ωραία μου κυρία”. Και έχουν μαζευτεί όλοι οι αξιωματικοί, πρόκειται να τους μιλήσει ο τότε διάδοχος. Και αρκετός κόσμος, για να τον καμαρώσουν. Φτάνει ο θίασος, ανεβαίνω στο ξενοδοχείο, που ήταν στην πλατεία και, σαν κακό παιδί, βγήκα στο μπαλκόνι και του έκανα χαλάστρα. Χαμογέλασα, χαιρέτησα λίγο τον κόσμο και όλοι έφυγαν και ήρθαν και χειροκρότησαν εμένα και έμεινε μόνος ο Κωνσταντίνος.

»Θα μπορούσα μόνο με διαβατήριο αυτό το ειδύλλιο, γιατί ο ξένος Τύπος το είχε κύριο θέμα, να κατακτήσω τον ξένο κινηματογράφο, το Χόλιγουντ, την Αμερική. Δεν πήγα όμως στις Κάννες, γιατί δεν με άφησε ο Φίνος».

Ο τέως βασιλιάς με τη σειρά του είχε μιλήσει για τον έρωτά του για την Αλίκη Βουγιουκλάκη σε μια συνέντευξή του στο ΡΙΚ, το 2014. «Η Αλίκη ήταν καταπληκτική ηθοποιός, καταπληκτικός άνθρωπος, καλός άνθρωπος», είχε πει στον Τάσο Τρύφωνος. «Μάλιστα μια φορά πρόσφατα η αστυνομία με ρώτησε αν αληθεύει ότι υπήρχε ένα τούνελ που πήγαινε από τα ανάκτορα κατευθείαν στο σπίτι της. Με έπιασαν τα γέλια και λέω, ας παραδεχτούμε ότι υπάρχει τούνελ. Αν η Αλίκη αποφάσιζε να αλλάξει διεύθυνση, τι θα γινόταν; Θα έπρεπε το τούνελ να πάει αλλού;».

Δείτε τις σχετικές συνεντεύξεις:

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η τρομακτική ιστορία πίσω από το πιο διάσημο άλυτο έγκλημα της Γερμανίας

Ιστορικά 18.05.2024
Η δολοφονία μιας ολόκληρης οικογένειας παραμένει μυστήριο

H χορευτική φιγούρα που τραυματίζει τα παιδιά

Stories 18.05.2024
Η κύρια αιτία σοβαρών τραυματισμών της σπονδυλικής στήλης στα παιδιά της Κίνας

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά 18.05.2024
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής

Tα παμφορεία της Αθήνας: Τα πρώτα λεωφορεία που τα έσερναν άλογα

Ιστορικά 18.05.2024
Όταν η συγκοινωνία γινόταν με εξαντλημένα ζώα

10 φωτογραφίες που κυριολεκτικά «έγραψαν ιστορία»

Ωραίες Εικόνες 18.05.2024
Συνέβαλαν στην εξέλιξη μας

Το απίστευτα κομψό σπίτι της Emma Roberts

Αρχιτεκτονική Χτες
Υπέροχο και ζεστό

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης

Νέα Εποχή Χτες
Η κατάθλιψη επηρεάζει περίπου 280 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Από που βγήκε η λέξη «Τρελοκαμπέρω» που χρησιμοποιούμε

Πρόσωπα Προχτές
Η ιστορία πίσω από τη γνωστή έκφραση

Πώς η κλιματική αλλαγή άλλαξε την άνοιξη όπως την ξέρουμε

Νέα Εποχή Προχτές
Σαν να παραξένεψε ο καιρός

Ο διάσημος «δράκος» της Αθήνας που έγινε επεισόδιο σε πασίγνωστη σειρά

Stories Προχτές
Ο άντρας που σκορπούσε τρόμο στα 90s