E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Πού θα δούμε «άσπρη μέρα» αυτή την εβδομάδα

Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/1/2023 | 13:42

Καιρός: Πού θα δούμε «άσπρη μέρα» αυτή την εβδομάδα

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού θα υπάρξει από την Δευτέρα και τα δυτικά σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, με την πιο δύσκολη ημέρα να είναι η Τρίτη (10/11). Σύμφωνα με την πρόγνωση Αρναούτογλου ο καιρός την Δευτέρα θα έχει βροχές στα δυτικά με αλλαγή φοράς των ανέμων από βοριάδες σε νοτιάδες έντασης έως και 7 μποφόρ.

Την Τρίτη στο «μενού» του καιρού θα προστεθούν και τα χιόνια αλλά σε περιοχές πάνω από τα 1.500 μέτρα κατά μέσο όρο - στην Πελοπόννησο και υψηλότερα - με τις ενδείξεις να δείχνουν ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην κεντρική και δυτική Μακεδονία δεν αποκλείεται να το γυρίσει στο σε χιόνι και σε περιοχές λίγο κάτω από τα 1.00 μέτρα.

Όσον αφορά τους ανέμους για την Τρίτη αυτοί θα παραμείνουν νοτιάδες έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο αλλά βοριάδες στο Θερμαϊκό και το Ιόνιο γεγονός που θα προκαλέσει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα της Τρίτης.


Η κατάσταση αυτή, όμως, δεν φαίνεται να κρατάει πέραν της Τετάρτης (11/1) με τον Σάκη Αρναούτογλου να εκτιμά ότι ο καιρός από τις 12-13 Ιανουαρίου «θα μαλακώσει».

Ο καιρός μέχρι την Πέμπτη

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 08-01-2023
Γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, το Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα βόρεια τους 14 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 18 και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 09-01-2023
Λίγες νεφώσεις που αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στη δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν βροχές και στα βορειοδυτικά από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά σε 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10-01-2023
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από τη νύχτα στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ, από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11-01-2023
Στη δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σταδικά θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση απο το μεσημέρι και μόνο στα νοτιοανατολικά μέχρι το μεσημέρι θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12-01-2023
Νέα μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα επηρεάσουν όλη τη χώρα. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά και νότια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χωρίς λεωφορεία η Αθήνα την Τετάρτη για έξι ώρες

Ελλάδα 14.12.2025
Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου - Ποιες ώρες δε θα κυκλοφορούν

Αυτή είναι η πρώτη χώρα στο κόσμο που προσφέρει δωρεάν το γυμναστήριο για τους νέους 16‑21 ετών

Κόσμος 14.12.2025
Στόχος είναι η ενίσχυση της φυσικής δραστηριότητας και η προώθηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής στη νεότερη γενιά, σύμφωνα με την κυβέρνηση

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε διάσημη παραλία του Σίδνεϊ

Κόσμος 14.12.2025
10 οι νεκροί, οι δράστες στόχευαν παιδιά

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες για το σκάνδαλο των παράνομων επιδοτήσεων

Ελλάδα 14.12.2025
Αρνούνται όλες τις κατηγορίες και δηλώνουν ότι το κατηγορητήριο θα καταπέσει

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος Χτες
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος Χτες
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

Μερτς: «Αν ο Πούτιν κατακτούσε την Ουκρανία, θα έβαζε στο στόχαστρο την ΕΕ»

Κόσμος Χτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έκανε λόγο για «πραγματική τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας».

Θεσσαλονίκη: Δίχρονο παιδί περιπλανιόταν μόνο στους δρόμους – Συνελήφθη ο θείος που το άφησε μόνο

Ελλάδα Χτες
Στη Θεσσαλονίκη, περαστικοί βρήκαν ένα ανήλικο παιδί να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους, προκαλώντας σοκ με το αδιανόητο περιστατικό

Η τεταμένη στιγμή ανάμεσα στον Τζέικομπ Ελόρντι και φωτογράφο: Μου το κάνετε πραγματικά πολύ δύσκολο να ζήσω

Αθλητικά Νέα Χτες
«Τζέικομπ, σε αγαπάμε», είπε παπαράτσι στον ηθοποιό με εκείνον να απαντά «Εγώ δεν σας αγαπώ»