E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κόντρες στον Παπαδάκη: «Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια τρομοκρατική οργάνωση»

Τι έχει συμβεί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/12/2022 | 11:32

Κόντρες στον Παπαδάκη: «Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια τρομοκρατική οργάνωση»

Ανέβηκαν οι τόνοι στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», όπου μίλησε ο δήμαρχος Ιάσμου, ο οποίος ελέγχεται για τυχόν έκνομες ενέργειες του, μετά από την απόλυση εργαζόμενων στον δήμο, επειδή όπως υποστηρίζει ο Οντέρ Μουμίν είναι «γκιουλενιστές».

«Είμαι ένας από τους 332 Έλληνες Δημάρχους και τηρώ τους νόμους του Κράτους. Η περιοχή μου σύμφωνα με το Σύνταγμα και την συνθήκη της Λωζάννης, είναι ελληνική. Στα Βαλκάνια αποτελούμε παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης. Πρέπει να σεβόμαστε όλοι την εδαφική κυριαρχία των κρατών», είπε αρχικά ο δήμαρχος.

Ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στις απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων ως «γκιουλενιστών», ο δήμαρχος Ιάσμου είπε: «Οι νόμοι είναι πάνω από τους ανθρώπους, είναι πάνω απο την Ελλάδα και πάνω από την Τουρκία. Εγώ θεωρώ ότι η οργάνωση FETO του Γκιουλέν είναι μια παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση», προκαλώντας τις αντιδράσεις του Γιώργου Παπαδάκη και των καλεσμένων του, καθώς, όπως του επισημάνθηκε, αυτό αποτελεί θέση της Τουρκίας, ενώ για την Ελλάδα δεν υφίσταται κανένα ζήτημα εθνικής ασφάλειας που να σχετίζεται με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Εφόσον αποδίδουν έκνομες ενέργειες σε μένα, έχω ως Δήμαρχος και την ηθική και την νομική υποχρέωση να ενημερώσω τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Προέβην σε μια διοικητική ενέργεια. Οι αποφάσεις αυτές μπορούν να προσβληθούν. Η απόφαση έχει την ηλεκτρονική υπογραφή μου και έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια», είπε ο Δήμαρχος, υποστηρίζοντας πως εκ παραδρομής υπάρχει «αναφορά» για την Κωνσταντινούπολη, στην σχετική ανάρτηση για τις απολύσεις, στην σελίδα του Δήμου Ιάσμου στο Facebook.

Ο Σάββας Καλεντερίδης, με τον οποίο ο δήμαρχος αρνήθηκε να κάνει διάλογο, κατηγορώντας τον ως μέλος οργάνωσης που δρα στη Θράκη, όπως ανέφερε, σημείωσε ότι «η επίκληση λόγων εθνικής ασφαλείας για απόλυση υπαλλήλου πρέπει να στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα. Για την Ελλάδα δεν υφίσταται ζήτημα εθνικής ασφάλειας σε ότι αφορά τον Γκιουλέν και την οργάνωση του. Ο δήμαρχος θα μπορούσε να απευθυνθεί στον τοπικό Εισαγγελέα. Είναι απαράδεκτη η επίκληση ζητήματος εθνικής ασφαλείας».

Παίρνοντας τον λόγο στην συνέχεια, ο Δήμαρχος Ιάσμου, είπε «είμαι σχεδόν βέβαιος ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια τρομοκρατική οργάνωση. Εγώ θεωρώ ότι η οργάνωση FETO, κατά την δική μου εκτίμηση, είναι μια παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση. Υπάρχει και μια εγχώρια εγκληματική οργάνωση που πήγε να ανατρέψει την νόμιμα εκλεγμένη δημοτική αρχή στον Ίασμο», αναφέροντας μάλιστα ότι στην τελευταία ανήκουν, μεταξύ άλλων, δημοσιογράφοι και πρώην βουλευτές.

Η όλη στάση και οι θέσεις του Δημάρχου Ιάσμου, από την έναρξη της συζήτησης, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Γιώργου Παπαδάκη, ο οποίος εξεμάνη όταν ο Οντέρ Μουμίν του είπε «πόσα χρόνια έχετε στην τηλεόραση; Μάλλον έχετε κουραστεί….».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ραγδαία επιδείνωση για τον Μπρους Γουίλις

Tabloid 25.07.2025
Δεν μπορεί πλέον να μιλήσει ή να περπατήσει

Γεννητούρια στη showbiz

Tabloid 25.07.2025
Σε πελάγη ευτυχίας το ζευγάρι

Ακης Παυλόπουλος: «Πάμε για μεζεδάκια, μπυρίτσες, ξενύχτι και σ..ξ»

TV Buzz 25.07.2025
Αποχαιρέτησε το κοινό με επικό τρόπο

Η Τζέσικα Σίμπσον «τα έκανε πάνω της» σε live εμφάνισή της σε τηλεοπτική εκπομπή

Tabloid 25.07.2025
Το φαινόμενο αυτό δεν είναι σπάνιο στον χώρο του θεάματος

Oλόγuμνη η Έμιλι Ραταϊκόφσκι στο Instagram

Social 25.07.2025
Η τολμηρή φωτογραφία που ανέβασε το διάσημο μοντέλο

Οργισμένη η Κατερίνα Παναγοπούλου για το περιστατικό με ΑμεΑ στη Θάσο: «Ντροπή και απανθρωπιά»

Celebrity Stories 25.07.2025
Η Κατερίνα Παναγοπούλου ξέσπασε κατά του πληρώματος του εν λόγω πλοίου

Τα πρώτα λόγια της Κέλι Όσμπορν μετά τον θάνατο του πατέρα της: «Έχασα τον καλύτερο φίλο που είχα ποτέ»

Celebrity Stories 25.07.2025
Με στίχους από τραγούδι των Black Sabbath, η Κέλι αποχαιρέτησε τον πατέρα της Όζι Όσμπορν, που πέθανε στα 76 του, μόλις δύο μέρες αφού πέρασαν μαζί το τελευταίο τους πρωινό

Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Θέλω μια απόφαση για να δείξω στο παιδί μου ότι ήμουν θύμα»

Celebrity Stories 25.07.2025
«Με έδειχναν στη Θεσσαλονίκη και μου έλεγαν “έχουμε δει τις τσ@ντες σου""»