E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πού αγοράζουμε φέτος αφράτες βασιλόπιτες;

Οι επιλογές πολλές και σε τιμές για όλους! Μην αγοράσετε βασιλόπιτα, αν δε ρίξετε πρώτα μια ματιά εδώ

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 29/12/2022 | 00:10

Πού αγοράζουμε φέτος αφράτες βασιλόπιτες;
@zuccherino.gr / instagram

Το μεγάλο δίλημμα όσο πλησιάζει η Πρωτοχρονιά, αφορά τη βασιλόπιτα, για το αν θα είναι αγοραστή ή σπιτική και αν θα είναι τσουρέκι ή κέικ! Σε κάποιες περιοχές ωστόσο, φτιάχνουν παραδοσιακά αλμυρή βασιλόπιτα με κιμά και κρέας πρόβειο ή χοιρινό και τραχανά. Μάλιστα συνηθίζουν να βάζουν μέσα καλαμπόκι, άχυρο και φασόλι αντί για φλουρί!

Στην περίπτωση που αποφασίσεις να αγοράσεις φέτος αφράτη βασιλόπιτα αντί να την φτιάξεις στο σπίτι, οι επιλογές είναι κάτι παραπάνω από αρκετές και σίγουρα θα μείνεις ικανοποιημένος. Είτε προτιμάς το αφράτο τσουρέκι, είτε το λαχταριστό μυρωδάτο κέικ με γλάσο και διάφορες γαρνιτούρες, θα βρεις αυτό που θα συμπληρώσει άψογα τα γιορτινά πρωτοχρονιάτικα τραπέζια.

Lido

Αν είσαι λάτρης του τσουρεκιού, του γνήσιου και πολίτικου τότε θα βρεις τον παράδεισό σου στο Lido στο Παγκράτι. Εκεί κάθε χρόνο, για Πρωτοχρονιά και Πάσχα, γίνονται ουρές έξω από το μαγαζί, που φτάνουν μέχρι το τέλος της Χρεμωνίδου. Η μυρωδιά από το μαστιχωτό αφράτο τσουρέκι σε καλεί να πάρεις μία θέση κι εσύ στην ουρά για να εφοδιαστείς με λαχταριστή βασιλόπιτα και να καλωσορίσεις το νέο χρόνο!

Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι

Bon Bon Fait Maison

Εκεί θα βρεις αφράτη βασιλόπιτα κέικ, με έντονη την αίσθηση του αμύγδαλου και βουτυρένια γεύση, ιδανική για να υποδεχτείς το νέο έτος. Μετά τα λαχταριστά panettone και τα γλυκά - έργα τέχνης, η βασιλόπιτα του, σε κομψό και εκλεπτυσμένο στιλ, θα κλέψει τις εντυπώσεις στα πρωτοχρονιάτικα stories σου!

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @hardonliness10k

Nouvelle Patisserie

Το Nouvelle Patisserie φτιάχνει και φέτος, εκτός από πεντανόστιμα μελομακάρονα, μοναδική βασιλόπιτα. Μόλις αντικρίσεις τις βασιλόπιτες που έχουν ετοιμάσει, θα λυπηθείς να κόψεις αυτές τις μικρές δημιουργίες. Αν είσαι τυχερός και τις προλάβεις τότε θα γίνει η αδυναμία σου. Ουσιαστικά είναι ένα κέικ πορτοκάλι χωρίς ξηρούς καρπούς με ζαχαρόπαστα σε διάφορα χριστουγεννιάτικα χρώματα! Θα βρεις βέβαια και την απλή βασιλόπιτα τσουρέκι με μαστίχα και μαχλέπι.

Λεωφόρος Αμφιθέας 168, Παλαιό Φάληρο

Zuccherino

Το Zuccherino είναι άλλο ένα μαγαζί που θα βρεις και βασιλόπιτα κέικ, αλλά και τσουρέκι! Βασιλόπιτα αφράτη και λαχταριστή με 5 διαφορετικά μπαχαρικά, βούτυρο γάλακτος και πλούσια γέμιση καρυδιών αλλά και βασιλόπιτα-πολίτικο τσουρέκι με φρέσκο βούτυρο, μαστίχα Χίου και μαχλέπι. Ωστόσο, θα έχεις και την ευκαιρία να δοκιμάσεις βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη, για να μπει ο χρόνος γλυκά αλλά και υγιεινά!

Μητροπόλεως 80, Μοναστηράκι | 2ας Μαΐου 12, Νέα Σμύρνη | Αγ. Αλεξάνδρου 41, Παλαιό Φάληρο | Σειρήνων 48, Παλαιό Φάληρο

Dolce Casa

Κάθε Παραμονή Πρωτοχρονιάς το Dolce Casa στη Νέα Σμύρνη γίνεται σημείο αναφοράς από πελάτες που περιμένουν υπομονετικά στην ουρά, για να μπουν στο μικρό κατάστημα της Αγίας Σοφίας και να προμηθευτούν την βασιλόπιτα τους. Αυτή η βασιλόπιτα έχει μεγάλη φήμη και πολλούς οπαδούς που ανυπομονούν κάθε χρόνο για το υπέροχο αυτό γλυκό. Το Dolce Casa φτιάχνει βασιλόπιτα κέικ με μια ελαφριά γεύση πικραμύγδαλου και κομμάτια ξηρών καρπών ή σοκολάτας. Και το αποκορύφωμα, είναι περικυκλωμένη με λευκή σοκολάτα! Είναι μια βασιλόπιτα διαφορετική και άκρως εθιστική!

Αγίας Σοφίας 79, Νέα Σμύρνη

Durée du Goût

Άλλο ένα μέρος όπου θα βρεις βασιλόπιτα- ζουμερό κέικ βανίλιας με πορτοκάλι και βούτυρο. Το όνομά του ζαχαροπλαστείου σημαίνει «η διάρκεια της γεύσης» και είναι αλήθεια πως η ανάμνηση από τα γλυκά αυτού του ζαχαρένιου εργαστηρίου θα τα θυμάσαι για καιρό. Με γαλλική φινέτσα και τις καλύτερες πρώτες ύλες, σίγουρα θα σου μείνει αξέχαστο.

Ηρακλείτου 38, Χαλάνδρι

Le Notre Patisserie

Το Le Notre αποτελεί προορισμό για τους λάτρεις της σοκολάτας αφού εκεί θα βρεις τρομερές δημιουργίες από αυθεντική βέλγικη σοκολάτα. Την περίοδο των Χριστουγέννων, κάθε χρόνο, τα παραδοσιακά γλυκά μοσχοβολούν σε όλη την Φιλολάου, και ειδικά η βασιλόπιτα έχει την τιμητική της. Με μυστική ποικιλία μπαχαρικών Ανατολής, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, ελληνικό γιαούρτι και τριμμένο πορτοκάλι η βασιλόπιτα αυτή θα σε συναρπάσει. Από πάνω πασπαλίζουν με άχνη ζάχαρη, ενώ οι φαν της σοκολάτας δεν μένουν παραπονεμένοι, αφού υπάρχουν βασιλόπιτες με επικάλυψη μπουένο, λευκή σοκολάτα, υγείας και φυσικά γάλακτος!

Φιλολάου 128, Παγκράτι

Yum Guiltfree

Και τέλος, πρέπει να δοκιμάσεις τη βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη και ζάχαρη με μαύρη σοκολάτα! Στο yum guiltfree, θα βρεις vegetarian και πολλά healthy γλυκά, χωρίς ζάχαρη, αλεύρι, αυγά ή –όπως λέει και στο όνομά του – χωρίς τύψεις! Ίσως ακούγοντας όλα αυτά, δεν σου πηγαίνει το μυαλό, στο πόσο νόστιμα είναι αυτά τα γλυκά. Κι όμως, όταν δοκιμάσεις αυτή βασιλόπιτα, θα αναθεωρήσεις!

Ξενοφώντος 40, Γλυφάδα

Αφού λένε πως ό,τι κάνεις την Πρωτοχρονιά, αυτό θα κάνεις όλο το χρόνο, τότε φρόντισε να υποδεχτείς το καινούργιο έτος με μία αφράτη και λαχταριστή βασιλόπιτα, για να σιγουρέψεις πως όλη η χρονιά θα κυλήσει με ωραίες και βελούδινες γεύσεις!

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

8 παλιά νεοκλασικά της Αθήνας που είναι μπαρ ή καφετέριες

Urban 28.04.2024
Mέρη που πας για καφέ ή ποτό και έχουν την αίγλη της παλιάς Αθήνας!

Τι θα δούμε αυτό το ΣΚ στο Horrorant Film Festival

Exodos Χτες
Το 9ο Horrorant Film Festival φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος του

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Προχτές
Όλα είναι πεντανόστιμα!

Ανακοίνωση προβολών Horrorant Film Festival 2024!

Σινεμά 25.04.2024
ΕΛΙΖΕαπό 18/04 έως 28/047

Πού θα φας πεντανόστιμα νηστίσιμα γλυκά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 23.04.2024
Υπάρχουν επιλογές για κεράσματα την περίοδο της Σαρακοστής κι όχι μόνο

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Eat + Drink 17.04.2024
Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Μικροσκοπικά ουζερί για θαλασσινά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 16.04.2024
Ζέστη, ήλιος και διάθεση για εξόδους!

7 εναλλακτικά εστιατόρια για ένα ρομαντικό ραντεβού

Eat + Drink 12.04.2024
Επειδή δεν είναι εύκολο να βρεις το τέλειο μέρος για ραντεβού, σου βρήκαμε εμείς τα καλύτερα!