E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

10 μέρη στην Αθήνα για να κάνεις Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν

Δείτε μαγαζιά με υπέροχα γιορτινά μενού και πόσο κοστίζουν!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 27/12/2022 | 00:02

10 μέρη στην Αθήνα για να κάνεις Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν
@vassilenasrestaurant / instagram

Είμαστε μια ανάσα πριν το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και όλοι ετοιμαζόμαστε σε πυρετώδεις ρυθμούς για να αποχαιρετίσουμε τον «παλιό χρόνο» και να υποδεχτούμε το νέο έτος μέσα στα γιορτινά μας. Πολλοί προτιμούν για αυτή τη μέρα οικογενειακές μαζώξεις σε σπίτια ενώ άλλοι έχουν ήδη κλείσει τραπέζι στα πιο εντυπωσιακά μέρη για ένα άκρως εορταστικό γεύμα.

Αν είσαι μέσα σε αυτούς που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα πού και με ποιούς θα κάνουν ρεβεγιόν και σε ποιό μαγαζί να αφεθούν για αυτή τη γιορτινή βραδιά, τότε είσαι στο σωστό μέρος γιατί παρακάτω θα σου αφήσω 10 σούπερ επιλογές με μέρη στην Αθήνα για να κάνεις ένα Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν που θα σου μείνει αξέχαστο!

Radisson Blu Park Hotel Athens

Ένα από τα ξενοδοχεία με την ωραιότερη θέα σε προσκαλεί στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου, για να  ταξιδέψεις στ’ άστρα! Είναι η ευκαιρία να κάνεις Πρωτοχρονιάτικο Ρεβεγιόν, με θέα την Ακρόπολη και τη φωτισμένη Αθήνα. Οι μουσικές επιλογές του Dj, τα φώτα της πόλης και οι γευστικές δημιουργίες του Chef συνθέτουν μια μοναδική ατμόσφαιρα για μια χαρούμενη εορταστική βραδιά στην καρδιά της πόλης. Δεν έχεις παρά να κάνεις την κράτησή σου για το ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς και να μείνεις σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα

Τιμή ανά άτομο: 170€

Artisanal Restaurant

Το Artisanal Lounge & Gardens Bar-Restaurant που κοσμεί την Κηφισιά, βραβευμένο το 2020 με αστέρι FNL και Χρυσό Σκούφο, φημίζεται για τις γαστρονομικές του απολαύσεις. Φέτος, το μενού της Παραμονής Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μήλο γεμιστό με πάπια κονφί, κόντρα μόσχου black angus με πουρέ καραμελωμένου κουνουπιδιού και γεμιστή πατάτα, καθώς και πουτίγκα αποξηραμένων φρούτων για επιδόρπιο. Ακούγεται δελεαστικό!

Ζηρίνη 2, Κηφισιά

Τιμή ανά άτομο: 110€

Moorings

Αν δεν θες να αποχωριστείς τη θάλασσα ούτε στο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, τότε το κομψό εστιατόριο Moorings στην Μαρίνα Βουλιαγμένης είναι η ιδανική λύση!  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, o πολυβραβευμένος chef του Moorings μαζί με την ομάδα του, έχουν ετοιμάσει ένα άκρως ελκυστικό μενού για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Για να πάρεις μια γεύση, θα βρεις: σούπα γλυκιάς κολοκύθας, ταρτάρ από φιλέτο black angus, inside out roll με γαρίδα tempura και καπνιστή πανσέτα, αλλά και λαχταριστή mousse με σοκολάτα gianduja και φεγιεντίνη. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με live μουσική!

Μαρίνα Βουλιαγμένης

Τιμή ανά άτομο: 89€

Vassilenas Restaurant

Φέτος στον Βασίλαινα θα βρεις γιορτινές και γνήσιες γεύσεις σε μενού που δημιουργήθηκαν για τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου. Έτσι, σε μία τέτοια ημέρα όπως η Παραμονή Πρωτοχρονιάς, υποδέχεται τον κόσμο με γιορτινό πολύχρωμο μενού που κλείνει το μάτι σε συνδαιτημόνες μα και στα ξωτικά της πόλης. Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων βελουτέ πράσου με καπνιστό χέλι και μανιτάρια, σφυρίδα beurre blanc με σέσκουλο, μπρόκολο και φασολάκι Λήμνου, χοιρινό Ibérico, με μαϊντανόριζα, μύρτιλο και πατζάρι, και τέλος, λαχταριστή σοκολάτα με καραμέλα, ρόδι και βατόμουρο, και φυσικά βασιλόπιτα!

Βρασίδα 13, Αθήνα

Τιμή ανά άτομο: 105€ και 45€ για wine pairing

Four Seasons Astir Palace Hotel

Άλλος ένας προορισμός που σου δίνει την ευκαιρία να υποδεχτείς το νέο έτος δίπλα στο κύμα. Η γιορτινή του διακόσμηση και το εξαιρετικό μενού για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, είναι ιδιαίτερα δελεαστικά για να περάσεις κι εσύ εκεί αυτή τη σημαντική ημέρα. Το μενού περιλαμβάνει ταρτάρ από κόκκινη γαρίδα, ceviche, bee wax foie gras, σπαγγέτι με χαβιάρι Ossetra και διάφορες άλλες γευστικές επιλογές.

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη

Τιμή ανά άτομο: 450€ + 350€  για wine pairing

Telemachos Athens

H μαγική ατμόσφαιρα του Telemachos Athens έχει ετοιμάσει μια μοναδική γευστική εμπειρία με κρεατικά ανωτέρας ποιότητας και συναρπαστική λίστα κρασιών. Το γιορτινό τραπέζι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα στρωθεί στο Telemachos Athens με υπέροχες γευστικές προτάσεις που θα σας αφοπλίσουν με την νοστιμάδα τους όπως Tartar από εκλεκτό μοσχαρίσιο φιλέτο Piemontese, αγριογούρουνο αργομαγειρεμένο στη γάστρα, παπαρδέλες με μανιτάρια και σάλτσα Κρητικής γραβιέρας και αρκετές ακόμη λαχταριστές επιλογές.

Ελευθερίου Βενιζέλου 10, Αθήνα

Balthazar

Σε αυτό το αρχοντικό, πλήθη επισκεπτών έχουν ζήσει μαγικές βραδιές, επομένως δε θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα για το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν! Ο Χριστόφορος Πέσκιας άλλωστε, έχει ετοιμάσει ένα εξαιρετικό μενού προσαρµοσµένο στις εορταστικές γεύσεις των ηµερών. Σούπα βελούτε με άγρια μανιτάρια, φιλέτο ελαφιού με γλυκοπατάτα και πουρέ αγκινάρας, και εξαιρετικά κοκτέιλ, είναι μόνο μερικά από αυτά που θα συναντήσεις.

Τσόχα 27, Αµπελόκηποι

Τιμή ανά άτομο: 150€

Rakkan Athens

Για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς το Rakkan Athens έχει ετοιμάσει ένα άκρως εορταστικό µενού 5 πιάτων υψηλής γαστρονοµίας. Είναι μια καλή ευκαιρία φέτος να κάνεις την αλλαγή και αντι για το κλασικό πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, να τιμήσεις την fusion ασιατική κουζίνα! Σύμφωνα με το μενού, θα απολαύσεις βελουτέ σούπα καπνιστή πατατοσαλάτα, roll black cod tempura, καρέ μαύρου χοίρου, σολομό με τζίντζερ και mousse κάστανου.

Βεντήρη 7, Περιοχή Χίλτον

Τιμή ανά άτομο: 70€

The Athenian Callirhoe

Σε αυτό το ξενοδοχείο, το εορταστικό µενού σερβίρεται καθηµερινά µέχρι και τις 8 Ιανουαρίου. Ειδικά, όµως, για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς θα στηθεί ξεχωριστό gala µε live µουσική και λαχταριστό μενού. Το µενού 6 σταδίων για το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν περιλαμβάνει mousse καβουριού, βελουτέ σούπα λευκού πράσσου, φιλέτο γλώσσας με αρωματικά βότανα, rib eye με σάλτσα από πορτσίνι και mousse σοκολάτας με αρώματα γιασεμιού.

Καλλιρρόης 32 & Πετµεζά

Τιμή ανά άτομο: 100€

Yellow

Φέτος στις γιορτές, το Yellow έχει ετοιμάσει μία ποικιλία από χριστουγεννιάτικες γαστρονομικές προτάσεις που θα σε συναρπάσουν. Το εορταστικό μενού περιλαμβάνει για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς σούπα βελουτέ σελινόριζας, carpaccio μοσχάρι, ριζότο κίτρινης κολοκύθας, μαύρο χοίρο με πουρέ γλυκοπατάτας και για επιδόρπιο ganache montée λευκής σοκολάτας σε τάρτα με κόκκινα φρούτα!

Κρήτης 27 και Χαρ. Τρικούπη, Κηφισιά

Τιμή ανά άτομο: 66€

Δες ποιό απ’ όλα σου έκανε το κλικ, οργάνωσε την παρέα που θες να μαζί της να υποδεχτείς το νέο χρόνο, βρες outfit και έφυγες για ρεβεγιόν!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα τοπ σαλόνια περιποίησης σκύλων στη Θεσσαλονίκη που πρέπει να γνωρίζεις

Urban 21.05.2024
Η απόλυτη εμπειρία grooming για το τετράποδό σου

Ποιον/Ποια πρέπει να κάνεις unfollow

Σχέσεις 21.05.2024
Δες γιατί πρέπει να κάνεις εκκαθάριση στα soscial media

Θέλεις λείανση των ρυτίδων; Η θεραπεία με πεπτίδια είναι για σένα

Body+Mind 21.05.2024
Αυτό είναι ένα μόνο από τα οφέλη που προσφέρει αυτή η θαυματουργή θεραπεία!

Wabi sabi: Πώς ο ιαπωνικός τρόπος ζωής μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις την ευτυχία στη ζωή σου

Body+Mind Χτες
Μπορεί το wabi sabi να θυμίζει ιαπωνική κουζίνα, όμως δεν έχει να κάνει με συνταγές, αλλά με την ευτυχία μας!

Το φυτό που είναι επικίνδυνο να έχετε σπίτι σας

Body+Mind Χτες
Προκαλεί μέχρι και θάνατο

Είσαι καλεσμένη σε γάμο; Με αυτά τα φορέματα θα είσαι η πιο καλοντυμένη!

Style Χτες
Διάλεξε τα πιο chic σύνολα που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις με το στιλ σου!

Πως να φτιάξεις πίτσα με καρπούζι

Food Προχτές
Δεν είναι αυτό που ίσως καταλάβατε

5 πράγματα που δεν πρέπει να βάζει κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας

Σπίτι Προχτές
Υπάρχουν καλύτερα μέρη για αυτά