E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκότωσε τον πατριό της γιατί είχε στην κατοχή του φωτογραφίες της χωρίς εσώρουχα

H 39χρονη σχεδιάστρια ανακάλυψε το σοκαριστικό υλικό ενώ καθάριζε το σπίτι του

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/12/2022 | 11:44

Σκότωσε τον πατριό της γιατί είχε στην κατοχή του φωτογραφίες της χωρίς εσώρουχα

Η Αμερικανίδα διακοσμήτρια Τζέιντ Τζανκς κρίθηκε ένοχη εχθές, Τετάρτη, για τη δολοφονία του πρώην πατριού της, ο οποίος φέρεται να διατηρούσε γυμνές φωτογραφίες της στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του.

Το σώμα τον ενόρκων του δικαστηρίου της πόλης Βίστα στην Καλιφόρνια καταδίκασε την 39χρονη γυναίκα για τον φόνο του 64χρονου Τόμας Μέριμαν μετά από μία ημέρα διαβουλεύσεων, παρόλο που η ίδια επέμεινε ως το τέλος για την αθωότητά της.

Η Τζανκς υποστήριζε ότι ο θάνατος του Μέριμαν στις 31 Δεκεμβρίου του 2020 ήταν αποτέλεσμα της επιβαρυμένης υγείας του και κακής χρήσης φαρμάκων και όχι δικών της ενεργειών. Η ίδια παραδέχτηκε ωστόσο ότι είχε ανακαλύψει περισσότερες από 100 γυμνές φωτογραφίες της στον υπολογιστή του 64χρονου άνδρα, κάτι που της είχε προκαλέσει φρίκη.

«Δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά για φόνο εκ προμελέτης» είπε ο εισαγγελέας Χόρχε ντελ Πορτίγιο κατά τη διάρκεια της δίκης, με τα επιχειρήματα της κατηγορούσας αρχής τελικά να τους πείθουν ότι η 39χρονη νάρκωσε και, κατόπιν, προκάλεσε με κάποιον τρόπο ασφυξία στον Μέριμαν.

Οι επίμαχες φωτογραφίες της Τζανκς είχαν ληφθεί πριν από μία δεκαετία από την ίδια και τον τότε σύντροφό της. Δεν είναι σαφές πώς ο 64χρονος άνδρας απέκτησε πρόσβαση στα προσωπικά της αρχεία. Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, στη δίκη αποκαλύφθηκε ότι ο 64χρονος (που διατηρούσε καλές σχέσεις με τη θετή του κόρη παρότι είχε χωρίσει με τη μητέρα της) είχε βάλει ως... screen saver στον η/υ του μια από τις γυμνές φωτογραφίες της 39χρονης!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη, η Τζανκς ανακάλυψε το μυστικό του πρώην πατριού της ενώ καθάριζε το σπίτι του μετά από νοσηλεία του στο νοσοκομείο. Η κατηγορούσα αρχή παρουσίασε μηνύματα της 39χρονης σε άλλα πρόσωπα, όπου έλεγε ότι θα χορηγούσε υψηλότερη δόση φαρμάκων. «Ετοιμάζομαι να κοπανήσω το κεφάλι του με το που θα ξυπνήσει», έγραφε σε ένα άλλο γραπτό μήνυμα. Δύο μάρτυρες κατέθεσαν ότι η γυναίκα τους είχε ομολογήσει την πράξη της.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας για την υπόθεση που έχει σοκάρει την Καλιφόρνια, ο δικηγόρος της Τζανκς, Μαρκ Κάρλος, επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη» ότι η εντολέας του στραγγάλισε τον άνδρα, η σορός του οποίου βρέθηκε κάτω από έναν σωρό από χαρτόκουτα στο δρομάκι μπροστά από το σπίτι του στις 2 Ιανουαρίου του 2021.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Κάρλος είχε χαρακτηρίσει το θύμα «διαταραγμένο άτομο» που είχε αναπτύξει αρρωστημένα αισθήματα για τη θετή του κόρη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελβετία ‑ Καναδάς 2‑1: Πρωταθλήτριες ομίλου και στη φάση των «32»!

Αθλητικά Νέα 25.06.2026
Οι Ελβετοί κατέκτησαν την κορυφή του 2ου ομίλου, αφήνοντας τον Καναδά στη δεύτερη θέση - αποκλειστικό ρόλο έπαιξε ο Μανζάμπι

Νοσοκομείο Αττικόν: 90χρονος αποπειράθηκε να μπει στο δωμάτιο της Μάρως Κοντού με μαχαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συνελήφθη ο  υπερήλικας - Δήλωσε στον άνδρα της ασφάλειας του νοσοκομείου ότι είναι συγγενής της Μάρως Κοντού και ότι θέλει να την επισκεφθεί στο δωμάτιό της - Κίνησε υποψίες στον σεκιουριτά που έκανε έρευνα και ανακάλυψε το μαχαίρι μέσα σε ένα κουτί που υποτίθεται ότι περιείχε γλυκά

Οικογενειακή τραγωδία στην Ιταλία: Πατέρας εκτέλεσε σύζυγο και γιο ‑ «Τους ξεφορτώθηκα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα θύματα είναι μια 52χρονη γυναίκα και ένας 24χρονος άνδρας

«Μπαμ» από τον Παναθηναϊκό: Έντυσε στα πράσινα τον Φαλ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Γάλλος σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2+1 ετών και ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η Γαλλία ζητά τη βοήθεια των ειδικών του καύσωνα – «Ας δούμε πως οργανώνονται οι χώρες όπως η Ελλάδα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η συζήτηση στη Γαλλία επεκτείνεται ακόμη και στον τρόπο ένδυσης στους χώρους εργασίας

Μουντιάλ 2026: Γκανέζος πνευματιστής… έλυσε τα μάγια που έκανε στον Κέιν

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι ξανά... ελεύθερος ο επιθετικός της Αγγλίας

Τέλος η απεργία πείνας του Αριστοτέλη Χαντζή για τα Προσφυγικά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, εκπρόσωποι της κοινότητας γνωστοποίησαν ότι, ύστερα από συζήτηση αποφασίστηκε η διακοπή της κινητοποίησης αυτής της μορφής

Η 43χρονη εμπρήστρια για την φωτιά στην Κερατέα: «Θόλωσα γιατί φώναζαν τα παιδιά μου»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εκτιμούν ότι προκάλεσε δύο διαφορετικές εστίες φωτιάς

Τραγωδία στη Λέσβο: Συγκλονίζει ο σύντροφος της 36χρονης γιατρού – «Αυτό που συνέβη είναι μία στο εκατομμύριο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγκλονισμένη είναι η Λέσβος από τον θάνατο 36χρονης γιατρού του νοσοκομείου Μυτιλήνης, λίγες ημέρες αφότου έφερε στον κόσμο το παιδί της

Τραγωδία στην Τουρκία: 70χρονος Έλληνας βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο ‑ Ψάχνουν τα αίτια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε δύο ακόμη θανάτους τουριστών στην συγκεκριμένη πόλη

Θεσσαλονίκη: Μπήκε σε κατάστημα, έκλεψε μία ισιωτική και έφυγε σαν κυρία – Δείτε το βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θεσσαλονίκη: Ένα πρωτοφανές περιστατικό κλοπής καταγράφηκε σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στο κέντρο, με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για τον θάνατο της 36χρονης γιατρού

Ελλάδα Χτες
«Είμαστε βαθύτατα συντετριμμένοι από την απώλεια αυτή, οι γιατροί της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής αλλά και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του ΓΝ Μυτιλήνης», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση