E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι καλύτεροι mix & match συνδυασμοί για το ανδρικό ντύσιμο

Δημοσίευση 20/12/2022 | 09:41

Οι καλύτεροι mix & match συνδυασμοί για το ανδρικό ντύσιμο

Το mix & match, μια από τις δημοφιλέστερες τάσεις στη γυναικεία και ανδρική μόδα, τυχαίνει να είναι και μία από τις δυσκολότερες στην εκτέλεσή της. Όπως περιγράφει και ο ίδιος ο όρος, πρόκειται για μια ενδυματολογική προσέγγιση που «ανακατεύει» ετερόκλητα μεταξύ τους στοιχεία και τα συνδυάζει τελικά σε ένα μοναδικό, πρωτότυπο σύνολο. Οι συνδυασμοί μπορεί να προκύπτουν από στοιχεία που διαφέρουν με ποικίλους τρόπους: συνδυασμός καλοκαιρινών με φθινοπωρινά ή χειμωνιάτικα, συνδυασμός print, χρωμάτων ή υφών.

Ίσως τώρα καταλαβαίνεις γιατί το mix & match θεωρείται από πολλούς μια τάση για… προχωρημένους fashionistas, αφού πολλά μπορούν να πάνε στραβά όταν επιχειρούμε να συνδυάσουμε φαινομενικά «αταίριαστα» κομμάτια μεταξύ τους. Ωστόσο, με λίγη προσοχή και αρκετή όρεξη για πειραματισμό μπορείς άφοβα να δημιουργήσεις mix & match outfit με χαρακτήρα που «λειτουργούν. Παρακάτω συγκεντρώσαμε κάποιους από τους καλύτερους συνδυασμούς που μπορείς να δοκιμάσεις.

Casual vs non casual

Ένας από τους πιο ασφαλείς τρόπους να ξεκινήσεις να… «μιξάρεις» τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου είναι συνδυάζοντας casual με πιο σικ κομμάτια. Αυτή η τακτική ακολουθείται εδώ και πολλά χρόνια από τους Γάλλους fashionistas που ξέρουν καλά να κινούνται μεταξύ των δύο ενδυματολογικών κωδίκων. Με αυτή τη μέθοδο μπορείς να δώσεις μια πιο εκλεπτυσμένη όψη στις χαλαρές σου εμφανίσεις ή να μετριάσεις ένα επίσημο look όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Τα στοιχεία που θα συνδυαστούν μπορούν να είναι οποιαδήποτε, από τα παπούτσια μέχρι το πανωφόρι σου. Για παράδειγμα, τα ανδρικά casual μπουφάν μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με non-casual κομμάτια όπως πουκάμισο, πουλόβερ και υφασμάτινο παντελόνι για το τέλειο mixed look.

Mixed prints

Μια τολμηρή αλλά, αν εκτελεστεί σωστά, πολύ στιλάτη πρόταση αν θες να κάνεις μια βουτιά στα βαθιά του mix & match trend. Για αρχή, μπορείς να συνδυάσεις πιο διακριτικά prints, όπως κάποια γραβάτα με μικρό πουά μαζί με ένα πουκάμισο με λεπτή ρίγα, και στη συνέχεια να πειραματιστείς και με πιο «δύσκολα» σχέδια, όπως καρό ή pied de coq. Για να μην χαθείς στη… δίνη των μοτίβων μπορείς να κρατήσεις δύο βασικούς οδηγούς κατά νου, οι οποίοι θα σε κατευθύνουν σε πιο ασφαλείς επιλογές: το κυρίαρχο χρώμα και το μέγεθος κάθε print. Φρόντισε τα prints που συνδυάζεις να έχουν τουλάχιστον έναν κοινό χρωματικό «συγγενή» και να διαφέρουν σε κλίμακα αρκετά ώστε να δημιουργείται ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα.

Βάλε χρώμα

Πολλές φορές το ανδρικό ντύσιμο είναι αρκετά συντηρητικό ως προς το πώς αξιοποιεί τη χρωματική παλέτα. Καιρός να το αλλάξεις με έναν mix & match συνδυασμό! Σε αυτή την περίπτωση ίσως να πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη έμφαση στο… mixing παρά στο matching για να αποφύγεις την ασφαλή στιλιστικά, αλλά μάλλον βαρετή, χρωματική ομοιομορφία. Αντ’ αυτού πειραματίσου με συμπληρωματικά χρώματα ή παίξε με αντιθέσεις ανάμεσα σε πολύ ανοιχτόχρωμες και πολύ σκουρόχρωμες αποχρώσεις. Στην πρώτη περίπτωση, το μπλε σου τζιν θα ταίριαζε τέλεια με ένα πορτοκαλί πουλόβερ και στη δεύτερη, ένα μαύρο ή σκούρο γκρι παντελόνι με ένα λιλά T-shirt. Εναλλακτικά, αν δεν είσαι ακόμα έτοιμος να υποστηρίξεις έναν τολμηρό χρωματικό συνδυασμό με έντονη αντίθεση, μπορείς να δοκιμάσεις να συνδυάσεις συγγενικές αποχρώσεις διαφορετικής έντασης – να παίξεις δηλαδή με τους τόνους παραμένοντας στην ίδια χρωματική παλέτα.

Στάσου! Τα αξεσουάρ σου.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να φοράς βαρετές κάλτσες. Άλλωστε είναι και αυτές μέρος του outfit σου – και μια πολύ καλή ευκαιρία για να επιδείξεις τις ικανότητές σου στο mixing & matching. Όσον αφορά τα αξεσουάρ μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου εντελώς ελεύθερη και να χρησιμοποιήσεις κομμάτια που σου είναι χρήσιμα, που σου ανεβάζουν τη διάθεση ή την αυτοπεποίθηση ή που ταιριάζουν απλά στην αισθητική σου. Εκτός από ένα ζευγάρι πρωτότυπες κάλτσες, ιδανικές τελευταίες πινελιές για το look σου μπορούν να αποτελέσουν και κομμάτια όπως μία σουέντ ζώνη ή ένα μαντίλι σε έντονο χρώμα. Θυμήσου ότι η χρήση αξεσουάρ είναι πραγματική τέχνη και το μυστικό της είναι να μην το παρακάνεις. Γι’ αυτό φρόντισε να βρίσκεις πάντα τη χρυσή τομή ανάμεσα σε ένα «γυμνό» από αξεσουάρ και ένα υπερφορτωμένο σύνολο.

Μπορεί η εφαρμογή του να μοιάζει εκ πρώτης όψεως δύσκολη, αλλά το mix & match είναι από τις πιο fun τάσεις με τις οποίες θα μπορούσες να πειραματιστείς για το ντύσιμό σου. Γι’ αυτό όταν το δοκιμάσεις, φρόντισε πάνω από όλα να το διασκεδάσεις!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι τρώνε οι άλλοι λαοί το Πάσχα

Food 05.05.2024
Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και άλλοι

Η απλή πρωινή συνήθεια που προσθέτει 5 χρόνια ζωής

Body+Mind 05.05.2024
Ένα μικρό, γλυκό μυστικό που βοηθάει στη μακροζωία

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Eat + Drink 05.05.2024
Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style 05.05.2024
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

4 trends που αρέσουν και στη Gen‑Z και στις Millennials

Style 05.05.2024
Σίγουρες fashion επιλογές

Αυτές είναι οι πιο διαχρονικά στυλάτες celebrities

A-List 05.05.2024
Κι εμείς λατρεύουμε να κλέβουμε ιδέες από το στυλ τους!

Ο αόρατος αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής στην υγεία του δέρματός σου

Body+Mind Χτες
Καθώς προσπαθούμε να ανακαλύψουμε λύσεις για την κλιματική αλλαγή, οι επιπτώσεις της στην ανθρώπινη υγεία είναι αδύνατο να αγνοηθούν.

Τα λουλούδια που ανθίζουν μόνο το Πάσχα

Σπίτι Χτες
Είναι όλα τους πανέμορφα!

Ποια αρώματα φορούσαν οι διάσημες κυρίες του 20ου αιώνα ‑ Υπάρχουν ακόμα;

Style Χτες
Από την Audrey Hepburn μέχρι την Jackie Kennedy, εδώ είναι 10 είδωλα και τα αγαπημένα τους αρώματα.