E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα πιο παράξενα κατοικίδια που επιλέγουν οι άνθρωποι

Δεν υπάρχουν μόνο σκύλοι, γάτες και καναρίνια ...

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 15/12/2022 | 00:16

Τα πιο παράξενα κατοικίδια που επιλέγουν οι άνθρωποι
E-Daily Collage

Τα κατοικίδια είναι ζώα που επιλέγουμε να έχουμε στο σπίτι μας, φροντίζοντας να τους παρέχουμε φαγητό, καθαριότητα και να καλύπτουμε τις ανάγκες τους, ενώ αυτά ως αντάλλαγμα μας παρέχουν τη συντροφιά και την αγάπη τους.

Κι ενώ έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε κατοικίδια εξημερωμένα ζώα, όπως σκύλους και γάτες, κάποιοι επιλέγουν να δίνουν σπιτικό σε πολύ πιο σπάνια και -όχι τόσο εξημερωμένα- ζωά!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό: οι τίγρεις και άλλα εξωτικά ζώα είναι απολύτως αξιολάτρευτα. 

Μπορούν όμως να είναι κατοικίδια; Για πολλούς ανθρώπους, η απάντηση είναι στην πραγματικότητα ναι.

Ενώ οι νόμοι διαφέρουν από χώρα σε χώρα, τα περισσότερα εξωτικά ζώα σε αυτή τη γη μπορούν να είναι δικά σου, αρκεί να μπορείς να τα ...κουμαντάρεις!

Καπουτσινοι

Όπως έχουμε ήδη δει στη σειρά Friends, οι άνθρωποι μερικές φορές επιλέγουν πιθήκους καπουτσίνους ως κατοικίδια ή ακόμα και ως υποκατάστατα παιδιών. Είναι χαριτωμένοι, μικροί και έξυπνοι, αλλά δεν είναι τα καλύτερα ζώα για το σπίτι σου. Πρώτα απ 'όλα, τα πρωτεύοντα θηλαστικά (δηλαδή πίθηκοι και μαϊμούδες) μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες και να τις μεταδώσουν στους ανθρώπους μέσω δαγκωμάτων ή γρατσουνιών. Επιπλέον, πρέπει να βρίσκονται γύρω από το δικό τους είδος για να αναπτυχθούν κανονικά. Η ανατροφή ενός νεαρού πιθήκου καπουτσίνου σε ένα ανθρώπινο σπίτι παρεμποδίζει την ανάπτυξή του. Συνήθως, αυτά τα κατοικίδια ανατρέφονται από ανθρώπους από νεαρή ηλικία, επειδή τότε είναι πιο υπάκουα. Μόλις μεγαλώσουν, γίνονται συχνά επιθετικά.

Fennec

Λατρεμένες λόγω της εντυπωσιακής τους εμφάνισης, οι αλεπούδες fennec διατηρούνται ως κατοικίδια για αιώνες και έχουν αποκτήσει τη φήμη ότι είναι πολύ αγαπησιάρες. Παρόλο που δεν μπορούν ποτέ να εξημερωθούν πλήρως. Ως παμφάγοι, οι αλεπούδες fennec τρώνε φυτά και κρέας, αλλά δεν χρειάζεται να πίνουν νερό, καθώς έχουν εξελιχθεί για να εξάγουν νερό απευθείας από την τροφή τους. Θα το πιουν ωστόσο αν υπάρχει. Το προσδόκιμο ζωής τους είναι περίπου 14 χρόνια!

Axolotls

Τα Axolotls είναι ένα καλό κατοικίδιο για ....αρχάριους, καθώς δεν είναι πολύ δύσκολο να τα φροντίσεις και δεν απαιτούν πολύ χώρο για να μεγαλώσουν καλά, παρά μόνο μια σχετικά ευρύχωρη δεξαμενή νερού. Ζουν σε γλυκό νερό και χρειάζονται ένα καλό, δυνατό φίλτρο. Τα Axolotls μπορούν να φάνε κατεψυγμένα ή φρέσκα σκουλήκια, γαρίδες, ακόμη και κιμά.

Chinchillas

Δεν είναι το πιο εύκολο ζώο στη διατήρηση, τα τσιντσιλά είναι βασικά ινδικά χοιρίδια υψηλής συντήρησης. Απαιτούν πολλή άσκηση, τα δόντια τους πρέπει να λιμάρονται καθώς μεγαλώνουν συνεχώς, δεν μπορούν να βραχούν, πρέπει να διατηρούνται δροσερά καθώς δεν ιδρώνουν και το πεπτικό τους σύστημα είναι απίστευτα ευαίσθητο. Ωστόσο, είναι πολύ χαριτωμένα, επομένως τα ελαττώματα τους συγχωρούνται εύκολα. Ζουν σχεδόν 20 χρόνια!

Κατσαριδες

Ίσως εκπλαγείς όταν ανακαλύψεις ότι οι κατσαρίδες θεωρούνται ένα καλό εξωτικό κατοικίδιο. Τα είδη που συνήθως διατηρούνται ως κατοικίδια είναι η κατσαρίδα της Μαδαγασκάρης, η κατσαρίδα του θανάτου, η ινδική κατσαρίδα ντόμινο και η κουβανέζικη κατσαρίδα. Αν και δεν είναι ένα κατοικίδιο με το οποίο θέλεις είσαι στοργικός, μπορείς να τις χειριστείς εύκολα. Μεγαλώνουν μέχρι 8 εκατοστά και ζουν από 1έως 5 χρόνια. Χρειάζονται λάμπα για θερμό περιβάλλον και ...παρέα, καθώς είναι κοινωνικά όντα. Όσον αφορά τη διατροφή, μπορούν να φάνε οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων, των λαχανικών, των φύλλων, του ξύλου, ακόμη και των κροκέτας γάτας.

Ταραντουλα

Οι ταραντούλες μπορεί να μην είναι κι ότι καλύτερο για κάποιους, αλλά μερικοί άνθρωποι τις βρίσκουν συναρπαστικές.Τα πλεονεκτήματα της κατοχής μιας ταραντούλας είναι ότι είναι κατοικίδια με πολύ χαμηλή συντήρηση που δεν απαιτούν πολλά άλλα από το τάισμα και τον καθαρισμό των κλουβιών τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Xάσε 5 κιλά μέχρι το καλοκαίρι με αυτή την εύκολη διατροφή

Body+Mind 01.05.2024
Μια αποτελεσματική μέθοδος, η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου σχεδίου διατροφής χωρίς υπερβολές

Μια από τις πιο μικρές ευρωπαϊκές πόλεις που όμως θέλουν όλοι να επισκεφτούν

Ταξίδια 01.05.2024
Έχει υπέροχη αρχιτεκτονική και εντυπωσιακή ιστορία

Aυτό το παντελόνι χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ

Style 01.05.2024
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!

Σε αυτά τα coffee shops θα βρεις το καλύτερο χαρμάνι καφέ

Eat + Drink 01.05.2024
5 μέρη για τέλειο καφέ στην Αθήνα!

Η απλή πρωινή συνήθεια που προσθέτει 5 χρόνια ζωής

Body+Mind Χτες
Ένα μικρό, γλυκό μυστικό που βοηθάει στη μακροζωία

Οι καλύτερες και χειρότερες συνήθειες για την υγεία των ματιών

Body+Mind Χτες
Αυτό που κάνουμε καθημερινά επηρεάζει την όρασή μας

Καλεσμένη σε γάμο: Oι χρυσοί κανόνες στο ντύσιμο

Style Χτες
Πέρα από το αυτονόητο, πως δεν φοράς λευκά

3 θεραπευτικές χρήσεις που έχει το μέλι

Body+Mind Χτες
Δεν είναι χρήσιμο μόνο ως τροφή

Πού ακριβώς μας βοηθούν οι μάσκες ύπνου;

Body+Mind Χτες
Έχετε σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα ματιών ως μέρος της νυχτερινής σας ρουτίνας;

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food Προχτές
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι