E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα υφάσματα που θα δείξουν το ντύσιμο σου πιο ακριβό

Δε χρειάζεται να έχεις μεγάλο budget για ένα καλό outfit.

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 14/12/2022 | 00:19

Τα υφάσματα που θα δείξουν το ντύσιμο σου πιο ακριβό
Photo by Divazus Fabric Store on Unsplash

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη θέλει να δείχνει όμορφος και καλόγουστος με αυτά που φοράει.

Και η αλήθεια είναι ότι η κομψότητα αναδεικνύεται όχι μόνο από το συνδυασμό των κομματιών μιας γκαρνταρόμπας, αλλά κυρίως από τα υφάσματα που δεν πρέπει να μοιάζουν ευτελή (ακόμα κι αν είναι λίγο).

Υπάρχουν ορισμένα υλικά που δεν κοστίζουν μια περιουσία και μπορείς να τα προσθέσεις στη ντουλάπα σου για να ....ξεχειλίζεις πάντα από κομψότητα.

Βελουδο

Αν έχεις δει τη γυαλάδα που εκπέμπει ένα βελούδινο ντύσιμο, ίσως έχεις ήδη φανταστεί γιατί οι διασημότητες επιλέγουν συχνά αυτό το ύφασμα για να στολίσουν στα μοναδικά κοστούμια τους. Μια από τις πιο υπέροχες επιλογές για μια βραδινή εκδήλωση, η πολυτελής λάμψη, το βάθος και το δράμα που μπορεί να εκπέμπει ένα βελούδινο ντύσιμο, μπορεί να σε κάνει να ερωτευτείς τον εαυτό σου όταν ντύνεσαι με αυτό! Το βελούδο μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικά στυλ ντραπέ, ενώ διαθέτει αστραφτερή κομψότητα και ανθεκτικότητα που θα δυσκολευτείς  να βρεις σε άλλο ύφασμα.

Σιφον

Αυτό είναι ένα ύφασμα διαθέσιμο σε διάφορες εκδοχές, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή. To outfit σε σιφόν θα μπορούσε να κατασκευαστεί από μετάξι, ρεγιόν, βαμβάκι και ακόμη και συνθετικές ίνες, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία από την οποία μπορείς να διαλέξεις. Μερικά χαρακτηριστικά του σιφόν που το καθιστούν το ύφασμα όλων των εποχών είναι η απλή ύφανση, η απαλότητα και η ελαστική υφή του, η κατασκευή από χαλαρά νήματα και η εξαιρετική του διαφάνεια. Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, μπορείς να φτιάξεις ένα επίσημο outfit από αυτό το ύφασμα.

Ζορζεττα

Η Georgette είναι ένα απαλό, χυτό, αραχνοΰφαντο σχεδόν διάφανο ύφασμα ελαφρώς βαρύτερο από το σιφόν με επιφάνεια κρεπ με μικρούς κόκκους. Παλιότερα κατασκευαζόταν αποκλειστικά από μετάξι, ενώ σήμερα το βρίσκεις ακόμα και από βισκόζ ή λεπτό πολυεστέρα. Είναι πάγια επιλογή για τις επίσημες εμφανίσεις πολλών διασημοτήτων, ενώ επιλέγεται συχνά για βραδινά γυναικεία φορέματα.

Οργαντζα

Αυτό το λεπτό και ... τραγανό ύφασμα είναι τέλειο για τη δημιουργία αιθέριων ρούχων, τα οποία μπορούν να φτιάξουν ένα outfit με διαφάνιες και ελαφριά γυαλάδα που θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Από επίσημες στολές μέχρι βραδινές τουαλέτες, η οργάντζα είναι ιδανική για ραπτική κάθε τύπου.

Τεχνητο δερμα υψηλης ποιοτητας

Το πραγματικό δέρμα τείνει να είναι ήδη πολύ ακριβό και καθόλου οικολογικό… αλλά υπάρχουν τόσα πολλά υπέροχα κομμάτια από ψεύτικο δέρμα στην αγορά αυτές τις μέρες, ώστε να μπορείς να αποκτήσεις την πολυτελή εμφάνιση που επιθυμείς με λιγότερο κόστος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι τρώνε οι άλλοι λαοί το Πάσχα

Food 05.05.2024
Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και άλλοι

Η απλή πρωινή συνήθεια που προσθέτει 5 χρόνια ζωής

Body+Mind 05.05.2024
Ένα μικρό, γλυκό μυστικό που βοηθάει στη μακροζωία

Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές

Eat + Drink 05.05.2024
Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!

H Anya Taylor Joy φόρεσε το it παπούτσι της άνοιξης που διχάζει τις fashionistas

Style 05.05.2024
Οι μισές το λατρεύουν, οι μισές το σιχαίνονται!

4 trends που αρέσουν και στη Gen‑Z και στις Millennials

Style 05.05.2024
Σίγουρες fashion επιλογές

Αυτές είναι οι πιο διαχρονικά στυλάτες celebrities

A-List 05.05.2024
Κι εμείς λατρεύουμε να κλέβουμε ιδέες από το στυλ τους!

Ο αόρατος αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής στην υγεία του δέρματός σου

Body+Mind Χτες
Καθώς προσπαθούμε να ανακαλύψουμε λύσεις για την κλιματική αλλαγή, οι επιπτώσεις της στην ανθρώπινη υγεία είναι αδύνατο να αγνοηθούν.

Τα λουλούδια που ανθίζουν μόνο το Πάσχα

Σπίτι Χτες
Είναι όλα τους πανέμορφα!

Ποια αρώματα φορούσαν οι διάσημες κυρίες του 20ου αιώνα ‑ Υπάρχουν ακόμα;

Style Χτες
Από την Audrey Hepburn μέχρι την Jackie Kennedy, εδώ είναι 10 είδωλα και τα αγαπημένα τους αρώματα.