E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε αυτά τα μέρη στην Αθήνα θα φας hot dog μετά τα μεσάνυχτα

Επειδή αυτές τις μέρες μπορεί να ξενυχτήσεις λίγο παραπάνω - και πολύ καλά θα κάνεις -

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 14/12/2022 | 00:19

Σε αυτά τα μέρη στην Αθήνα θα φας hot dog μετά τα μεσάνυχτα
@athenshotspots / instagram

Ας πούμε ότι είναι περασμένη η ώρα και σε έχει πιάσει μία από τις συνηθισμένες βραδινές λιγούρες, ή έχεις βάλει ταινία στο Netflix και θες κάτι να μασουλάς, ή το ακόμη πιο πιθανό σενάριο, μόλις έχεις πιει ποτάρες σε ένα φοβερό μαγαζί και τώρα ψάχνεις κάτι να σε συνεφέρει απ’το ξενύχτι, τί κάνεις; Η απάντηση σε όλα είναι hot dog!

Αν ψάξεις από που προέρχεται το όνομα του hot dog θα βρεις τουλάχιστον 5 διαφορετικές εκδοχές, με πιο διαδεδομένη την εκδοχή της παρομοίωσης του λουκάνικου “dachshund” με τα σκυλιά της ομώνυμης ράτσας που το σώμα τους είναι μακρύ σαν λουκάνικο. Τα sandwich αυτά με το λουκάνικο πωλούνταν συνήθως σε αγώνες όπου ο πωλητής φώναζε “get your red-hot dachshund sausages”. Ο διάσημος καρτουνίστας Tad Morgan σχεδιάσε ένα σκυλάκι dachshund μέσα σε ψωμάκι γράφοντας “get your hot-dogs” και κάπως έτσι καθιερώθηκε.

Έτσι, αυτή η νόστιμη αμερικάνικη λιχουδιά έχει πλεόν ξεχωριστή θέση στην καρδιά και το στομάχι μας και ποτέ δεν είναι λάθος στιγμή για να φας ένα «βρώμικο» τα μεσάνυχτα. Και ειδικά στην Αθήνα θα βρεις φοβερές μέρη, όλες τις ώρες!

Καντίνα της Μιχαλακοπούλου

Υπάρχουν σταθερές αξίες και μία από αυτές είναι η Καντίνα στη Μιχαλακοπούλου που γεμίζει από πλήθος ξενύχτηδων για hot dog και ζουμερές κοτομπουκιές. Πρόκειται για basic άχαστη συνταγή, μαλακό ψωμάκι, κέτσαπ-μουστάρδα-μαγιονέζα, λαχανο-καρότο, καραμελωμένο κρεμμύδι και ένα τίμιο λουκάνικο βραστό ή ψητό. Οι κοτομπουκιές του – ίσως οι καλύτερες της Αθήνας – σερβίρονται με τηγανιτές πατάτες και λαχταριστή σος.

Μιχαλακοπούλου 38, Αθήνα

Η Καντίνα στη Συγγρού

Βετεράνος του «βρώμικου» και σταθερή στάση μετά από μπαρότσαρκες και μπουζουκοκαταστάσεις, βρίσκεται στην έξοδο για «Αμφιθέας» και δηλώνει το «καλύτερο hot-dog της Αθήνας». Old school hot dog με βραστό λουκάνικο, λάχανο και καρότο τριμμένο και μια ιδιαίτερη σάλτσα κρεμμυδιού. Για επικάλυψη, μια γενναία στρώση μαγιονέζας που τα κάνει όλα να μοιάζουν καλύτερα.

Λεωφόρος Συγγρού 338-346, Καλλιθέα

Food Str

Και περνάμε σε κάτι πιο φρέσκο, που θα βρεις ανοιχτό μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, για κάθε είδος street food. Την τιμητική τους έχουν τα hot dogs και ιδιαίτερα το chili dog με φρέσκο τσίλι, χοιρινό λουκάνικο, καραμελωμένο κρεμμύδι, πίκλες και βελούδινη μαγιονέζα. Πολλοί αγαπούν και το hot dog με φρέσκα λαχανικά, λάχανο, καρότο, κόκκινη πιπεριά, μαγιονέζα, μουστάρα και soya sauce. Όλο το μενού είναι σε σούπερ τιμές για να μην περιοριστείς στη μία μερίδα μόνο!

Καλαμιώτου 14, Μοναστηράκι

Between Breads

Στο Between Breads, στον Άλιμο, μπορείς να βρεις hot dogs και burgers take away ή να καθίσεις για λίγο σε ένα από τα κόκκινα βαρέλια που στέκουν στο πεζοδρόμιο. Το αγαπημένο πληθωρικό τους hot dog BB roll έχει λουκάνικο μέσα σε αφράτο μπριός, με σαλάτα coleslaw, κόκκινο και λευκό λάχανο, καρότο, σελινόριζα και μήλο Granny Smith, με ελάχιστη sriracha. Γαρνίρουν με μουστάρδα, μαγιονέζα και καραμελωμένα κρεμμύδια. Και για τους vegan υπάρχουν εξίσου νόστιμες εναλλακτικές!

Δωδεκανήσου 49, Άλιμος

Λobby

Πίσω από το ξενοδοχείο Electra Μetropolis θα βρεις το καινούργιο Λοbby, ένα μοντέρνο burger lounge, με burgers, κλασικά και εναλλακτικά, και μπόλικο street food, όπως τα αγαπημένα hot dogs αλλά και lobster rolls. Ειδικά τα hot dogs του, θα τα βρεις σε ιδιαίτερες χορτοφαγικές εκδοχές, με λουκάνικο από τόφου με μουστάρδα, κέτσαπ, καραμελωμένα κρεμμύδια κ.α. Φυσικά θα βρεις και αυτά με κρέας, με λουκάνικο απευθείας από Δράμα, τα γνωστά υλικά και μαρμελάδα ντομάτας. Must συνδυασμός εκεί είναι με μια ελληνική μπίρα, από τις αμέτρητες μικροζυθοποιείες του μενού!

Βουλής 30 και Απόλλωνος, Σύνταγμα

Thess Bao

Στο Thess Bao, τα χειροποίητα ασιατικά ψωμάκια του, κλέβουν την παράσταση. Σε αυτό το concept street food που ήρθε από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, θα βρεις μοναδικά αφράτα και λαχταριστά hot dogs. Και θα έχεις και πολλές επιλογές. Υπάρχει το currywurst, με λουκάνικο Βαυαρίας, αλλά κι εκείνο που λέγεται Serres style, με λουκάνικο Τζουμαγιάς, που το συνδυάζουν με coleslaw και κέτσαπ με πιπεριές Φλωρίνης. Και για αυτούς που τους αρέσουν τα εναλλακτικά: Hot dog με χωριάτικο λουκάνικο μαύρου χοίρου, καροτοσαλάτα με πορτοκάλι, ντομάτα, ρεπανάκι και μουστάρδα απο αποξηραμένα βερίκοκα. Ακούγεται πεντανόστιμο!

Περικλέους 30-32, Αθήνα

Είτε κλασικό «βρώμικο», είτε κομψοί κι εκλεπτυσμένοι συνδυασμοί με ασυνήθιστα υλικά, τα hot dogs είναι πάντα μια καλή ιδεά για ένα βραδινό «παραστράτημα»!

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

The Comic Con vol.8

Cityλάιφ 16.05.2024
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΡΟ Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣαπό 17/05 έως 19/05

Μια βουτιά στα πιο ξεχωριστά βιντατζάδικα στην καρδιά της Αθήνας

Urban 16.05.2024
Τα vintage shops της πρωτεύουσας που ξεχωρίζουμε

Ο Γιάννης Κότσιρας στο Θέατρο Δάσους

Μουσική 16.05.2024
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ06/0615

Τα 2 νέα μαγαζιά για να απολαύσεις το brunch σου στην Αθήνα

Eat + Drink Χτες
Για να ξεκινήσεις όμορφα την ημέρα σου!

Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας 2024

Cityλάιφ Προχτές
ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 15/05 έως 16/05

Θεσσαλονίκη: Τα καλύτερα κουτούκια στα Δυτικά

Eat + Drink Προχτές
Πού θα φας νόστιμα και οικονομικά

4 εστιατόρια για να απολαύσεις τη λιακάδα στην ανοιξιάτικη Αθήνα

Eat + Drink 12.05.2024
Βάλτα οπωσδήποτε στη λίστα σου!

Raining Pleasure 2024 Reunion

Μουσική 09.05.2024
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ03/06

Πού θα φας ανατολίτικο street food στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 09.05.2024
Κεμπάμπ, μπαμπαγανούζ, χούμους και άλλοι πεντανόστιμοι μεζέδες από τη Μέση Ανατολη

Τα νέα εστιατόρια με θέα την Ακρόπολη, που θα λατρέψεις!

Eat + Drink 09.05.2024
Plus, θα βγάλεις και τις καλύτερες φωτογραφίες!