E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς να «γεφυρώσεις» το ηλικιακό χάσμα στη σχέση σου

Όταν η διαφορά ηλικίας με το σύντροφό σου είναι μεγάλη, υπάρχουν τρόποι να ισορροπήσετε τη σχέση

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 12/12/2022 | 00:06

Πώς να «γεφυρώσεις» το ηλικιακό χάσμα στη σχέση σου
@tinakunakey

Η ηλικία επηρεάζει αρνητικά τη σχέση σας μόνο αν εσείς το επιτρέψετε.

Κάθε σχέση είναι διαφορετική. Ωστόσο, ένα είδος σχέσης που φαίνεται να έχει οδηγηθεί σε κοινωνικό φαινόμενο, είναι αυτή όπου υπάρχει μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ δύο ατόμων σε ζευγάρι.

Παρόλα αυτά, οι σχέσεις με ηλικιακές διαφορές μπορεί να είναι τόσο επιτυχημένες όσο μια σχέση με μικρότερες ηλικιακές διαφορές.

Εδώ, εξετάζουμε μερικούς τρόπους για να πετύχουμε την ισορροπία σε ζευγάρια που θέλουν σοβαρά να έχουν μια κοινή ζωή, αλλά το ένα άτομο είναι πολλά χρόνια μεγαλύτερο από το άλλο.

Γιορτάστε τις διαφορές σας

Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι μια σχέση με μεγάλη διαφορά ηλικίας λειτουργεί είναι να γιορτάσετε όλα αυτά που σας ..χωρίζουν. Αυτές τις διαφορές θα πρέπει να τις δείτε ως μια ευκαιρία να μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερα ο ένας για τον άλλον. Μπορεί ακόμη και να διαπιστώσετε ότι η ζωή σας γίνεται πολύ πιο πολύχρωμη και ενδιαφέρουσα μέσα από αυτή τη σχέση. Επίσης, έτσι θα μάθετε πολλά για τις διαφορετικές γενιές που μπορούν μόνο να βοηθήσουν στην περαιτέρω κατανόηση της κοινωνίας στο σύνολό της. Θα σημαίνει ότι γνωρίζετε τις διαφορές σας και τις βλέπετε ως θετικό πράγμα, σε αντίθεση με το να νιώθετε ότι η διαφορά ηλικίας μεταξύ σας δημιουργεί μόνο προβλήματα.

Μάθετε τα χόμπι του άλλου

Εάν σκέφτεστε σοβαρά να ξεκινήσετε μια κοινή ζωή, η σχέση σας με ένα άτομο που είναι πολύ διαφορετικό σε ηλικία από εσάς μπορεί να δυναμώσει εάν αφιερώσετε και οι δύο χρόνο για να μάθετε ο ένας τα χόμπι του άλλου. Ο λόγος που αυτό μπορεί να ενισχύσει τη σχέση σας είναι ότι θα εκτιμήσετε τον χρόνο που αφιερώνει ο σύντροφός σας για να μάθει κάτι που είναι σημαντικό για εσάς, καθώς και για να εμβαθύνετε την κατανόησή σας γενικά για το τι θέλει ο σύντροφός σας. Επιπλέον, τα ζευγάρια που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, συχνά βρίσκουν ότι η συζήτηση μεταξύ των δύο τους είναι ευκολότερη και ότι μερικές φορές δεν υπάρχουν καθόλου τριβές. Έχοντας κοινά σημεία μεταξύ τους, μπορούν να μειώσουν τυχόν διαφορές που μπορεί να προκύψουν από μια διαφορά ηλικίας που σε άλλη περίπτωση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.

Μοιραστείτε τις προσδοκίες σας

Αν και αυτό ισχύει για κάθε σχέση, η επίγνωση των προσδοκιών του συντρόφου σας είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν είστε πολύ μακριά σε ηλικία. Ένας ηλικιωμένος άνδρας μπορεί να θέλει η νεότερη σύντροφός του να γεννήσει ένα παιδί, για παράδειγμα, ενώ η γυναίκα μπορεί να επικεντρωθεί περισσότερο στην οικονομική ασφάλεια. Στην αρχή της σχέσης αλλά και κατά τη διάρκεια της, μιλήστε ειλικρινά και συζητήστε τις προσδοκίες σας για να αποφύγετε την κακή επικοινωνία.

Μιλήστε για τις εμπειρίες σας

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένα ζευγάρι με διαφορά ηλικίας πριν ξεκινήσει μια κοινή ζωή, είναι να μιλήσει για εμπειρίες που είχαν και οι δύο που είναι σημαντικές για εκείνους. Το ότι υπάρχει διαφορά ηλικίας δεν σημαίνει ότι το άτομο που είναι πολλά χρόνια μεγαλύτερος είναι απαραίτητα αυτό με μεγαλύτερη εμπειρία από το νεότερο. Στην πραγματικότητα, η σκέψη με αυτόν τον τρόπο μπορεί να είναι εις βάρος ενός ζευγαριού με διαφορά ηλικίας, επειδή μειώνει τις εμπειρίες που είχε το νεότερο άτομο. Αυτές οι εμπειρίες μπορεί να είναι εξίσου σημαντικές με τους μεγαλύτερους. Είναι επίσης απλώς μια άσκηση δέσμευσης που μιλάει για όσα έχουν συμβεί πριν στη ζωή σας. Τα ζευγάρια που ξέρουν τι έχει συμβεί στη ζωή του συντρόφου τους πριν από τότε έχουν επίσης καλύτερη κατανόηση του γιατί αντιδρούν με συγκεκριμένους τρόπους σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Αυτό μπορεί και πάλι να ενισχύσει τον δεσμό και τη σύνδεση μεταξύ δύο ανθρώπων που αρχίζουν να βασίζονται ο ένας στον άλλον για αγάπη και υποστήριξη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Bikini Ready: Τι έρχεται φέτος στις τάσεις των μαγιό

Style 14.05.2024
Το 2024, ο κόσμος των μαγιό είναι έτοιμος για μια συναρπαστική εξέλιξη

Τροφές που είναι ασπίδα προστασίας για τα νεφρά μας

Body+Mind 14.05.2024
Δείτε γιατί πρέπει να τα εντάξουμε στη διατροφή μας

Tripadvisor: Οι 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2024 ‑ Τέσσερις ελληνικές στη λίστα

Ταξίδια Χτες
Τη λίστα του με τις 25 καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη για το 2024, έδωσε στη δημοσιότητα το Tripadvisor

Το Σπήλαιο του Θανάτου της Κόστα Ρίκα

Ταξίδια Χτες
Είναι θανατηφόρο για κάθε πλάσμα που μπαίνει σε αυτό

Αυτή η συνήθεια από την εφηβεία μπορεί να τονώσει απίστευτα την ψυχολογία σου!

Body+Mind Χτες
Οι ειδικοί μίλησαν και εμείς συμφωνούμε απόλυτα!

Όλες οι μαμάδες αξίζουν μια διαμονή σε αυτή τη σουίτα

Family Χτες
Εκτός από τα μωρά χρειάζονται φροντίδα και οι μαμάδες