E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λέκκας για Κακιά Σκάλα: Μεγάλη η πιθανότητα κατολίσθησης ογκόλιθων σε μήκος ενός χιλιομέτρου

«Στην Κακιά Σκάλα από αρχαιοτάτων χρόνων έχουμε μεγάλο κατολισθητικό κίνδυνο»

Δημοσίευση 1/12/2022 | 21:38

Λέκκας για Κακιά Σκάλα: Μεγάλη η πιθανότητα κατολίσθησης ογκόλιθων σε μήκος ενός χιλιομέτρου

«Υπάρχει μια αυξημένη κατολισθητική επικινδυνότητα στην περιοχή» επισήμανε μιλώντας στο ertnews o πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, σχετικά με την κατολίσθηση που σημειώθηκε στην Κακιά Σκάλα.

Όπως είπε «είναι γύρω στο ένα χιλιόμετρο που ο κίνδυνος αυτός είναι υψηλός» και πρόσθεσε «στο πρανές επάνω υπάρχουν ογκόλιθοι οι οποίοι έχουν μεγάλη πιθανότητα να κατολισθήσουν».

«Εκείνο το οποίο θα πρέπει να πούμε είναι ότι κατ’ αρχάς στην Κακιά Σκάλα από αρχαιοτάτων χρόνων έχουμε μεγάλο κατολισθητικό κίνδυνο που σημαίνει ότι έχουμε απότομες πλαγιές και μορφολογικές ασυνέχειες, κατακερματισμένα πετρώματα, πετρώματα τα οποία αποκόπτονται σε τεμάχια και ογκόλιθους και μπορούν να καταπέσουν. Όλα αυτά είναι οι αιτίες των κατολισθήσεων. Τώρα το ποια θα είναι η αφορμή για να κινηθεί μια κατολίσθηση είναι όπως σε έναν πόλεμο, αιτίες υπάρχουν, αλλά οι αφορμές δεν υπάρχουν» πρόσθεσε.

Για τυχόν απόδοση ευθυνών σημείωσε ότι πρόκειται για κάτι που «θέλει μεγάλη συζήτηση, δεν σπεύδω να αποδώσω ευθύνες από την πρώτη στιγμή ή εν πάση περιπτώσει να δείξω κάποιους υπεύθυνους, αυτό θα το δείξει μετά η έρευνα, η οποία θα γίνει. Πάντως εδώ στην περιοχή ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με πολύ δύσκολες συνθήκες. Συνθήκες οι οποίες παρά το γεγονός ότι έχουν κατασκευαστεί έργα, δίκτυα συγκράτησης, παγίδες συγκράτησης κλπ. επειδή ήταν μεγάλος όγκος αυτά δεν λειτούργησαν, καταστράφηκαν όλα και υπάρχει ένας γενικότερος προβληματισμός για το πώς θα μπορέσουν να πιαστούν όλοι αυτοί οι ογκόλιθοι στα μεγάλα ύψη που υπάρχουν».

Κλείνοντας απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε και θύματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηλεκτρικά πατίνια: Μαζικοί έλεγχοι της Τροχαίας – Σύλληψη οδηγού που έτρεχε με 72χλμ/ώρα

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
397 έλεγχοι το προηγούμενου τριήμερο - 158 οι παραβάσεις για μη χρήση κράνους

Αλεξανδρούπολη: Γνωστός επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός στο λιμάνι

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Ο θάνατός του δεν προήλθε από τραύματα της ανατροπής από την «γουρούνα»

Γερμανός τουρίστας πήρε αποζημίωση 986,70 ευρώ επειδή δεν έβρισκε ξαπλώστρα στην Κω

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Περνούσε περίπου 20 λεπτά κάθε πρωί αναζητώντας χώρο για να χαλαρώσει, όμως όλες οι θέσεις ήταν ήδη «καπαρωμένες»

Βίντεο: Το πρώτο ρομπότ Βουδιστής μοναχός στη Νότια Κορέα

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Επιστήμη και θρησκεία γίνονται ένα

Χανταϊός: Αναζητείται ακόμη ο «ασθενής μηδέν»

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Πώς ο ιός κυκλοφορούσε για εβδομάδες στο πλοίο

«Δεν είναι δεμένο σωστά»: Τραγικός θάνατος για 16χρονη στην Κίνα, δεν την έδεσαν σωστά σε zip line πάνω από καταρράκτη

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Η άτυχη νεαρή χτύπησε σε βράχους με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της

Ανείπωτη τραγωδία με 32χρονη μητέρα: Πέθανε από ανεύρισμα πέντε μήνες μετά την γέννηση της κόρης της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η άτυχη γυναίκα είχε, μόλις, ολοκληρώσει την προπόνησή της στο γυμναστήριο όταν συνέβη το τραγικό συμβάν

Χαλκιδική: Έκλεψαν ξαπλώστρες από beach bar με φορτηγό ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Διάρρηξη σε γνωστό beach bar στην Καλλιθέα Χαλκιδικής τα ξημερώματα της 6ης Μαΐου, με τους δράστες να αποχωρούν φορτωμένοι με ξαπλώστρες και εξοπλισμό.

Μπόνι Τάιλερ: Εσπευσμένα σε νοσοκομείο στην Πορτογαλία ‑ Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η τραγουδίστρια διαθέτει σπίτι στην Πορτογαλία από τις αρχές της δεκαετίας του 1980

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε σορός σε φρεάτιο υπόγειου πάρκινγκ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια