E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπάκιγχαμ: Η νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ που αντιπαθούσε η Νταϊάνα προκάλεσε ταραχή

Ήταν μία από τις έμπιστες προσωπικότητες στα βρετανικά ανάκτορα επί δεκαετίες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/12/2022 | 12:26

Μπάκιγχαμ: Η νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ που αντιπαθούσε η Νταϊάνα προκάλεσε ταραχή

Η νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ, η Λαίδη Σούζαν Χάσεϊ η οποία ήταν μέλος του βρετανικού βασιλικού οίκου, παραιτήθηκε χθες, αμαυρώνοντας την εικόνα που έχει η βασιλική οικογένεια, μετά από επίμονα ρατσιστικά σχόλια που έκανε εις βάρος μαύρης Βρετανίδας ακτιβίστριας.

Η 83χρονη βαρόνη έκανε επίμονες ερωτήσεις για το ποια είναι η «καταγωγή» της μαύρης ακτιβίστριας, Νγκόζι Φουλάνι, η οποία βρέθηκε στη δεξίωση που παρέθεσε χθες η σύζυγος του βασιλιά Κάρολου, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς στο Μπάκιγχαμ, με αφορμή την καταπολέμηση της βίας εναντίον των γυναικών.

H λαίδη Χάσεϊ εκστόμισε ρατσιστικά σχόλια σε βάρος της μαύρης Βρετανίδας ακτιβίστριας φέρνοντας σε δεινή θέση την βασιλική οικογένεια, κυρίως τον νέο Βασιλιά Κάρολο, σχολιάζει σήμερα σύσσωμος ο βρετανικός Τύπος.

Ποια είναι η νονά του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Η 83χρονη Χάσεϊ, ντυμένη πάντα στην... τρίχα, ήταν από τις αγαπημένες φίλες τις γιαγιάς του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ντύσιμό της, το οποίο περιλαμβάνει πάντα αξεσουάρ, όπως εντυπωσιακές καρφίτσες και καπέλα.

Βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της Βασίλισσας Ελισάβετ, στην κηδεία του αγαπημένου της συζύγου, Δούκα του Εδιμβούργου, στις 9 Απριλίου του 2021.

Όπως σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος, η λαίδη Σούζαν Χάσεϊ που παραιτήθηκε από το ρόλο της ως ανώτερης βοηθός του παλατιού, ήταν μία από τις έμπιστες προσωπικότητες στα βρετανικά ανάκτορα επί δεκαετίες.

Το 1960 πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι του Μπάκιγχαμ, ενώ όπως γράφει το BBC, έχει υποδυθεί έναν μικρό ρόλο στη δημοφιλή σειρά του Netflix: «The Crown (Το Στέμμα)».

Η Σούζαν Κάθριν Χάσει γεννήθηκε το 1939 και είναι η πέμπτη και μικρότερη κόρη του Ερλ Γουάλντεργκρέιβ και της Μέρι Έρμιον, Κόμισσας του Γουάλντεργκρέιβ.

Είναι αδερφή του πρώην συντηρητικού υπουργού του υπουργικού συμβουλίου, Γουίλιαμ Γουάντεργκρέιβ ενώ ο εκλιπών σύζυγός της, Μαρμέντιουκ Χάσει, είχε διατελέσει πρώην πρόεδρος του βρετανικού δικτύου BBC.

Απέκτησε δύο παιδιά με την κόρη της Κάθριν, να ακολουθεί τα βήματα της μητέρας της.

Η Κάθριν εντάχθηκε το 1960 στο βασιλικό προσωπικό του Μπάκιγχαμ και μετά το θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ, υπηρετούσε ως επίσημη σύμβουλος της βασιλικής συζύγου, Καμίλα Πάρκελ Μπόουλς.

Η λαίδη Σούζαν ξεκίνησε να εργάζεται για τη βασιλική οικογένεια την ίδια χρονιά που η Βασίλισσα Ελισάβετ γέννησε το τρίτο της παιδί, τον πρίγκιπα Άντριου.

Αρχικά, ο ρόλος της ήταν να απαντάει σε επιστολές πολιτών, και τελικά κατάφερε να γίνει μέρος του στενού κύκλου των «κυριών σε αναμονή». Η γνώση της θεωρείται ασυναγώνιστη σε ότι αφορά την λειτουργία του παλατιού, όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Ένα από τα καθήκοντά της ήταν συχνά να βοηθάει στην προσαρμογή των νεοαφιχθέντων στο Μπάκιγχαμ διδάσκοντας το «savoir vivre» της βασιλικής οικογένειας - ανάμεσα στους... μαθητές της ήταν η «αντάρτισσα των βρετανικών ανακτόρων», Μέγκαν Μαρκλ και η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Κρίστοφερ Γουίλσον που έγραψε το βιβλίο του, υπό τον τίτλο: «The Windsor Knot», η πριγκίπισσα του λαού Νταϊάνα είχε «προσωπική αντιπάθεια» στη λαίδη Σούζαν.

Ο ρόλος της ως «κυρία εν αναμονή» δίνεται συνήθως από τα βασιλικά ανάκτορα σε πλούσιους αριστοκράτες που δεν λαμβάνουν μισθό, αλλά θεωρούνται άτομα εξαιρετικά κύρους.

Η Λαίδη Σούζαν έλαβε προαγωγή και εντάχθηκε στον Μεγάλο Σταυρό του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος (GCVO) το 2013 ενώ έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία για την πιστή της υπηρεσία στη εκλιπούσα Βασίλισσα Ελισάβετ.

Χθες, παραιτήθηκε από τον ρόλο της ως ανώτερη βοηθός του Παλατιού και ζήτησε συγγνώμη αφού ρώτησε επανειλημμένως τη μαύρη Βρετανίδα επικεφαλής φιλανθρωπικής οργάνωσης... από πού κρατάει η σκούφια της.

Η νονά του πρίγκιπα Γουίλιαμ έγινε μέσα σε λίγες ώρες το «μαύρο πρόβατο» των Ανακτόρων επισκιάζοντας την δεξίωση που παρέθεσε χθες στο Παλάτι η βασιλική σύζυγος, Καμίλα, για όσους έχουν αγωνιστεί κατά της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν: Πότε θα μεταφραστεί σε πτώση τιμών στην αντλία;

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Οι ενισχυμένες προσδοκίες για μια επικείμενη διπλωματική λύση επέφεραν αισθητή υποχώρηση στις διεθνείς αγορές

ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 6,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Χιλή – Τρομακτικές εικόνες

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Το 1960, η λατινοαμερικάνικη χώρα χτυπήθηκε από τον σεισμό που θεωρείται ως και σήμερα ο ισχυρότερος που καταγράφτηκε ποτέ

Χολαργός: Αντρας πυροβόλησε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε

E-Daily 2.TopNews 26.05.2026
Την αστυνομία φέρεται να την κάλεσε η ίδια η γυναίκα

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής

Πάρος: Ταλαιπωρία για 30 επιβάτες – Ο καταπέλτης του SUPERRUNNER JET χτύπησε στη δέστρα της προβλήτας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα με τελικό προορισμό τη Νάξο – Απαγορεύτηκε ο απόπλους

Η παγκόσμια πρωτεύουσα της εμπορίας ανθρώπων: Κορίτσια 11 ετών πωλούνται και βιάζονται επί 20 ώρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, φτωχά κορίτσια παρασύρονται σε μια κόλαση σεξουαλικής δουλείας και κακοποίησης

Σταύρος Φλώρος: Η πορεία της υγείας του και τι είπε ο πατέρας του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώην παίκτης του Survivor ενημέρωσε τους followers του για τα επόμενα βήματα της ανάρρωσής του

Σουηδία: Κάθειρξη 10 ετών ζητά η εισαγγελία για άνδρα που εκμεταλλευόταν τη σύζυγό του σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης

Κόσμος Χτες
Ο 62χρονος κατηγορείται ότι υποχρέωνε τη γυναίκα του να συνευρίσκεται με περίπου 120 άνδρες έναντι χρημάτων