E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μουντιάλ 2022: Από επίσημα χείλη η παραδοχή ότι «400 ‑ 500 ξένοι εργάτες σκοτώθηκαν» στο Κατάρ

Ο Χασάν αλ - Ταουάντι, γενικός γραμματέας της Ανώτατης Επιτροπής του Μουντιάλ, προέβη στην παραδοχή αυτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης

Δημοσίευση 29/11/2022 | 17:24

Μουντιάλ 2022: Από επίσημα χείλη η παραδοχή ότι «400 ‑ 500 ξένοι εργάτες σκοτώθηκαν» στο Κατάρ

Ένας από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στο Κατάρ γνωστοποίησε πως ο αριθμός των μεταναστών εργατών που σκοτώθηκαν στα εργοτάξια του Μουντιάλ κυμαίνονται μεταξύ «400 - 500».

Ο Χασάν αλ-Ταουάντι, γενικός γραμματέας της Ανώτατης Επιτροπής του Μουντιάλ, προέβη στην παραδοχή αυτή κατά τη διάρκεια συνέντευξης. Ωστόσο, διευκρίνισε πως ο ακριβής αριθμός των θυμάτων «παραμένει ακόμα υπό συζήτηση».

«Η εκτίμηση είναι γύρω στους 400. Μεταξύ 400 και 500. Δεν έχω τον ακριβή αριθμό, αυτό είναι κάτι που παραμένει υπό συζήτηση» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος στην εκπομπή του Πιρς Μόργκαν.

«Και ο ένας θάνατος είναι πολύς, τόσο απλά. Όμως, κάθε χρόνο τα πρότυπα υγείας και ασφάλειας βελτιώνονται, τουλάχιστον στα δικά μας εργοτάξια, τα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αυτά για τα οποία ήμασταν υπεύθυνοι εμείς. Στο βαθμό ώστε υπάρχουν συνδικάτα που επαινούν το έργο που έχει γίνει στις τοποθεσίες του Παγκοσμίου Κυπέλλου» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται πως η Ανώτατη Επιτροπή ισχυριζόταν μέχρι πρότινος πως υπήρξαν τρεις θάνατοι ξένων εργατών που συνδέονταν με τη εργασία στα στάδια, και 37 άλλοι μη σχετιζόμενοι, από τη στιγμή της έναρξης των εργασιών, το 2014.

Οι δηλώσεις του Ταουάντι προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων. «Είναι το τελευταίο δείγμα της αδικαιολόγητης έλλειψης διαφάνειας του Κατάρ στο θέμα των θανάτων ξένων εργατών. Χρειαζόμαστε σωστά στοιχεία και ενδελεχή έρευνα, όχι ασαφείς αριθμούς που ανακοινώνονται μέσω τηλεοπτικών συνεντεύξεων. Η Fifa και το Κατάρ έχουν να απαντήσουν σε πολλά, μεταξύ αυτών πού, πότε και πώς πέθαναν αυτοί οι άνδρες και αν οι οικογένειές τους έλαβαν αποζημίωση» ανέφερε ο Νίκολας ΜακΓκίχαν της οργάνωσης Fair Square.

Το 2021, ο Guardian είχε δημοσιεύσει έρευνα που καταδείκνυε πως πάνω από 6.500 μετανάστες εργάτες από πέντε χώρες -Ινδία, Πακιστάν, Νεπάλ, Μπαγκλαντές και Σρι Λάνκα- είχαν χάσει τη ζωή τους στο Κατάρ, μεταξύ 2011, τη χρονιά που το εμιράτο κέρδισε την υποψηφιότητα διοργάνωσης του παγκοσμίου κυπέλλου, και 2020.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέο θρίλερ με πληροφοριοδότη κατά της Boeing: Πέθανε μετά από μυστηριώδη λοίμωξη

Κόσμος Χτες
Πριν από λίγες εβδομάδες είχε αυτοκτονήσει πρώην υπάλληλος της εταιρείας ο οποίος είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα πρότυπα παραγωγής και ασφαλείας

Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου

Οικονομία Χτες
Η θέση της Ελλάδας

Φωτιά τώρα στη Βοιωτία ‑ Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Ελλάδα Χτες
Μεγάλη φωτιά στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας

Φρiκη στην Κρήτη: Βίντεο «καίει» το νονό που βiαζε το βαφτιστήρι του

Ελλάδα Χτες
O 51χρονος ισχυρίστηκε πως είναι «άρρωστος»

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

Οικονομία Χτες
Η τιμή των πουλερικών αυξήθηκε αφενός λόγω των σημαντικών εισαγωγών από χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και λόγω της μείωσης της παραγωγής

Βούλα: «Βλέπουν» κόντρες μηχανών πίσω από την παράσυρση της 72χρονης από δύο μοτοσικλέτες

Ελλάδα Χτες
Ο σύζυγός της άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και είδε δύο μηχανές να έρχονται από το φανάρι η μία δίπλα από την άλλη με ιλιγγιώδη ταχύτητα