E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου «ξεγέλασε» το θάνατο 7 φορές

Πέθανε τελικά στα 87 του χρόνια!

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 30/11/2022 | 07:27

Ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου «ξεγέλασε» το θάνατο 7 φορές
Photo Collage

Ο δάσκαλος Κροατικής Μουσικής, Frane Selak, ήταν αυτό που θα λέμε ξεκάθαρα ... τυχερός.

Έχει εξαπατήσει τον θάνατο επτά φορές και κέρδισε το λαχείο λίγο πριν πεθάνει.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έζησε μια περιπετειώδη ζωή, αλλά ο Selak δεν αισθάνεται τυχερός. Εξήγησε, «Ποτέ δεν πίστευα ότι ήμουν τυχερός που επιβίωσα από όλες τις φορές που "έπαιξα" με τον θάνατο. Νόμιζα ότι ήμουν άτυχος που ήμουν μπλεγμένους σε αυτούς εξαρχής».

Ο γεννημένος επιζών είχε την πρώτη του παρ' ολίγον θανατηφόρα εμπειρία το 1962. Ταξίδευε με ένα τρένο από το Σεράγεβο στο Ντουμπρόβνικ όταν εκτροχιάστηκε. Βυθίστηκε σε ένα παγωμένο ποτάμι. Δεκαεπτά επιβάτες πνίγηκαν. Ο Selak δεν ήταν ένας από αυτούς. Σε κατάσταση σοκ και υποθερμίας, πήρε το δρόμο για την όχθη του ποταμού με σπασμένο χέρι.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Selak θα ξέφευγε ξανά τον θάνατο όταν το αεροπλάνο του συνετρίβη. Άλλοι δεκαεννέα επιβάτες πέθαναν, αλλά ο Selak επέζησε. Πετάχτηκε μακριά από τη συντριβή όταν άνοιξε η πόρτα του αεροπλάνου. Προσγειώθηκε σε μια θημωνιά και επέζησε.

Το 1966, βρισκόταν ξανά σε θανάσιμο κίνδυνο όταν ένα λεωφορείο στο οποίο επέβαινε έπαισε σε ένα ποτάμι. Τέσσερα άτομα πνίγηκαν, αλλά ο Selak επέζησε με μικρά κοψίματα και μώλωπες.

Το 1970, το αυτοκίνητο του Selak πήρε φωτιά στον αυτοκινητόδρομο. Με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά, άφησε το όχημα πριν ανατιναχτεί το ρεζερβουάρ βενζίνης.

Το 1973, το πέμπτο του ατύχημα θα αφήσει το σημάδι του. Μια ελαττωματική αντλία καυσίμου έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητό του και έχασε τα περισσότερα μαλλιά του.

Το 1995 είχε άλλο ένα τραγικό ατύχημα. Ένα λεωφορείο στο Ζάγκρεμπ τον παρέσυρε, αλλά βγήκε από αυτό σχετικά αλώβητος.

Εξαπάτησε ξανά τον θάνατο τον επόμενο χρόνο. Όταν οδηγούσε στα βουνά, έστριψε μια γωνία για να δει ένα UN φορτηγό να έρχεται προς το μέρος του. Γύρισε για να το αποφύγει. Ο Selak πήδηξε μακριά από το αυτοκίνητο την τελευταία στιγμή καθώς αυτό πήγαινε να πέσει κάτω σε γκρεμό ύψους 300 ποδιών. Παρακολούθησε καθώς χτυπούσε στον πάτο και εξερράγη σε μια μπάλα από φλόγες.

Αφού επέζησε από επτά καταστροφές, μπορεί να νομίζατε ότι η τύχη του Selak είχε εκτελέσει το χρέος της. Δεν είχε. Αγόρασε το πρώτο του λαχείο όταν ήταν 76 ετών. Κέρδισε 600.000 λίρες.

Αποφάσισε να χαρίσει σχεδόν όλη την περιουσία του σε οικογένεια και φίλους. Ο Selak ελεγε ότι η υγεία του και η σύζυγός του Katarina είναι ό,τι χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένος.

Ο Selak δεν επέζησε μόνο από επτά θανατηφόρα ατυχήματα. Επέζησε επίσης από έξι γάμους. Λέει, «Υποθέτω ότι όλοι οι προηγούμενοι γάμοι ήταν επίσης καταστροφές».

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλήθεια ή μύθος: Τι είπε (ή δεν είπε) ο Ιούλιος Καίσαρας πριν πεθάνει

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Πώς γεννήθηκε μια ψεύτικη τελευταία φράση

Από μια θέση λεωφορείου μέχρι την ανατροπή του ρατσισμού στις ΗΠΑ – Η τεράστια κληρονομιά της Ρόζα Παρκς

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Η γυναίκα που δεν σηκώθηκε ποτέ ξανά: Πώς η Ρόζα Παρκς άλλαξε την ιστορία με μία μόνο άρνηση

Το θρυλικό Orient Express επιστρέφει και η νέα του διαδρομή μοιάζει βγαλμένη από κινηματογραφικό όνειρο

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Από το Παρίσι ως την Ακτή Αμάλφι, το πιο διάσημο τρένο του κόσμου εγκαινιάζει μια νέα εποχή πολυτέλειας και νοσταλγίας

Γιατί η Κένυα «γεννάει» μαραθωνοδρόμους;

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Τι κρύβεται πίσω από τους κορυφαίους δρομείς του κόσμου

Τα ισχυρότερα ρήγματα που διαμορφώνουν το ελληνικό τοπίο

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Από την Πάρνηθα μέχρι την Αταλάντη

Explainer: Τραμπ εναντίον Κίμελ ‑ Τι έγινε (πάλι) και γιατί έχει ξεφύγει η φάση

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Το σχόλιο για τη Μελάνια που τίναξε τα πάντα στον αέρα

Σοκάρουν τα στοιχεία: Πού βρίσκουν τις ιθαγενείς γυναίκες όταν εξαφανίζονται;

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Το σύστημα που γεννήθηκε από μια σκληρή πραγματικότητα

Η μεγάλη επιστροφή του βιβλίου ‑ Γιατί οι πωλήσεις στην Ελλάδα εκτοξεύονται

E-Daily 3.Left Χτες
Παρά τον πληθωρισμό και τη μειωμένη αγοραστική δύναμη, οι Έλληνες επενδύουν όλο και περισσότερο στον πολιτισμό, με τις δαπάνες για βιβλία να εκτοξεύονται το 2025

Πορτοκαλί φανάρι: Μπορείς να περάσεις ή όχι; Τι αλλάζει με τον νέο ΚΟΚ και ποιο είναι το πρόστιμο

E-Daily 3.Left Χτες
Μια «γκρίζα ζώνη» στην οδήγηση που μπερδεύει χιλιάδες οδηγούς – Τι προβλέπει ακριβώς ο νόμος και πότε η παράβαση κοστίζει

Πώς το φιστίκι έγινε χρυσάφι ‑ Η αλυσίδα κρίσεων που το απογείωσε

E-Daily 3.Left Χτες
Σοδειές και γεωπολιτικά παιχνίδια