E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Dua Lipa: Δηλώνει «Αλβανίδα με χαρτιά»

«Πρέσβειρα» των Αλβανών ανά τον κόσμο με τη μουσική της

Δημοσίευση 28/11/2022 | 21:23

Dua Lipa: Δηλώνει «Αλβανίδα με χαρτιά»

Ο πρόεδρος της Αλβανίας Μπαϊράμ Μπεγκάι χορήγησε χθες Κυριακή (27/11) την αλβανική υπηκοότητα στην αλβανικής καταγωγής Βρετανίδα ποπ σταρ Dua Lipa για τον ρόλο της στη διάδοση της φήμης των Αλβανών διεθνώς, μέσω της μουσικής της.

Η Dua Lipa γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1995 από Αλβανούς γονείς, τους Ντουγκαγκίν και Ανίσα Λίπα, μετανάστες από το Κοσσυφοπέδιο.

Ο Μπαϊράμ Μπεγκάι είπε ότι η Lipa έλαβε την υπηκοότητα ενόψει της 110ης επετείου της ανεξαρτησίας της Αλβανίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, προσθέτοντας ότι θεωρούσε τιμή του να το πράξει επειδή η καλλιτέχνιδα έκανε διάσημους τους Αλβανούς σ’ όλο τον κόσμο.

Η ποπ σταρ, συχνά έχει αναφερθεί με περηφάνια στην αλβανική της καταγωγή στο Instagram και σε συνεντεύξεις της στον Τύπο.

«Θα είμαι και εγώ Αλβανίδα με χαρτιά», είπε η τραγουδίστρια και πρόσθεσε: «Είναι μια απερίγραπτη μεγάλη χαρά με τέτοια αποδοχή, αγάπη και τα πάντα». Σε ηλικία μόλις 27 ετών, η τραγουδίστρια έχει καθιερωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες ποπ σταρ της Βρετανίας - πραγματοποιώντας ένα όνειρο που ξεκίνησε όταν ήταν μαθήτρια δημοτικού στο Κάμντεν.

Γεννημένη στο Λονδίνο, η Dua φοίτησε σε δημόσιο δημοτικό σχολείο και πήρε την πρώτη της γεύση από τις παραστάσεις ενώ παρακολουθούσε μαθήματα στο παγκοσμίου φήμης Sylvia Young Theatre School.

Aφού πέρασε μερικά χρόνια στην Πρίστινα, καθώς η δουλειά του πατέρα της ως διευθυντής μάρκετινγκ τους οδήγησε πίσω στην πατρίδα του, το Κοσσυφοπέδιο, η Dua Lipa σε ηλικία 14 ετών επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο με την άδεια των γονιών της, μετακομίζοντας με έναν μεγαλύτερο οικογενειακό φίλο στο Κάμντεν που σπούδαζε για μεταπτυχιακό, με τη φιλοδοξία να γίνει τραγουδίστρια.

Μάλιστα για να καλύπτει τα έξοδα της δούλεψε αρχικά σε διάφορα μαγαζιά εστίασης, αλλά και ως μοντέλο για την βρετανική εταιρία Topshop. Σταδιακά ξεκίνησε να ανεβάζει κομμάτια της στη διαδικτυακή πλατφόρμα SoundCloud, προσελκύοντας το 2012 την προσοχή των μάνατζερ.

Μάλιστα, το 2015 η Dua Lipa ξεκίνησε να εργάζεται για το πρώτο προσωπικό άλμπουμ της σε συνεργασία με την Warner Music Group. Τώρα, μόλις επτά χρόνια αργότερα, έχει κάνει περιοδείες σε όλο τον κόσμο με ένα Νο. 1 άλμπουμ, έχει κερδίσει τρία βραβεία Grammy και έξι βραβεία Brit.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απίστευτο Deal: Αρνήθηκε προσφορά 20.000€ και τελικά το κουτί της είχε…

TV Buzz 09.05.2025
Παρά την ελκυστική πρόταση, η Στυλιανή ρίσκαρε και αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση

Αναστάτωση στον «αέρα» του Fox News ‑ Η στιγμή που αναλύτρια λιποθυμάει, δείτε βίντεο

Media 09.05.2025
Στο παρελθόν είχε υπηρετήσει στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τομ Κρουζ μίλησε για τη διατροφή που τον κρατάει σε φόρμα στα 62 ‑ «Τρώω σχεδόν 12 αυγά πριν τα stunts»

Tabloid 09.05.2025
O ηθοποιός καταναλώνει καθημερινά σχεδόν 12 αυγά, λουκάνικα, μπέικον, ψωμί και μεγάλες ποσότητες καφέ και υγρών

«Μπουγέλωσαν» τον Σπανούλη και του... κατέστρεψαν τα Dior παπούτσια

Tabloid 09.05.2025
Ο Έλληνας προπονητής θα πάει σε δεύτερο ευρωπαϊκό Final 4

Liam Payne: H πρώην σύντροφός του, Cheryl, κληρονομεί την περιουσία του αξίας 32,3 εκ. δολαρίων

Tabloid 09.05.2025
Ο τραγουδιστής των One Direction πέθανε χωρίς να αφήσει διαθήκη

Γιώργος Λιάγκας για Δανάη Μπάρκα: «Ξαφνικά μη λέμε τώρα ότι είναι ηθοποιός, δεν ήταν η Κατίνα Παξινού»

Tabloid 09.05.2025
«Ηθοποιός δηλώνει αλλά έκανε επιτυχημένη πορεία ως παρουσιάστρια. Να μη λέμε αρλούμπες», είπε ο Γιώργος Λιάγκας

Καίτη Γαρμπή για πασίγνωστο τραγουδιστή: «Μου έκανε μία άσεμνη χειρονομία και τον χαστούκισα, το θυμόταν για πολλά χρόνια»

Tabloid 09.05.2025
«Ένας θεώρησε σωστό - μεγάλη φίρμα, υπάρχει ακόμα ο άνθρωπος - από έναν μικρό διάδρομο που περνούσαμε να μου κάνει μια άσεμνη χειρονομία»

Ιωάννα Τούνη: Δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό της και ξεσπά – «Ενώ με κράζει η μισή Ελλάδα, εγώ συνεχίζω»

TV Buzz 09.05.2025
Η Ιωάννα Τούνη δίνει απαντήσεις μετά τα νέα επικριτικά σχόλια που έφτασαν σε διαδικτυακές της σελίδες