E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

COMIC N’ PLAY 2022: 20η Επετειακή Έκθεση Κόμικς & Επιτραπέζιων Παιχνιδιών

Όπως κάθε χρόνο, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη!

Δημοσίευση 25/11/2022 | 10:59

COMIC N’ PLAY 2022: 20η Επετειακή Έκθεση Κόμικς & Επιτραπέζιων Παιχνιδιών
COMIC N’ PLAY 2022
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Αποθήκη Γ
Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία: 02/12/2022
ΔΕΚ 2022
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Ωρα προσέλευσης: 18:30

Δωρεάν

Τον φετινό Δεκέμβριο η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την 20η επέτειο του Comic N’ Play - μιας εμπειρίας για μικρούς και μεγάλους!

Η Ένατη Διάσταση, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Φίλων Ιστορίας & Παιχνιδιών Στρατηγικής (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ) παρουσιάζουν την 20η έκθεση του Comic Ν’ Play, που θα πραγματοποιηθεί στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου, στην Αποθήκη Γ΄ του ΟΛΘ, υπό τον επετειακό τίτλο «Τα 20χρονα», δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό της πόλης να συναντηθεί με τους αγαπημένους του καλλιτέχνες, να παίξει επιτραπέζια παιχνίδια και να προμηθευτεί βιβλία και δώρα λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.


Tριάντα Έλληνες και πέντε ξένοι καλλιτέχνες, που κατά το παρελθόν είχαν συμμετάσχει στη διοργάνωση, δημιουργούν πρωτότυπες ιστορίες για να τιμήσουν τα 20α «γενέθλια» της μακροβιότερης έκθεσης κόμικς στη χώρα μας! Ανάμεσα στ’ άλλα, οι επισκέπτες φέτος θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά αφίσες και επιλεγμένο φωτογραφικό και άλλο υλικό από το πλούσιο αρχείο της διοργάνωσης, ενώ τα έργα που θα φιλοξενηθούν στην έκθεση «Τα 20χρονα» θα συμπεριλαμβάνονται στην ομότιτλη ανθολογία της έκθεσης, της οποίας το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο τιμώμενος καλλιτέχνης της φετινής διοργάνωσης, δημιουργός κόμικς και εικονογράφος Νίκος Καμπασελέ και η οποία αποτελεί την επίσημη έκδοση του φεστιβάλ.


Στο φετινό bazaar της διοργάνωσης θα συμμετέχουν οι εκδόσεις Ένατη Διάσταση, Μικρός Ήρως, Πρωτοπορία και Jemma Press και το βιβλιοπωλείο Mαγικός Κόσμος. Τον χώρο του παιχνιδιού και των ειδών για συλλέκτες θα εκπροσωπήσουν τα καταστήματα Anime House, Angry Nerd, Ε-Fantasy.gr, Mystery Bay, Otakustore.gr και Thinkz, με έξυπνα επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια με κάρτες, συλλεκτικά είδη, είδη δώρων και κατασκευές, τον χώρο ειδών σχεδίου και ζωγραφικής τα καταστήματα Δομή και KYBOS online, ενώ τέλος τον χώρο της ένδυσης το κατάστημα Rant Jam.


Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη δουλειά πενήντα και πλέον νέων -και όχι μόνο- Ελλήνων δημιουργών κόμικς στον χώρο των αυτοχρηματοδοτούμενων εκδόσεων, αλλά και την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα χόμπι του origami (Χάρτινος Κόσμος), του cosplay, του facepainting (τμήμα αισθητικής και μακιγιάζ των Ι.ΙΕΚ ΑΛΦΑ της Σ. Βουλαλά), της βαφής μινιατούρας, αλλά και να ψυχαγωγηθούν, είτε με τα επιτραπέζια παιχνίδια που θα διοργανώνουν οι συμμετέχοντες σύλλογοι και ομάδες (Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ., Dragon Tale, Go.Roleplay, Goblins on Board και Greek Tolkien Society-The Prancing Pony), είτε να απασχοληθούν δημιουργικά με τα δωρεάν εργαστήρια που θα προσφέρει η «Παιδική Γωνία» της διοργάνωσης, με την επιμέλεια του Γραμματοχυμού και του Χάρτινου Κόσμου.


Στις παράλληλες δράσεις για την φετινή διοργάνωση, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στο εργαστήριο σχεδίασης επιτραπέζιων παιχνιδιών υπό την επιμέλεια των Goblins on Board (https://www.goblinsonboard.com/), ενώ τo Σάββατο 3 Δεκεμβρίου οι stand up κωμικοί Γ. Βαβούρας, Σοφία Βογιατζή, Παύλος Παπαδόπουλος και Αλέξανδρος Χαριζάνης θα παρουσιάσουν την διαδραστικού χαρακτήρα παράσταση Comic N’ Cthulhu, μια ξεκαρδιστική εισαγωγή στον κόσμο των επιτραπέζιων παιχνιδιών ρόλων.


Οι εορτασμοί για τα 20 χρόνια του Comic N’ Play θα ολοκληρωθούν με μια δωρεάν ροκ συναυλία στο Eightball Club (Πίνδου 1, Λαδάδικα) την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, με την συμμετοχή του συγκροτήματος Silvernite (https://www.facebook.com/silverniteofficial/), για τους φίλους του retro ‘80s ήχου και με guest καλεσμένους το συγκρότημα Oceandvst (https://oceandvstmusic.com/), που επιστρέφει δυναμικά με το εκρηκτικό νέο μουσικό single NME!


Για τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, ξεναγήσεις σχολικών τμημάτων όλων των βαθμίδων θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, από τις 09.30 έως και τις 18.00., ενώ το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 19.00, θα γίνει η βιβλιοπαρουσίαση του τίτλου Νομικός Οδηγός για Εκπαιδευτικούς από την δικηγόρο και μέλος του Γραφείου Νομικής Υποστήριξης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, Ελ. Δαλαμπύρα.


Η φετινή διοργάνωση υλοποιείται με την υποστήριξη των Ι.ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, ενώ υποστηρίζεται επικοινωνιακά από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Love 106,5 και We Radio 89,4.


Επίσημος χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ Comic N’ Play είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός FM 1055 Rock της Θεσσαλονίκης!
Tέλος, η διοργάνωση του Comic N’ Play ευχαριστεί τις επιχειρήσεις Άλη-Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης, Colors Hotels και Εightball Club για την στήριξη τους.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε:
την επίσημη ιστοσελίδα μας: https://www.comic-n-play.gr
την επίσημη σελίδα μας στο f/b: https://www.facebook.com/comicnplay.gr
την σελίδα της εκδήλωσης στο f/b: https://fb.me/e/25rOMsBpN
Δείτε το επίσημο trailer της φετινής διοργάνωσης στο: https://youtu.be/t0f5H0o6Nc0
Τον φετινό Δεκέμβριο η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την 20η επέτειο του Comic N’ Play!
Εγκαίνια:
Παρασκευή 2/12, ώρα: 18.30
Αποθήκη Γ’, Ο.Λ.Θ.
----
Ωράριο λειτουργίας Βazaar:
Παρασκευή 2/12 έως και Κυριακή 4/12, ώρες: 10.00 – 22.00

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γιάννης Χαρούλης έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Μουσική Χτες
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ07/0717

Ανακοινώθηκε το Pharmacy & Beauty eCommerce Summit 2025

Cityλάιφ Προχτές
ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ01/10

Bob Vylan: «Να διδάξουμε στα παιδιά μας να μιλούν για αλλαγή»

Μουσική 01.07.2025
Λίγες μέρες πριν την εμφάνισή τους στο Release Athens 2025, το electro-punk ντουέτο απαντάει για όσα έγιναν στο Glastonbury

Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο

Φεστιβάλ 30.06.2025
Toν Οκτώβριο η Μαρίνα Αγίας Νάπας μετατρέπεται σε κόμβο θαλάσσιου τουρισμού και καινοτομίας

London Grammar, Aurora και Klangphonics έρχονται στο Release Athens 2025

Μουσική 30.06.2025
ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ11/07

Ο Mario Biondi στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική 29.06.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ30/06

Χατζηφραγκέτα + Γκιντίκι στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική 29.06.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝαπό 27/06 έως 03/07

Ο Apon στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Μουσική 29.06.2025
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ02/07

Greece Race for the Cure 2025: Οι εγγραφές άνοιξαν!

Cityλάιφ 25.06.2025
ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟαπό 25/06 έως 28/09

Λίμνες, ποτάμια, καταρράκτες & βουνά: Τα ωραιότερα καλοκαιρινά φεστιβάλ σε εναλλακτικούς προορισμούς

Φεστιβάλ 25.06.2025
Γιατί το καλοκαίρι δεν είναι μόνο θάλασσα – είναι και βουνό, ρυάκια, σινεμά κάτω από τα άστρα και live μέσα στα έλατα

The Meet Market #SummerEdition στο Ζάππειο

Cityλάιφ 25.06.2025
Το Καλοκαιρινό Meet Market στο Ζάππειο - κάτω από το δέντρα Γιακαράντα