E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κάτια Δανδουλάκη σε δίκη Φιλιππίδη: «Είχε αναπτύξει εμμονή με τη Δροσάκη»

Η ηθοποιός κατέθεσε ως μάρτυρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και περιγράφει πώς έληξε η συνεργασία τους

Δημοσίευση 24/11/2022 | 11:57

Κάτια Δανδουλάκη σε δίκη Φιλιππίδη: «Είχε αναπτύξει εμμονή με τη Δροσάκη»

Για ασφυκτικό καταπιεστικό κλοιό του Πέτρου Φιλιππίδη προς την Λένα Δροσάκη και για συμπεριφορά εκ μέρους του που είχε ξεπεράσει τα όρια και το μέτρο και η οποία θα μπορούσε να διαλύσει το θίασό της, μίλησε σήμερα η Κάτια Δανδουλάκη καταθέτοντας στη δίκη του ηθοποιού και σκηνοθέτη, ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών.

«Είδα ένα άτομο, κλαμένο, καταπιεσμένο που δεν άντεχε άλλο», είπε η κυρία Δανδουλάκη αναφερόμενη στη Λένα Δροσάκη, η οποία μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη συμμετείχε στην παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές», την οποία ανέβαζε η μάρτυρας.

Όπως είπε στην κατάθεσή της η μάρτυρας, ο κατηγορούμενος συνάδελφός της ασκούσε μια τεράστια πίεση στη Λένα Δροσάκη, «είχε αναπτύξει μια εμμονή μαζί της», ενώ τον «μπελά του έβρισκε και όποιος την υπερασπίζονταν ή μιλούσε μαζί της». Συνεχίζοντας η γνωστή ηθοποιός είπε στην κατάθεσή της: «Αισθανόμουν ότι από όλο αυτό θα διαλύονταν ο θίασος. Έδωσα χρόνο και όταν άρχισαν να δημιουργούνται καταστάσεις πιεστικές, κάλεσα τον Πέτρο σε κατ’ ιδίαν συζήτηση. Ήταν ένας μονόλογος. Του εξήγησα ότι αυτό που συμβαίνει και αυτό που ζω έχει ξεπεράσει το όριο της ψυχής μου. Του ανακοίνωσα ότι αυτή η συνεργασία θα πρέπει να σταματήσει και ότι αυτό είναι τελεσίδικο. Ο Πέτρος με άκουγε. Του ανέφερα ότι δεν του φταίει κανείς, αλλά ο ίδιος του ο εαυτός. Τον αγκάλιασα και του είπα: «Πέτρο αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια της ψυχής μου»».

Η κατάθεση της κ. Δανδουλάκη άρχισε στο δικαστήριο ως εξής:

Πρόεδρος: Τι γνωρίζετε για τα καταγγελλόμενα; (σ.σ τις επίδικες καταγγελίες σε βάρος Φιλιππίδη των τριών γυναικών).

Κ. Δανδουλάκη: Δεν γνωρίζω κάτι για τις καταγγελίες. Ξέρω μονάχα ότι είχαμε μια συνεργασία με τον Πέτρο σε τρεις παραστάσεις. Βατή συνεργασία στις δυο αλλά η τρίτη συνεργασία είχε πρόβλημα. Αυτό. Ό,τι θέλετε να με ρωτήσετε για την τρίτη συνεργασία που ήταν προβληματική ρωτήστε με.

Πρόεδρος: Ήταν στη παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές», σωστά;

Κ. Δανδουλάκη: Από την πρώτη στιγμή υπήρχε μια νευρικότητα και ένα έντονο κυνηγητικό ψυχολογικό ως προς την κ. Δροσάκη. Σε σημείο που έγινε καταπιεστικό για την ίδια και τους άλλους. Η ίδια η Λένα έδειχνε εγκλωβισμένη και ήταν έτοιμη να φύγει. Αυτή την συμπεριφορά του Πέτρου δεν την είχα ξαναζήσει. Έδωσα χρόνο και όταν άρχισαν να δημιουργούνται καταστάσεις πιεστικές, λέγοντας μου ότι θέλει να φύγει, κάλεσα τον Πέτρο σε κατ’ ιδίαν συζήτηση. Ήταν ένας μονόλογος. Του εξήγησα ότι αυτό που συμβαίνει και αυτό που ζω έχει ξεπεράσει το όριο της ψυχής μου. Του εξήγησα ότι αυτή η συνεργασία θα πρέπει να σταματήσει. Του ανακοίνωσα ότι είναι κάτι τελεσίδικο. Ο Πέτρος με άκουγε και του είπα ότι δεν του φταίει κανείς, αλλά ο ίδιος του ο εαυτός. Τον αγκάλιασα και του είπα: «Πέτρο, αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια της ψυχής μου». Του είπα αν μπορούσα να χρησιμοποιούσα το βοηθό του, ο οποίος θα έμενε χωρίς δουλειά και μου είπε «βεβαίως». Και έτσι τελείωσε το θέμα. Δεν το ανέφερα ποτέ σε κανένα. Στις τηλεοράσεις λέγαμε ότι ο Πέτρος είχε πολύ δουλειά με άλλα γυρίσματα για αυτό έπρεπε να φύγει. Δεν επικοινώνησα τι είχε γίνει, δεν ήταν σωστό για κανέναν. Αυτό βγήκε μετά όταν άρχισαν να μιλάνε τα παιδιά και να λένε τι τους συνέβη. Και τότε έγινε γνωστή αυτή η στάση του. Έκανα αυτό που ένιωθε η ψυχή μου, τίποτα άλλο.

Πρόεδρος: Εσείς τον ρωτήσατε τον κατηγορούμενο για τη στάση του αυτή;

Κ. Δανδουλάκη: Ήταν μια στάση που την έβλεπαν όλοι. Ήταν επικεντρωμένος με το συγκεκριμένο άτομο. Η Λένα αισθάνονταν αμήχανη. Τι να ρωτήσω; Ήταν ξεκάθαρο όχι μόνο σε εμένα, αλλά σε όλο το θίασο. Αισθανόμουν ότι κάποια στιγμή θα διαλύονταν ο θίασος. Όντως ο Πέτρος έχει μια τελειομανία, αλλά μερικές φορές περνάει τα όρια. Δεν μπορώ να ανεχθώ καμία εξουσία πέραν του μέτρου. Είχε ένα χαρακτήρα ολοκληρωτικό, πολλές φορές είχε εκρήξεις αλλά αυτού του είδους τη συμπεριφορά δεν την είχα ξαναδεί. Είναι εκρηκτικός. Έχουμε περάσει πολύ ωραίες βραδιές, όμως αυτό δε σημαίνει κάτι. Η διαχείριση της εξουσίας είναι λεπτή υπόθεση. Πρέπει να υπάρχει μέτρο και ισορροπία και όταν ξεπεραστεί αυτή η ισορροπία μιλάμε για καταπίεση.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε την κ. Δροσακη για όλα αυτά;

Κ. Δανδουλάκη: Ρώτησα. Είναι ένα πολύ ευγενικό πλάσμα. Μου είπε «δεν πειράζειμ θα το ξεπεράσω». Μου είπε «θέλω να φύγω». Της είπα «Δεν θα φύγεις εσύ, πρέπει να φύγει ο Πέτρος».

Πρόεδρος: Αν θέλετε πείτε μας για τον κατηγορούμενο, την προσωπικότητά του….

Κ. Δανδουλάκη: Ο Πέτρος είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος που όμως πολύ εύκολα περνάει από τη μια μεριά στην άλλη. Και δεν υπάρχει εδώ το γιατί γίνεται. Γίνεται.

Σύνεδρος: Να σας ρωτήσω για αυτό το κυνηγητό στην κ. Δρασάκη ήταν ερωτικού ενδιαφέροντος;

Κ. Δανδουλάκη: Ε βέβαια, για μένα ήταν ένα ερωτικό ενδιαφέρον.

Σύνεδρος: Πως καταπιέζονταν ο θίασος από αυτή τη συμπεριφορά του;

Κ. Δανδουλάκη: Έκανε επιθέσεις σε όποιον έκανε παρέα με τη Λένα. Ήταν ακόμη δυο αγόρια και όποιος υπερασπίζονταν τη Λένα ή μιλούσε μαζί της, έβρισκε και εκείνος τον μπελά του.

Ένορκος: Ένας άνθρωπος, όταν φλερτάρει, δεν θα πρέπει να είναι συμπαθής;

Κ. Δανδουλάκη: Ανάλογα με τον άνδρα, ο κλοιός του φλερτ ήταν πολύ σφιχτός. Απρεπής δεν ξέρω αν ήταν, γιατί μπροστά μου δεν έγινε κάποια απρέπεια. Δεν γίνονταν να συνεχιστεί αυτό το στρίμωγμα που υφίστατο ένα κορίτσι, ένα κορίτσι που είναι σε δύσκολή θέση. Τι άλλο να σας πω για να καταλάβετε ότι αυτό ήταν πέρα από το όριο. Την είχε κάνει βοηθό του…

Πρόεδρος: Δηλαδή ο κάθε σκηνοθέτης επιλέγει ένα βοηθό;

Κ. Δανδουλάκη: Είχε βοηθό αλλά προσέφερε και στη Λένα αυτή τη θέση. Της είπε «εσύ θα είσαι πλάι μου». Μιλούσαν στα διαλείμματα και την έβλεπα κλαμένη. Δεν της άρεσε αυτό το πράγμα. Μια φορά κλαμένη, δυο φορές κλαμένη και μετά μου είπε «θέλω να φύγω». Πολύ φυσικό αποτέλεσμα αυτής της καταπίεσης. Εδώ ήταν μια συγκεκριμένη περίπτωση που κακοφόρμισε πολύ. Ξεσπάσματα έχουμε όλοι και πόσο μάλλον ένας άνθρωπος τόσο πληθωρικός. Αλλά αυτό ήταν κάτι άλλο. Εμείς τον θέλαμε πολύ και εγώ στεναχωρήθηκα. Του είπα όλη αυτή η ιστορία είναι αμαρτία από τον Θεό, αλλά υπάρχει και ένα όριο.

Η κατάθεση της κ. Δανδουλάκη συνεχίζεται με ερωτήσεις συνηγόρων, ενώ στην αίθουσα βρίσκονται πολλοί ηθοποιοί ανάμεσά τους οι Μαριάννα Τουμασάτου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Τζένη Διαγούπη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ηλεκτρονικό μπλόκο σε καπνό και αλκοόλ για ανηλίκους – Τι αλλάζει στα κέντρα ψυχαγωγίας

Ελλάδα 08.11.2025
Δημήτρης Παπαστεργίου: Η προστασία των παιδιών είναι ζήτημα ευθύνης και τεχνολογίας

Έφοδοι της ΕΛΑΣ σε οίκους ανοχής στην Αθήνα‑ Συνελήφθησαν 15 γυναίκες

Ελλάδα 08.11.2025
Κινούνται οι διαδικασίες σφράγισης και επανασφράγισης των συγκεκριμένων οίκων ανοχής

«Με βασάνιζαν επτά φορές τη μέρα για 20 λεπτά»: Ισραηλινός όμηρος περιγράφει τη φρίκη που έζησε δύο χρόνια στη Γάζα

Κόσμος 08.11.2025
«Μου έβαλαν πέτρες στα αφτιά και μου έκλεισαν τα μάτια για εβδομάδες» λέει ο 21χρονος Ρομ Μπρασλάβσκι που βίωσε ακραία ψυχολογική και σωματική κακοποίηση

Σοκ στην Πάτρα: Χειροπέδες σε 40χρονο εκπαιδευτικό για πορνογραφία ανηλίκων

Ελλάδα 08.11.2025
Έδειξε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών του σε μαθήτρια

Μαθητής έκανε χρήση ναρκωτικών μέσα σε σχολείο της Δυτικής Αχαΐας ‑ Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου με σπασμούς

Ελλάδα 08.11.2025
Αναστάτωση έχει προκαλέσει η είδηση ότι μαθητής Γυμνασίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου μετά από χρήση ναρκωτικών

Γεωργιάδης: Η Κωνσταντοπούλου έβαλε τον Ρούτσι για να θαμπώσει την Καρυστιανού

Ελλάδα 08.11.2025
Όχι και να δώσω λεφτά στον Τσίπρα για το βιβλίο του, τον έχουμε πληρώσει 100 δισ.

Πέθανε ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας Ντίμης Κρίτσας

Ελλάδα 08.11.2025
Έντυσε από την Λαμπέτη μέχρι γαλαζοαίματες, σχεδίασε το νυφικό της Καρέζη

Μετά τα power bank, οι αεροπορικές εταιρείες απαγορεύουν νέα ηλεκτρονική συσκευή

Κόσμος Χτες
Ο παράξενος κανόνας για τα κινητά τηλέφωνα στα αεροδρόμια

Εντυπωσιακή βολίδα «σκίζει» τον αττικό ουρανό – Βίντεο από το σπάνιο φαινόμενο

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για το φωτεινό φαινόμενο «μετέωρο» που προκύπτει από την είσοδο ενός στερεού σώματος από το διάστημα στην ατμόσφαιρα της Γης