E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έκανε παγκόσμιο ρεκόρ όταν έτρεξε 100 μίλια αλλά δεν μέτρησε για μια λεπτομέρεια

Το μάτι ενός θεατή που άλλαξε την ιστορία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 18/11/2022 | 00:44

Έκανε παγκόσμιο ρεκόρ όταν έτρεξε 100 μίλια αλλά δεν μέτρησε για μια λεπτομέρεια
@instagram.com/runcamille/

Να έχεις τρέξει 100 μίλια, δηλαδή 160 χιλιόμετρα (σαν 4 μαραθώνιους δηλαδή), να τερματίσεις και με ανακούφιση να πανηγυρίζεις επειδή μόλις κατάφερες να κάνεις ένα ρεκόρ, αλλά μετά να σου λένε ότι δεν θα μετρήσει. Για μια λεπτομέρεια.

Γιατί για 218 μέτρα, το ρεκόρ της υπερμαραθωνοδρόμου Καμίλ Χέρον, δεν θα αναγνωριστεί. Τον Φεβρουάριο του 2022, κέρδισε τον αγώνα Jackpot Ultra Running Festival 100-miler, κάτι που παράλληλα αποτελούσε και τον τίτλο του αμερικανικού πρωταθλήματος.

Η 40χρονη δρομέας τερμάτισε σε 12 ώρες 41 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα και ήταν 30 δευτερόλεπτα πιο γρήγορη από τον πρώτο άνδρα δρομέα που τερμάτισε, τον Άρλεν Γκέρλικ, που κατετάγη δεύτερος. Η Χέρον ταυτόχρονα έσπασε και το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο κρατούσε από το 2017 με 12:42:40. Αλλά αυτό δεν κράτησε για πολύ.

Η διαδρομή μετρήθηκε λίγο μετά το πέρας της διοργάνωσης και ξανά τον περασμένο μήνα. Εξαιτίας της αλλαγής που είχε γίνει σε μια στροφή της, είχε μειωθεί κατά 218 μέτρα, οπότε η επιτροπή της εγχώριας ομοσπονδίας δεν επικύρωσε το παγκόσμιο ρεκόρ.

Η ίδια με τον σύζυγο και προπονητή της, αμφισβήτησαν με θέρμη την απόφαση και μάλιστα εξαπέλυσαν κατηγορίες εις βάρος της ομοσπονδίας για έλλειψη διαφάνειας. Οι διοργανωτές αντέδρασαν κι εκείνοι, διερωτώμενοι πόσο ακριβείς μπορεί να είναι μια μέτρηση που έγινε 8 μήνες μετά τον αγώνα.

«Κατέρριψα το παγκόσμιο ρεκόρ σε εκείνη την κούρσα και τώρα μας λένε ότι δεν ξέρουμε εάν η διαδρομή ήταν 100 μίλια. Είναι πολύ λυπηρό για μένα τους τελευταίους μήνες. Έχω κάνει αγώνες από τότε και αυτό με έχει επιβαρύνει, έχει αντίκτυπο στις επιδόσεις μου», ανέφερε η Χέρον.

Η ανατροπή αυτή ξεκίνησε όταν ο Μπράντον Γούιλσον, που είναι υπεύθυνος για τη μέτρηση διαδρομών για την παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, βρέθηκε στον αγώνα για να δει την σύζυγό του να συμμετέχει. Κατέβασε τον χάρτη της διαδρομής από την ιστοσελίδα της αμερικανικής ομοσπονδίας στίβου και έκανε την παρατήρηση ότι η διαδρομή που εν τέλει έτρεχαν οι δρομείς ήταν λίγο διαφορετική. Τρία χρόνια νωρίτερα, όπως αποδείχθηκε, οι διοργανωτές είχαν αναγκαστεί να αλλάξουν μια στροφή, όταν ένας δρομέας παραλίγο να συγκρουστεί με ένα καρότσι για μωρά.

Ο Γουίλσον μέτρησε την διαδρομή την επόμενη μέρα και μετά από μερικές ημέρες. Μαζί με έναν συνάδελφό του, το επανέλαβε στα τέλη Οκτωβρίου. Και έβγαλε το συμπέρασμα πως η διαδρομή ήταν λίγο κάτω από τα 100 μίλια. Ωστόσο η Χέρον πιστεύει πως όταν έτρεξε, ήταν 100 μίλια.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «Ελπίζω να έχω άλλη μια ευκαιρία για το ρεκόρ, αλλά ίσως να μην γίνει. Δεν ξέρεις τι θα φέρει το μέλλον. Είμαι 40 χρονών, βρίσκομαι στην καλύτερη κατάσταση της ζωής μου. Αυτές οι στιγμές είναι φευγαλέες. Έβαλα ψυχή και σώμα σε εκείνη την εμφάνιση και ήταν μεγάλη υπόθεση για την ιστορία του αθλήματος που πρέπει να μετρήσει».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς μια θεωρία συνωμοσίας προέβλεψε τον θάνατο του διαδικτύου

Νέα Εποχή 30.04.2024
Η «Θεωρία του Νεκρού Διαδικτύου» υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά μια πρόσφατη έκθεση της Imperva υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχει περισσότερη αλήθεια πίσω από τoν μύθο

Πλάτωνας: Πώς πέρασε το τελευταίο βράδυ της ζωής του ο μεγαλύτερος φιλόσοφος της ιστορίας

Ιστορικά 30.04.2024
Φιλόξενος, αλλά και επικριτικός μέχρι τέλους ήταν ο μεγάλος φιλόσοφος Πλάτωνας τις τελευταίες ώρες της ζωής του, όπως αποκαλύπτουν αποκρυπτογραφημένα αποσπάσματα από έναν πάπυρο που ήρθαν πρόσφατα στο φως

Ποια ήταν τελικά η Μαρία η Μαγδαληνή: Η μεγάλη παρεξήγηση με τη ζωή της

Ιστορικά 30.04.2024
Η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή και η εσφαλμένη ταύτιση της με άλλα πρόσωπα

5 τρόποι που οι άνθρωποι ξυπνούσαν πριν τα ξυπνητήρια

Ιστορικά 30.04.2024
Πάντα υπήρχε αυτή η ανάγκη

Ποια είναι η ακριβής τοποθεσία όπου σταυρώθηκε ο Ιησούς;

Ιστορικά 30.04.2024
Πού βρίσκεται ο τόπος σταύρωσης του;

Tι κάνει όλη μέρα ένας αστροναύτης όταν είναι στο διάστημα;

Stories 30.04.2024
Είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι αλλά πολύ δύσκολο

Η γυναίκα που έζησε για έναν χρόνο σύμφωνα με τη Βίβλο

Πάσχα 30.04.2024
Έγραψε την εμπειρία της σε βιβλίο

Πώς το TikTok έχασε τη μάχη στην Ουάσινγκτον

Νέα Εποχή Χτες
Το «αυτογκόλ» του TikTok

Έπεσαν οι μάσκες: Ποιος θα υπερασπιστεί τη Μαίρη και την Κατερίνα; Μάλλον και πάλι, μια γυναίκα

Απόψεις Χτες
Το περιστατικό του J2US σε δεύτερη ανάγνωση έχει πολλά να μας πει

6+1 πράγματα που ίσως δε γνωρίζατε για τον Μυστικό Δείπνο

Ιστορικά Χτες
Γιατί λέγεται Μυστικός και άλλες απορίες

Πάσχα στις άλλες χώρες: Πώς το γιορτάζουν οι ξένοι

Stories Χτες
Το Πάσχα γιορτάζεται με διάφορους τρόπους σε όλο τον κόσμο

Γιατί ένας τύπος στο Αιντάχο, αποφάσισε να ρίξει από αεροπλάνο 76 κάστορες μέσα σε κουτιά

Ιστορικά Χτες
Τι ακριβώς συνέβη σε μια μικρή πόλη της Αμερικής