E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι Ελληνοαμερικανοί που επανεκλέγονται

Οι νέοι σύμμαχοι της Ελλάδας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/11/2022 | 11:43

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι Ελληνοαμερικανοί που επανεκλέγονται

Τέσσερις από τους πέντε ομογενείς βουλευτές των ΗΠΑ, φαίνεται πως κερδίζουν την μάχη των ψήφων, αφού επανεξελέγησαν στην μάχη των ενδιάμεσων εκλογών. Ο Κρις Πάππας και ο Νίκος Μαλλιώράκης τα κατάφεραν και μετά από αυτούς, ακόμα δυο Ελληνοαμερικανοί βουλευτές θα προστεθούν στην Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Ο Γκας Μπιλιράκης στη Φλόριντα κέρδισε την έδρα με μεγάλη διαφορά από την συνυποψήφια του Κίμπερλι Γούοκερ, αφού με καταμετρημένο το 97% των ψήφων, έχει συγκεντρώσει το 70%.

Στο Μέριλαντ, ο Τζον Σαρμπάνης όπως μεταδίδει ο Εθνικός Κήρυκας, επανεξελέγη στα έδρανα του Κογκρέσου, διατηρώντας μια διαφορά πάνω από 10 μονάδες από την Γιουρίπζι Μόργκαν.

Ειδικότερα, στα αποτελέσματα που έχουν ήδη κλείσει:

  • Στην Φλόριντα, ο ομογενής Δημοκρατικος υποψηφιος Κυβερνήτης, Τσάρλι Κριστ (Charlie Crist) ηττήθηκε, όπως αναμενόταν, από τον πανίσχυρο Ρεπουμπλικανό νυν Κυβερνήτη, Ρον ντε Σάντις (Ron De Santis)
  • Στην 12η Περιφέρεια της ίδιας Πολιτειας, ο Κωνσταντίνος Μπιλιράκης (Gus Bilirakis) επικράτησε με σημαντική διαφορά έναντι της Δημοκρατικής Κίμπερλι Γουόκερ (Kimberly Walker) και ανανέωσε πανηγυρικά μια ακομη θητεία. Στο 97% των εκλογικών τμημάτων, ο κ. Μπιλιράκης συγκέντρωνε πάνω από το 70%.
  • Στην 11η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, η Ρεπουμπλικανή Βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis) ανακηρύχθηκε νικήτρια πολύ πριν προχωρήσει εκτενώς η καταμέτρηση. Ήδη, στο 70% της καταμέτρησης, ο αντίπαλός της και πρώην Βουλευτής Μαξ Ρόουζ (Max Rose), υπολοιπόταν κατά 27 ποσοστιαίες μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι το 2020, η πρωτοεμφανιζόμενη στα ομοσπονδιακά κοινά – τότε – Μαλλιωτάκη, είχε επικρατήσει με οριακή διαφορά. Παρόλα αυτά, οι υπηρεσίες εκλογικών προβλέψεων είχαν “κλειδώσει” εδώ και εβδομάδες την αναμέτρηση στην Ρεπουμπλικανή πολιτικό, παρότι αρχικά είχε προδιαγραφεί για τις πλέον αμφίρροπες.
  • Στην 3η Περιφέρεια του Μέριλαντ, διατηρώντας στην μεγαλύτερη διάρκεια της καταμέτρησης μια διαφορά ανώτερη των 10 ποσοστιαίων μονάδων, ο Τζον Σαρμπάνης (John Sarbanes) επανεξελέγη για μια ακόμη χρονιά στα έδρανα του Κονγκρέσσου, επικρατώντας της Γιουρίπζι Μόργκαν (Yuripzy Morgan).
  • Στην 1η Περιφέρεια του Νιού Χάμσαϊρ, ο Κρις Πάππας, μετά από μια θυελλώδη προεκλογική περίοδο, αναδείχθηκε νικητής απέναντι στην Ρεπουμπλικανή αντίπαλό του, Καρολάιν Λεβίτ (Karoline Levit) με το Associated Press να τον ανακηρύσσει νικητή λίγο πριν τη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Ο Πάππας θεωρείτο ένας από τους πιο ευάλωτους Βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος, και η επικράτησή του σκόρπισε ικανοποίηση, ενώ επήλθε με μια σχετικά άνετη πλειοψηφία.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα αποκτά έναν ακόμη σύμμαχο στο Κογκρέσο, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει μέλος του Ελληνικού Συμβουλίου. Ο λόγος για τον Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ, τον γιο του φιλέλληνα επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος, στην 8η Περιφέρεια του Νιού Τζέρσεϊ ανακηρύχθηκε νικητής έναντι του Ρεπουμπλικανού Μάρκος Αρόγιο. Αντίθετα, ανοικτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά με την επί χρόνια Βουλευτή της 1ης Περιφέρειας, Ντίνα Τάιτους (Dina Titus), η οποία στο 63% της ενσωμάτωσης προηγείτο του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου της, Μαρκ Ρόμπερτσον (Mark Robertson), όμως η καταμέτρηση είχε ακόμη δρόμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ελβετία ‑ Καναδάς 2‑1: Πρωταθλήτριες ομίλου και στη φάση των «32»!

Αθλητικά Νέα 25.06.2026
Οι Ελβετοί κατέκτησαν την κορυφή του 2ου ομίλου, αφήνοντας τον Καναδά στη δεύτερη θέση - αποκλειστικό ρόλο έπαιξε ο Μανζάμπι

Νοσοκομείο Αττικόν: 90χρονος αποπειράθηκε να μπει στο δωμάτιο της Μάρως Κοντού με μαχαίρι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συνελήφθη ο  υπερήλικας - Δήλωσε στον άνδρα της ασφάλειας του νοσοκομείου ότι είναι συγγενής της Μάρως Κοντού και ότι θέλει να την επισκεφθεί στο δωμάτιό της - Κίνησε υποψίες στον σεκιουριτά που έκανε έρευνα και ανακάλυψε το μαχαίρι μέσα σε ένα κουτί που υποτίθεται ότι περιείχε γλυκά

Οικογενειακή τραγωδία στην Ιταλία: Πατέρας εκτέλεσε σύζυγο και γιο ‑ «Τους ξεφορτώθηκα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα θύματα είναι μια 52χρονη γυναίκα και ένας 24χρονος άνδρας

«Μπαμ» από τον Παναθηναϊκό: Έντυσε στα πράσινα τον Φαλ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Γάλλος σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2+1 ετών και ανακοινώθηκε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η Γαλλία ζητά τη βοήθεια των ειδικών του καύσωνα – «Ας δούμε πως οργανώνονται οι χώρες όπως η Ελλάδα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η συζήτηση στη Γαλλία επεκτείνεται ακόμη και στον τρόπο ένδυσης στους χώρους εργασίας

Μουντιάλ 2026: Γκανέζος πνευματιστής… έλυσε τα μάγια που έκανε στον Κέιν

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι ξανά... ελεύθερος ο επιθετικός της Αγγλίας

Τέλος η απεργία πείνας του Αριστοτέλη Χαντζή για τα Προσφυγικά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, εκπρόσωποι της κοινότητας γνωστοποίησαν ότι, ύστερα από συζήτηση αποφασίστηκε η διακοπή της κινητοποίησης αυτής της μορφής

Η 43χρονη εμπρήστρια για την φωτιά στην Κερατέα: «Θόλωσα γιατί φώναζαν τα παιδιά μου»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εκτιμούν ότι προκάλεσε δύο διαφορετικές εστίες φωτιάς

Τραγωδία στη Λέσβο: Συγκλονίζει ο σύντροφος της 36χρονης γιατρού – «Αυτό που συνέβη είναι μία στο εκατομμύριο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγκλονισμένη είναι η Λέσβος από τον θάνατο 36χρονης γιατρού του νοσοκομείου Μυτιλήνης, λίγες ημέρες αφότου έφερε στον κόσμο το παιδί της

Τραγωδία στην Τουρκία: 70χρονος Έλληνας βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο ‑ Ψάχνουν τα αίτια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε δύο ακόμη θανάτους τουριστών στην συγκεκριμένη πόλη

Θεσσαλονίκη: Μπήκε σε κατάστημα, έκλεψε μία ισιωτική και έφυγε σαν κυρία – Δείτε το βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θεσσαλονίκη: Ένα πρωτοφανές περιστατικό κλοπής καταγράφηκε σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στο κέντρο, με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για τον θάνατο της 36χρονης γιατρού

Ελλάδα Χτες
«Είμαστε βαθύτατα συντετριμμένοι από την απώλεια αυτή, οι γιατροί της Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής αλλά και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του ΓΝ Μυτιλήνης», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση