E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα: Επεισόδιο ανοιχτά της Σάμου με την τουρκική ακτοφυλακή

Παρενόχληση σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από σκάφος τουρκικής ακτοφυλακής κατά τη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Σάμου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/11/2022 | 15:36

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα: Επεισόδιο ανοιχτά της Σάμου με την τουρκική ακτοφυλακή

Επεισόδιο σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σάμου με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, το οποίο έκανε επικίνδυνους ελιγμούς κοντά σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Αναφορικά με την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες, στη θαλάσσια περιοχή 3,8 ν.μ. νότια Σαμιοπούλας ν. Σάμου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροσκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σκάφος δύναμης FRONTEX.

Πρωινές ώρες σήμερα, Φ/Γ πλοίο ξένης σημαίας, το οποίο είχε δεσμευτεί από το ΕΚΣΕΔ να συμμετάσχει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, εντόπισε εντός περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης των ελληνικών Αρχών και εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, μία (01) σορό, ενημερώνοντας τουρκική ακταιωρό, η οποία έπλεε εντός τουρκικών χωρικών υδάτων για την παραλαβή της.

Στη συνέχεια, τουρκική ακταιωρός, η οποία έπλεε σε παρακείμενη περιοχή, εισήλθε εντός περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης των ελληνικών Αρχών και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς κατά του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Κατά τη διαδικασία περισυλλογής της σορού και ενώ το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισε την ακταιωρό προκειμένου να της επισημάνει ότι έχει παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα, η τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να προκαλέσει φθορά στο σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα προέβη σε επίδειξη οπλισμού.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω τουρκική ακταιωρός δεν είχε καμία ουσιαστική συνδρομή στην περιοχή για έρευνα προς εντοπισμό αγνοουμένων στη θάλασσα, ούτε δήλωσαν στον έχοντα τον συντονισμό της επιχείρησης ΕΚΣΕΔ την παρουσία της.

Σημειώνεται ότι οι κινήσεις της τουρκικής ακταιωρού δυσχέραιναν το έργο της Ελληνικής Ακτοφυλακής και της δύναμης FRONTEX καθώς και την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης αγνοούμενων.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα παρουσία ιταλικού σκάφους της δύναμης FRONTEX, το πλήρωμα του οποίου κατέγραψε το συμβάν προκειμένου να ενημερώσει τον Οργανισμό FRONTEX για τις δικές του περαιτέρω ενέργειες.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ τυχόν εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία Erminio: Πάνω από 1.100 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ελλάδα Χτες
752 κλήσεις για την Περιφέρεια Αττικής

Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα χαμένα βίντεο των Τεμπών, αναβάλλεται επ` αόριστον η εκδίκαση

Ελλάδα Χτες
H εξέλιξη αυτή αυτή έρχεται έπειτα από 19 συνεδριάσεις του και στο δικαστήριο είχαν καταθέσει οι πρώτοι τρεις μάρτυρες.

Κόρινθος: Χαροπαλεύει στο «Γεννηματάς» η 38χρονη που κακοποίησε ο πρώην της

Ελλάδα Χτες
Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Πόλεμος Μέση Ανατολή: Ξεπέρασε τα 200 ευρώ το βαρέλι το ντίζελ στην Ευρώπη

Οικονομία Χτες
Για πρώτη φορά μετά το 2022 - Το διάγγελμα Τραμπ δεν αποκλιμάκωσε τις αγορές

Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος παρενοχλούσε 10χρονες μαθήτριές του

Ελλάδα Χτες
«Είχα πιει, ποτέ δεν τις άγγιξα»

ΝΥΤ: Σκέψεις για «ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ» στον απόηχο των απειλών Τραμπ

Κόσμος Χτες
Επιπλέον 300.000 στρατιώτες και έξτρα δαπάνη 290 δισ. ευρώ ετησίως

Μυτιλήνη: Ξέχασαν παιδιά δημοτικού μετά από εκκλησιασμό

Ελλάδα Χτες
Ορισμένα έβαλαν τα κλάματα και φοβήθηκαν - Ξεκίνησε διοικητική έρευνα

Το «ταξίδι» της αφρικανικής σκόνης μέσα από εντυπωσιακές δορυφορικές εικόνες – Το σχόλιο Κολυδά

Κόσμος Χτες
Οι δορυφόροι «αιχμαλώτισαν» λεπτό προς λεπτό την «εισβολή» της αφρικανικής σκόνης στη νότια Ελλάδα

Σάκης Αρναούτογλου: Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα ‑ Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Καιρός Χτες
Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό μέχρι το Πάσχα

«Επτά εκατομμύρια Ιρανοί σας περιμένουμε έτοιμοι και οπλισμένοι» λέει η Τεχεράνη στις ΗΠΑ

Κόσμος Χτες
«Θα πας στα βάθη της Κόλασης» απειλεί ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ τον ηγέτη της Χεζμπολάχ

Ζάκυνθος: Ανοιξε ο δρόμος και «κατάπιε» φορτηγό στον Αγιο Σώστη

Ελλάδα Χτες
Η καθίζηση προκλήθηκε από εργασίες της ΔΕΥΑΖ και τη συσσώρευση νερού σε φρεσκοσκαμμένο χαντάκι, σε συνδυασμό με διάβρωση και σπηλαίωση από τη θάλασσα

Βίντεο – «γροθιά» στο στομάχι: Παιδιά στη Γάζα παίζουν με κούκλα αναπαριστώντας σκηνές κηδείας

Ελλάδα Χτες
Τα παιδιά της Παλαιστίνης μεγαλώνουν μέσα στον εφιάλτη του πολέμου