E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Μην προκαλείτε» λέει ο νέος Βρετανός ΥΠΕΞ στους γκέι οπαδούς

Βρετανία - Οδηγίες προς... γκέι οπαδούς που θα πάνε στο Μουντιάλ:

Δημοσίευση 26/10/2022 | 20:33

«Μην προκαλείτε» λέει ο νέος Βρετανός ΥΠΕΞ στους γκέι οπαδούς

Ο Τζέιμς Κλέβερλι προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς ζήτησε από τους οπαδούς να είναι... σεμνοί και ταπεινοί, όταν επισκεφθούν το Κατάρ

«Μην προκαλείτε», το μήνυμα του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι προς τους ομοφυλόφιλους οπαδούς του Μουντιάλ που ετοιμάζουν σιγά-σιγά τις βαλίτσες τους για το Κατάρ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», o Τζέιμς Κλέβερλι έσπευσε να δηλώσει ότι χρειάζεται «ευελιξία και συμβιβασμός» και από τις δύο πλευρές σε μια χώρα που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα, δέχτηκε δριμεία κριτική για τις συμβουλές που έδωσε στους ομοφυλόφιλους οπαδούς της «στρογγυλής θεάς», ότι δηλαδή πρέπει να προσέχουν τη συμπεριφορά τους και να σέβονται τα ήθη του Εμιράτου.

Ο Κλέβερλι υπογράμμισε ακόμη ότι το Κατάρ έδειξε προθυμία να κάνει συμβιβασμούς επιτρέποντας σε άτομα που κανονικά θα διώκονταν για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις να παρευρεθούν στο μέγα αθλητικό γεγονός που ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη ο γνωστός Βρετανός ακτιβιστής της διεμφυλικής κοινότητας «LGBTQ» Πίτερ Τάτσελ έγραψε στα social media ότι είχε συλληφθεί στο Κατάρ επειδή έκανε ειδική μνεία στο θέμα της ποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας.

«Έχω μιλήσει με τις αρχές του Κατάρ για τους ομοφυλόφιλους οπαδούς του ποδοσφαίρου που θα παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο και για το πώς θα συμπεριφέρονται γενικότερα σε όλους του φαν του ποδοσφαίρου . Θέλουν να βεβαιωθούν ότι οι οπαδοί θα είναι ασφαλείς και θα διασκεδάσουν. Και ξέρουν ότι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουν κάποιους συμβιβασμούς αναφορικά με το ότι βρίσκονται σε μια ισλαμική χώρα, με ένα πολύ διαφορετικό σύνολο πολιτιστικών κανόνων από τους δικούς μας», εξήγησε ο Βρετανός υπουργός.

«Ένα από τα πράγματα που θα έλεγα για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου είναι, ξέρετε, να σέβεστε την διοργανώτρια χώρα. Οι αρχές προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες θα μπορούν να είναι ο εαυτός τους και να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο, και νομίζω ότι, με λίγη ευελιξία και συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές, μπορεί να διεξαχθεί ένα ασφαλές και συναρπαστικό Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου» πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης ότι εάν του το επιτρέψει το πρόγραμμά του, θα παρευρεθεί στο Μουντιάλ.

Τέλος έσπευσε να επικρίνει τον επικεφαλής των Εργατικών, σερ Κιρ Στάρμερ, όταν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επισκεφθεί το Κατάρ εξαιτίας του βεβαρημένου ιστορικού του σε θέματα ομοφυλοφιλίας και άλλων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από την πλευρά της, η «σκιώδης» υπουργός ψηφιακού, πολιτισμού, μέσων ενημέρωσης και αθλητισμού, Λούσι Πάουελ χαρακτήρισε τα σχόλια του Κλέβερλι ως «σοκαριστικά κουφά».

«Ο αθλητισμός πρέπει να είναι ανοιχτός σε όλους. Πολλοί οπαδοί θα αισθανθούν ότι δεν μπορούν να παρευρεθούν σε αυτό το τουρνουά για να επευφημήσουν την ομάδα τους λόγω της στάσης του Κατάρ απέναντι σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και των δικαιωμάτων της διεμφυλικής κοινότητας (LGBT)» δήλωσε ειδικότερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Αλλαξε γνώμη και γράφει ιστορία στη Σαουδική Αραβία μέχρι τα 42 του ‑ Το νέο «χρυσό» συμβόλαιο

Αθλητικά Νέα Χτες
Το νέο του συμβόλαιο αυξάνει της ήδη εντυπωσιακές απολαβές του και τον κρατά στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο

Έκτακτη διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Σπατών

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Χιόνισε στην έρημο Ατακάμα στη Χιλή, την πιο ξηρή έρημο του πλανήτη

Κόσμος Χτες
Η έρημος Ατακάμα διαθέτει εδάφη τόσο ξερά, που χρησιμοποιούνται συχνά ως μοντέλο για την προσομοίωση συνθηκών στον πλανήτη Αρη

Κολύμβηση: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Γεωργία Δαμασιώτη με πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητικά Νέα Χτες
Η αθλήτρια του Ωκεανού ήταν εντυπωσιακή στη μονομαχία με τη Βόσνια Λάνα Πούνταρ (πρωταθλήτρια Ευρώπης στις γυναίκες το 2022) και, μετά τα πρώτα 100μ., """"καθάρισε"""" εύκολα την κούρσα.

Ανεύρυσμα ανέπτυξε η 18χρονη που κατέρρευσε σε γυμναστήριο στη Λάρισα

Ελλάδα Χτες
Προετοιμαζόταν για να εξεταστεί στα αθλήματα στις Πανελλήνιες

Υπό έλεγχο η φωτιά στον οικισμό Αργιθέα στην Παιανία

Ελλάδα Χτες
Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Σκότωσε την πρώην αρραβωνιαστικιά του που είχε μείνει έγκυος από βιασμό

Κόσμος Χτες
Hταν 5,5 μηνών έγκυος όταν δολοφονήθηκε

Χόρευαν τσιφτετέλι στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και δημοσίευσαν το βίντεο στο TikTok

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μίας κατάθεσης

Φωτογραφία: Τεράστια μέδουσα ξεβράστηκε σε παραλία των ΗΠΑ, «μην την αγγίζετε» προειδοποιούν οι Αρχές

Κόσμος Χτες
Το συγκεκριμένο είδος μέδουσας έχει πλοκάμια που ξεπερνούν τα 30 μέτρα

Λάρισα: Ώρες αγωνίας για την 18χρονη που κατέρρευσε σε γυμναστήριο – Υπέστη δύο ανακοπές

Ελλάδα Χτες
Το νεαρό κορίτσι χειρουργήθηκε στο κεφάλι και πλέον νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε κρίσιμη κατάσταση