E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αλλάζει ο καιρός από την 28η Οκτωβρίου

Από το γαϊδουροκαλόκαιρο στα... μπουφάν

Δημοσίευση 24/10/2022 | 13:21

Αλλάζει ο καιρός από την 28η Οκτωβρίου

Από το γαϊδουροκαλόκαιρο στα... μπουφάν

Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με καιρικές συνθήκες που θα θυμίζουν περισσότερο καλοκαίρι παρά θερμοκρασίες Οκτωβρίου, ωστόσο από την Παρασκευή και μετά, ο υδράργυρος θα πέσει σε κανονικά γα την εποχή, επίπεδα.

Τα νέα προγνωστικά δείχνουν ότι ανήμερα της εθνικής εορτής, η θερμοκρασία θα πέσει κατά 6 με 7 βαθμούς, ενώ αναμένονται φαινόμενα μικρής εντάσεως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Ετσι ο μήνας θα μας "αποχαιρετίσει" με θερμοκρασίες περί τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί βοριάδες.

Παράλληλα, μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου δεν διακρίνονται έντονα φαινόμενα με βροχές, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα.

"Κάποια αβαθή χαμηλά που έρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο και περνούν του ισχυρού αντικυκλώνα φαίνεται να καταφέρουν να προκαλέσουν τοπικά φαινόμενα, τα οποία όπως και αυτά του βορείου ρεύματος είναι κατά κανόνα ασθενούς μέχρι μετρίας εντάσεως στα ανατολικά και τα νότια", όπως είπε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια, αναμένεται ο καιρός αύριο.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει τους 24 με 26 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα πελάγη έως 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός την Πέμπτη
Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Έπεσε» το ChatGPT: Προβλήματα για χιλιάδες χρήστες

Tech + Science 10.06.2025
Μέχρι στιγμής, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει επίσημα πότε αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της λειτουργίας

Η πρώτη πανσέληνος του καλοκαιριού: Πότε έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας»

Ελλάδα 10.06.2025
Η Πανσέληνος του Ιουνίου είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αστρονομικά φαινόμενα της χρονιάς

Ιερείς ετοιμάζουν αντισυγκεντρώσεις για το Athens Pride: «20 χρόνια αμαρτίας»

Ελλάδα 10.06.2025
«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι επίσημοι, δημόσιοι αλλά και ιδιωτικοί φορείς πριμοδοτούν με χορηγίες τους την υπερήφανη παρέλαση των ομοφυλοφίλων»

Έρχονται πρόστιμα σε 600.000 κατόχους οχημάτων

Ελλάδα 10.06.2025
Μέχρι το τέλος του 2025

Κλείνει οριστικά μετά από 23 χρόνια το Allou! Fun Park

Ελλάδα 10.06.2025
Η ανακοίνωση της εταιρείας

Δράμα: Νεκρός ο ορειβάτης που δέχτηκε επίθεση από αρκούδα και έπεσε σε γκρεμό

Ελλάδα 10.06.2025
Ο ορειβάτης μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Super Puma στη Χρυσούπολη και από εκεί στο νοσοκομείο Καβάλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του

Τέλος τα χάρτινα εισιτήρια στα λεωφορεία ‑ Πώς θα μπαίνουν οι επιβάτες

Ελλάδα 10.06.2025
Η συζήτηση, πάντως, έχει ανοίξει εκ νέου και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών φέρεται να επιθυμεί να δώσει γρήγορα λύση

Φωτιά δίπλα στο Σισμανόγλειο

Ελλάδα 10.06.2025
Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική