E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ινιέστα για τη μάχη με την κατάθλιψη: Αγκάλιαζα τη γυναίκα μου και ήταν σαν να αγκαλιάζω μαξιλάρι

Συγκλονίζει ο 38χρονος Ισπανός ποδοσφαιριστής που έχει κερδίσει Μουντιάλ και δύο Euro με τις αποκαλύψεις του για την κατάθλιψη

Δημοσίευση 23/10/2022 | 20:14

Ινιέστα για τη μάχη με την κατάθλιψη: Αγκάλιαζα τη γυναίκα μου και ήταν σαν να αγκαλιάζω μαξιλάρι

Πίσω στο 2009, ο πολύπειρος μέσος πανηγύρισε την κατάκτηση του Champions League με τους Καταλανούς, όμως όταν τα φώτα έσβηναν έδινε μια πολύ μοναχική μάχη

Ένας από τους παίκτες θρύλους της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας, νυν παίκτης της Vissel Kobe, Αντρές Ινιέστα, παραχώρησε συνέντευξη στο «The Wild Project» όπου μεταξύ άλλων μίλησε για την σκληρή «μάχη» με την κατάθλιψη.

Πίσω στο 2009, ο πολύπειρος μέσος πανηγύρισε την κατάκτηση του Champions League με τους Καταλανούς, όμως όταν τα φώτα έσβηναν έδινε μια πολύ μοναχική μάχη.

«Ένιωσα ότι ο χρόνος μου στη Μπαρτσελόνα είχε τελειώσει, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήθελα να παίξω εναντίον της Μπάρτσα και αυτό σήμαινε ότι θα βγω εκτός Ευρώπης. Στην Μπαρτσελόνα πρέπει να δώσεις το 200%-300% σου και όταν ένιωσα ότι δεν μπορούσα να το κάνω πια, αποφάσισα να φύγω», λέει ο Αντρεσίτο αναφερόμενος στο μεγάλο αυτό κεφάλαιο της ζωής του στα γήπεδα, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον καταλανικό σύλλογο ως τεχνικός διευθυντής ή προπονητής στο μέλλον.

Μιλώντας για τις προοπτικές της Μπαρτσελόνα στην τρέχουσα σεζόν και τη δουλειά που κάνει ο πρώην συμπαίκτης του Τσάβι ως προπονητής, ο Ινιέστα είπε: «Αυτό που συνέβη αυτή τη σεζόν είναι σαν θαύμα. Τους βλέπω ως μια μεγάλη ομάδα, ολοκληρωμένη από όλες τις απόψεις, και ο χρόνος του Τσάβι την περασμένη σεζόν θα βοηθήσει επίσης. Η σεζόν είναι ακόμα μεγάλη και έχω μεγάλες ελπίδες».


Ο σούπερ σταρ θυμήθηκε επίσης το διάσημο γκολ του κόντρα στην Τσέλσι στο Champions League, λέγοντας: «Το «Iniestazo» ήταν αξέχαστο. Ήταν μια καθαρή κατάσταση ευφορίας. Ένιωσα σαν να άγγιξα τον ουρανό. Η φανέλα μου βγήκε από μόνη της! !» Ο θρύλος της Μπάρτσα επανέλαβε ότι ο πρώην συμπαίκτης του, Λιονέλ Μέσι, είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει δει ποτέ, όπως είπε: «Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω δει ποτέ, δεν έχω ξαναδεί παίκτη σαν αυτόν, όχι μόνο στα ματς αλλά ακόμα και στην προπόνηση κάνει απίστευτα πράγματα. Για μένα είναι το Νο 1 και δεν υπάρχει κανένας άλλος».

Ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα ψυχικής του υγείας και τις δοκιμασίες που πέρασε. «Αποφάσισα να μιλήσω για την ψυχική μου υγεία όταν δυσκολευόμουν. Ξέρω ότι είμαι δημόσια προσωπικότητα, αλλά έπρεπε να πω τα πράγματα όπως ήταν. Ποτέ δεν σκέφτηκα να με αποκαλούν τρελό ή αδύναμο. Όταν πάλευα με την κατάθλιψη, το πιο ευχάριστο κομμάτι της ημέρας μου ήταν όταν έπαιρνα το χάπι μου και πήγαινα για ύπνο το βράδυ. Χάνεις τη χαρά από τη ζωή, από τα πάντα. Αγκάλιασα τη γυναίκα μου, αλλά ένιωθα σαν να αγκαλιάζω ένα μαξιλάρι. Δεν νιώθεις τίποτα.»

Ο 38χρονος παραδέχτηκε ότι εξακολουθεί να πηγαίνει σε θεραπεία, λέγοντας: «Πηγαίνω ακόμα σε θεραπεία, καθώς πρέπει να είμαι σε ειρήνη με τον εαυτό μου. Μου αρέσει να ακούω επαγγελματίες να μιλούν για την ψυχική υγεία και την κατάθλιψη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρός ο συνδημιουργός του Call of Duty, Βινς Ζαμπέλα, δείτε τη στιγμή του μοιραίου τροχαίου με τη Ferrari του

Κόσμος 23.12.2025
Επρόκειτο για μία από τις πλέον εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών - Πώς συνέβη το δυστύχημα

Aποκάλυψη Reuters: Σε εξοπλιστικό πυρετό η Κίνα ‑ Τοποθέτησε 100 διηπειρωτικούς πυραύλους σε σιλό

Κόσμος 23.12.2025
Η Κίνα πιθανότατα φόρτωσε περισσότερους από 100 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους σε σιλό, αναφέρει έκθεση του Πενταγώνου

Παίχτης στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής παραλίγο να σπάσει τον αυχένα του στον πανηγυρισμό

Αθλητικά Νέα 23.12.2025
Ο Πάτσον Ντάκα που αγωνίζεται στη Λέστερ, έμεινε ακινήτος για αρκετά δευτερόλεπτα μετά τον επικίνδυνο πανηγυρισμό του

Ελληνίδα έπεσε θύμα ερωtικής απάτης στην Κωνσταντινούπολη: Εμπιστεύτηκε τον «Μουράτ από τον Λίβανο» και έχασε €60.000

Ελλάδα 23.12.2025
Όπως αποδείχθηκε ο απατεώνας λεγόταν Ισμαήλ και είχε καταγωγή από το Χατάι - Τι ανέφερε στην καταγγελία της η Ελένη Μ. που είχε συνάψει ερωtική σχέση με τον άνδρα

Ευρωπαϊκός «κόφτης» στα μέτρα στήριξης των αγροτών ‑ Με δεμένα χέρια το οικονομικό επιτελείο λόγω de minimis

Οικονομία 23.12.2025
Ο κανονισμός de minimis επιτρέπει στα κράτη-μέλη να χορηγούν μικρές ενισχύσεις χωρίς προέγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό αυστηρούς όμως περιορισμούς.

Τους έπιασαν στα πράσα οι κάμερες – Πάνω από 1.000 οδηγούσαν με το κινητό στο χέρι στη Συγγρού

Ελλάδα 23.12.2025
To νέο δίκτυο θα αριθμεί συνολικά περίπου 3.000 κάμερες

ΕΦΕΤ: Μην καταναλώσετε αυτές τις καραμέλες – Προσοχή στα παιδιά

Ελλάδα 23.12.2025
«Μπορεί να έχει επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά»

Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκαν σε 13χρονο γιατί τους ενοχλούσε το τύμπανο κατά τη διάρκεια αγώνα

Ελλάδα 23.12.2025
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Δυο άνδρες 52 και 56 ετών συνελήφθησαν, καθώς επιτέθηκαν σε ανήλικο χτυπώντας το επειδή ενοχλούνταν από τον ήχο ενός τυμπάνου.

ΗΠΑ: 26χρονη δασκάλα έστειλε… 35.000 ερωτικά μηνύματα σε 11χρονο & ξέσπασε σε κλάματα όταν καταδικάστηκε!

Κόσμος 23.12.2025
«Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές ότι αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για κάθε όριο που ξεπέρασα», είπε στο δικαστήριο

Καιρός Χριστουγέννων: Διπλό κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά

Καιρός 23.12.2025
Τι δείχνουν οι προβλέψεις της ΕΜΥ και των μετεωρολόγων