E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επιχείρηση «σκούπα» σε οίκους ανοχής

Σπείρα παγίδευε γυναίκες από τη Μολδαβία

Δημοσίευση 18/10/2022 | 10:09

Επιχείρηση «σκούπα» σε οίκους ανοχής

Με το πρόσχημα για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα σπείρα παγίδευε νεαρές γυναίκες από τη Μολδαβία και τις εξωθούσε στην πορνεία σε οίκους ανοχής στην Αττική.

Συγκεκριμένα, η σπείρα προσέγγιζε νεαρές γυναίκες στη Μολδαβία και αφού τους έταζε δουλειά στην Ελλάδα, τις μετέφερε στην χώρα μας και τότε ξεκινούσε ο εφιάλτης τους… Μόλις έφταναν στην Ελλάδα, οι μαστροποί της εξωθούσαν στην πορνεία σε οίκους ανοχής στην Αττική.

Πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως οι γυναίκες εξαναγκάζονταν να δέχονται περισσότερους από 50 πελάτες την ημέρα, ενώ τα χρήματα που τους έδιναν οι μαστροποί τους ήταν μόλις δέκα ευρώ…

Η εξάρθρωση της σπείρας

Με σκοπό την οικονομική και σeξουαλική εκμετάλλευση γυναικών σε οίκους ανοχής, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια ειδικής αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, βραδινές ώρες της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή στελεχών της Γενικής Γραμματείας της Interpol και αστυνομικών του αρμόδιου τμήματος καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων της Μολδαβικής Αστυνομίας και με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε, συνελήφθησαν 9 μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων τα δύο ηγετικά.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, μαστροπείας, παραβίασης σφραγίδων και των νομοθεσιών για την προστασία από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 2 άτομα.

Τουλάχιστον 2 γυναίκες θύματα trafficking

Παράλληλα, προσήχθησαν 7 γυναίκες από οίκους ανοχής, εκ των οποίων οι 2 ταυτοποιήθηκαν ως θύματα εμπορίας ανθρώπων. Σε όλες παρασχέθηκε αρωγή και ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κύκλωμα, τουλάχιστον από τα τέλη του 2019, πλησίαζε και στρατολογούσε ευάλωτες γυναίκες από τη Μολδαβία, εκμεταλλευόμενο τη δεινή οικονομική και οικογενειακή τους κατάσταση, ενώ με τη χρήση απατηλών μέσων για εξασφάλιση νόμιμης εργασίας στην Ελλάδα, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους για να έρθουν στην Αθήνα.

Στη συνέχεια, το κύκλωμα εγκαθιστούσε τις αλλοδαπές σε διαμέρισμα, όπου διέμεναν και τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος, τα οποία τις επιτηρούσαν και τις υποχρέωναν να πληρώνουν υψηλό μηνιαίο μίσθωμα. Οι κατηγορούμενοι, με το πρόσχημα της αποπληρωμής του υπέρογκου χρέους, που όφειλαν οι γυναίκες στα μέλη του κυκλώματος λόγω της μεταφοράς τους στην Ελλάδα, τις υποχρέωναν να απασχοληθούν ως εκδιδόμενες σε τουλάχιστον 6 οίκους ανοχής, παρακρατώντας μεγάλο μέρος των εσόδων από την σeξουαλική εκμετάλλευσή τους.

Σημειώνεται, ότι μεγάλο μέρος του οικονομικού οφέλους, που αποκόμιζε το κύκλωμα από την εγκληματική δράση του, το διοχέτευε σε επιχείρηση που διέθετε με σκοπό την ενσωμάτωσή του στη νόμιμη οικονομία.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων που αφορούσαν τη λειτουργία των οίκων ανοχής και της νομιμοποίησης εσόδων από την εγκληματική δραστηριότητα, καταγραφικά μηχανήματα επιτήρησης χώρων οίκων ανοχής, ψηφιακά πειστήρια και μέσα αποθήκευσης και το χρηματικό ποσό των 2.358 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χάρι και Μέγκαν συναντούν τον βασιλιά Κάρολο σε «ιστορική» επανένωση ‑ τα παιδιά είδαν τον παππού τους για πρώτη φορά σε 4 χρόνια

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα υποδέχτηκαν τον Χάρι με την οικογένειά του στο Χάιγκροουβ, σε αυστηρά ιδιωτική συνάντηση χωρίς φωτογραφίες

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος ‑ και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

Βόμβα στο ελληνικό μπάσκετ: Ο ΠΑΟΚ αποκτά τον Όσμαν με 9 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια – Δίνει 2.000.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Ο ΠΑΟΚ εξασφαλίζει τον Τούρκο φόργουορντ για την επόμενη τριετία – Το παρασκήνιο της κορυφαίας μεταγραφής – Στο στόχαστρο και ο Βασίλης Τολιόπουλος με προσφορά έως δύο εκατ. ευρώ

Βίντεο‑σοκ από την Ινδία: Τι συνέβη μετά τον βιασμό και τη δολοφονία 11χρονης ‑ δεκάδες συλλήψεις

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρισε άνδρα κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Δυτική Βεγγάλη μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός 11χρονου κοριτσιού σε λίμνη.

Τρομακτικό βίντεο: Παρά τρίχα γλίτωσε πεζός στη Νέα Υόρκη – Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας

E-Daily 3.Left 11.07.2026
Δύο αυτοκίνητα καρφώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα σε κτίριο στο Μπρούκλιν, τραυματίζοντας οδηγούς και πεζό - οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν αμέσως.

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Η Apple μηνύει γνωστή εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης ‑ τι κατηγορεί τους πρώην υπαλλήλους της

E-Daily 2.TopNews 11.07.2026
Η Apple κατέθεσε ομοσπονδιακή αγωγή κατά της OpenAI και δύο πρώην στελεχών της για κλοπή εμπιστευτικών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη προϊόντων.

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Το απορριμματοφόρο μας πέταξε μακριά, το παιδί μου το πάτησε», λέει ο πατέρας της 15χρονης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο πένθος βυθίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τον θάνατο 15χρονης αθλήτριας της δεύτερης ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία ‑ «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς

Μουντιάλ 2026: Μέχρι και 2.600 ευρώ πουλάει η FIFA κομμάτια από το χορτάρι του γηπέδου του τελικού

E-Daily 3.Left Χτες
Στις 19 Ιουλίου στο MetLife Stadium στο Νιού Τζέρσεϊ θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές

Κόσμος Χτες
Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης