E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βιασμός 12χρονης: Γιατί προφυλακίστηκε η μητέρα του κοριτσιού;

«Τα λεφτά στη μάνα μου» έγραφε σε μηνύματά του προς υποψήφιους «πελάτες» το κορίτσι

Δημοσίευση 18/10/2022 | 08:09

Βιασμός 12χρονης: Γιατί προφυλακίστηκε η μητέρα του κοριτσιού;

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του Κολωνού με θύμα μια 12χρονη μαθήτρια, την οποία βίαζε και εξέδιδε σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος. Χθες, υπήρξε μια ακόμη προφυλάκιση για την υπόθεση, η τέταρτη κατά σειρά, με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Συγκεκριμένα, μετά την απολογία της, στη φυλακή οδηγήθηκε η 37χρονη μητέρα της ανήλικης, αρνούμενη την κατηγορία της μαστροπείας σε βάρος του ίδιου της του παιδιού, την οποία και της απήγγειλαν οι αρχές.

Δύο ήταν τα στοιχεία που «έκαψαν» την κατηγορουμένη, η οποία φέρεται πως μέσα στο ανακριτικό γραφείο έκλαιγε και έλεγε συνεχώς ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα όσα βίωνε το παιδί της και ότι δεν έχει καμία σχέση με την μαστροπεία που της αποδίδεται.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ανακρίτρια και εισαγγελέας έλαβαν την απόφαση για προφυλάκιση της κατηγορουμένης, «πατώντας» στα εμβάσματα σε λογαριασμό της από «πελάτες» του παιδιού της, αλλά και σε μηνύματα της 12χρονης κόρης της προς υποψήφιους «πελάτες» που έγραφε «τα λεφτά στη μάνα μου». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα μηνύματα αυτά αφορούσαν σε φωτογραφίες του παιδιού οι οποίες στέλνονταν μέσα από την εφαρμογή blindchat.

Τα στοιχεία αυτά, συνδυαστικά με το γεγονός ότι η ανήλικη έλειπε πάρα πολλές ώρες από το σπίτι για να μπορεί να «ανταποκρίνεται» στα ραντεβού που της έκλεινε ο Ηλίας Μίχος, οδήγησαν τις αρμόδιες δικαστικές αρχές στην προφυλάκιση της 37χρονης. Μάλιστα, μόλις τα δυο μεγαλύτερα παιδιά της κατηγορουμένης, τα οποία είχαν καταθέσει νωρίτερα ως μάρτυρες υπεράσπισης της στην εν εξελίξει ανάκριση, την είδαν να βγαίνει από το ανακριτικό γραφείο ξέσπασαν σε λυγμούς.

Η 37χρονη μητέρα με το υπόμνημα που κατάθεσε στην ανακρίτρια υποστήριξε πως «πάγωσε» μόλις έλαβε γνώση των μηνυμάτων που ο 53χρονος έστελνε στην κόρη της και υποστήριξε πως η Ηλίας Μίχος είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της οικογένειάς της. «Σε επικοινωνία που είχα με την κόρη μου την ρώτησα τι είχε συμβεί και κου είπε ότι κάποια ημέρα που ήταν στο κατάστημα του Ηλία Μίχου κατέβηκε στο υπόγειο να βοηθήσει σε κάτι και εκείνος την βίασε. Μου ανέφερε και ότι την εξανάγκασε να πάει και με άλλους άνδρες περίπου 10 στον αριθμό. Ο Ηλίας Μίχος προσπάθησε να διεισδύσει στην οικογένεια μας, εμφανιζόταν προστατευτικός και δοτικός προς τα παιδιά της γειτονιάς και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη μας έπραξε όλα αυτά», είπε η 37χρονη στην ανακρίτρια και σε άλλο σημείο του υπομνήματός της ανέφερε για το παιδί της: «Στις καταθέσεις της η ίδια η κόρη μου δηλώνει ότι εμείς η οικογένεια της δεν είχαμε καμία γνώση για όσα συνέβαιναν και για τη βάναυση κακοποίηση της. Η ίδια είχε βρει μηχανισμούς απόκρυψης των συνομιλιών της, γεγονός που καταδεικνύει ότι ουδεμία γνώση είχα εγώ και η οικογένεια».

Την ίδια ώρα, σοκ προκαλούν τα όσα ανέφερε σε κατάθεσή της η μικρή για τον 53χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος πλέον βρίσκεται στις φυλακές υπό καθεστώς προσωρινής κράτησης. Όπως κατέθεσε το παιδί, ο Ηλίας Μίχος πέραν του ότι την βίαζε, την πήγαινε σε οίκο ανοχής και εκεί μέσα σε διάστημα περίπου μισής ώρας την ανάγκαζε να συνευρίσκεται με περίπου πέντε «πελάτες». «Σε μένα δεν έδιναν τίποτα», είπε το παιδί στην κατάθεσή του για αυτά τα ραντεβού της φρίκης και σημείωσε πως υπήρχε και η κάρτα της μητέρας της, «όπου βάζαμε λεφτά κάποιοι που πλήρωναν για τις φωτογραφίες». Μάλιστα, όπως κατέθεσε η 12χρονη υπήρχαν και άντρες που δεν τους είχε δει ποτέ και πληρώνανε για φωτογραφίες της. Επισήμανε, δε, στην ίδια κατάθεσή της πως η μητέρα της δεν είχε καταλάβει τίποτα και πως για όλα την καθοδηγούσε ο Ηλίας Μίχος. «Ο Ηλίας μου είχε πει την πρώτη φορά να δω που βάζει την κάρτα η μητέρα μου. Του την έδινα εγώ καμιά φορά και μου την επέστρεφε μετά από κανά δύο ημέρες», είπε χαρακτηριστικά το παιδί.

Οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην πλήρη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης που έχει σοκάρει το Πανελλήνιο και είναι ενδεικτική η απόφαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών να ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν και τα υπόλοιπα αδέλφια της 12χρονης. Συγκεκριμένα, ερευνάται αν και τα αδέλφια της 12χρονης είχαν πέσει θύματα βιασμού η μαστροπείας. Παράλληλα δόθηκε παραγγελία και στις κοινωνικές υπηρεσίες να διενεργήσουν ανάλογη έρευνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Μέχρι πότε θα διαρκέσει ο καύσωνας‑ Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Καιρός 27.07.2025
Ο καύσωνας δεν θα εγκαταλείψει τη χώρα ούτε σήμερα Κυριακή αλλά αυτή φαίνεται ότι θα είναι η τελευταία μέρα που το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς

Ζούσε μόνο με μπύρα για 30 ημέρες: Πατέρας βρέθηκε νεκρός δίπλα σε 100 άδεια μπουκάλια

Κόσμος 27.07.2025
Πέθανε μετά από έναν μήνα χωρίς φαγητό, πίνοντας μόνο μπύρα. Η σοκαριστική εικόνα με 100 άδεια μπουκάλια και η τραγική μαρτυρία του γιου του.

Νέοι καυτοί διάλογοι στο «φως» για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Η συνομιλία «Φραπέ» – Στρατάκου

Ελλάδα 27.07.2025
Νέες αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση

Πανικός σε πτήση της American Airlines: Καπνοί και φωτιά σε Boeing 737 Max πριν την απογείωση

Κόσμος 27.07.2025
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται οι άνθρωποι να εγκαταλείπουν το φλεγόμενο αεροσκάφος

Ισραήλ: Κατέλαβε σε «ζωντανή μετάδοση» το πλοιάριο Handala

Κόσμος 27.07.2025
Στα βίντεο που μεταδίδονταν σε πραγματικό χρόνο, εμφανίζονταν ακτιβιστές καθισμένοι στη γέφυρα του πλοίου με τα χέρια ψηλά

Ωτοστόπ φρίκης στα Χανιά – Πατέρας και γιος συνελήφθησαν μετά από αλλεπάλληλες κλήσεις στο 112

Ελλάδα 27.07.2025
Οι φοιτήτριες κάλεσαν ουρλιάζοντας το 112 ζητώντας βοήθεια

Μπαράζ σεισμών στην Αμοργό

Ελλάδα 27.07.2025
Ο μεγαλύτερος σεισμός είναι 3,4 Ρίχτερ

Φωτιά τώρα στα Κύθηρα: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά ‑ Εκκενώθηκαν οικισμοί ‑ Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Ελλάδα 27.07.2025
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Κύθηρα

Φρίκη στο Παλαιό Φάληρο: Ξεβράστηκε σορός κοριτσιού 3 ετών ‑ Φορούσε μαγιό

Ελλάδα 27.07.2025
Σε εξέλιξη η έρευνα από το Λιμενικό και την ΕΛ.ΑΣ για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού

«Έφυγε» από τη ζωή στα 42 του ο Ζαν Μαρί Σιλά

Αθλητικά Νέα Χτες
Είχε αγωνιστεί σε Εργοτέλη, ΟΦΗ, Καλαμάτα και ΠΑΣ Γιάννινα

Βίντεο: Η στιγμή που εθελοντής πυροσβέστης καταρρέει ενώ επιχειρεί στη φωτιά στο Κρυονέρι

Κόσμος Χτες
Φανερά καταβεβλημένος από τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες επιχειρεί, διακρίνεται να ζητάει λίγο νερό από τους συναδέλφους του