E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παγκόσμια Ημέρα Αυγού: 10 μαγαζιά της Αθήνας που δημιουργούν μικρά έργα τέχνης από αυγά

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυγού γιορτάζεται παγκοσμίως κάθε δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 13/10/2022 | 09:12

Παγκόσμια Ημέρα Αυγού: 10 μαγαζιά της Αθήνας που δημιουργούν μικρά έργα τέχνης από αυγά
@brunchfactoryathens / instagram

Είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, που δεν αγαπούν το αυγό! Αυτό το τόσα δα μικρό πραγματάκι, που κρύβει μέσα του τεράστια νοστιμιά! Βραστό, στο τηγάνι με διάφορες τσαχπινιές, benedict σε αγαπημένα spots της Αθήνας ή scramble μαζί με αφράτα pancakes!  

Είναι μια καλή ευκαιρία λοιπόν να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Αυγού, σε ένα από τα μαγαζιά της Αθήνας που προσφέρουν πεντανόστιμες δημιουργίες από αυγά. Μερικά από τα αγαπημένα μας, στη λίστα που ακολουθεί.

Μπελ Ρέϋ

Φημίζεται στην πόλη για το brunch του και είναι ένα από τα μαγαζιά που καθιέρωσε την αυγοκατανάλωση στο Κουκάκι τα Σαββατοκύριακα. Τα καλύτερα πιάτα του είναι τα λατρεμένα αυγά φούρνου με τσίλι κον κάρνε σε τορτίγια και τα scrambled eggs με καραμελωμένο bacon και ψητά ντοματίνια.

Φαλήρου 88, Κουκάκι

 

Beauty Killed The Beast

Το ατμοσφαιρικό Beauty Killed the Beast έχει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα brunch menu και κυριαρχεί φυσικά το αυγό. Σε αυτό το νεοκλασικό με τη vintage διάθεση θα βρεις σούπερ πεντανόστιμο παραδοσιακό καγιανά με ντομάτα, τυρί και φρέσκα μυρωδικά. Mη χάσεις ακόμη, την αφράτη βάφλα με αυγά ποσέ, κρέμα αβοκάντο και χειροποίητη σως Hollandaise και το πολυαγαπημένο croque madame με τη λαχταριστή μπεσαμέλ.

Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός

 

Queen Bee

Αυτό το γωνιακό φινετσάτο μαγαζί είναι ένα από τα μέρη που τα επισκέπτεσαι για τις ωραίες γεύσεις του και στην προκειμένη, για τις ωραίες συνταγές με αυγά. Pancakes με αυγά και τυριά, αυγά scrambled με ντομάτα και γουακαμόλε αλλά και διάφορα σάντουιτς με αυγά βραστά για πιο healthy επιλογές. Ό,τι και να διαλέξεις θα ξετρελαθείς!

Πατριάρχου Ιωακείμ 45, Κολωνάκι

 

Begg for egg

Είναι αυτό που λέμε «όνομα και πράγμα» γιατί μόλις δεις το μενού με τα λαχταριστά σάντουιτς, θα παρακαλάς για το δικό σου! Εδώ θα απολαύσεις μοναδικά μπριός με αυγά scrambled και διάφορες σάλτσες, με τηγανητά αυγά και μαρμελάδες και γενικά θα γευτείς συνδυασμούς που δεν έχεις φανταστεί. Και αν ψάχνεις κάτι πιο ελαφρύ, έχεις την επιλογή να απολαύσεις τα αυγά σου με τα υπόλοιπα υλικά σε βαζάκι χωρίς το ψωμί.

Περικλέους 30-32, Αθήνα

 

Όβεν

Μία σχετικά νέα προσθήκη στο γαστρονομικό χάρτη, το Όβεν στη Βούλα θα σε ενθουσιάσει με τις μαγικές συνταγές που πρωταγωνιστεί το αυγό. Σε έναν μικρό αλλά άνετο εξωτερικό χώρο με πολλά φυτά, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις πολλές εναλλακτικές αυγού. Σάντουιτς με διαφορετικά ψωμάκια και αυγό, γαλλική αφράτη ομελέτα με καραμελωμένα τοματίνια, New York σαντουιτς με αυγά scrambled, μπέικον και τυρί αλλά και healthy Nordic bowl με αυγά, αβοκάντο και σολωμό. Delicious!

Λεωφ. Βασιλέως Παύλου 104, Βούλα

 

Homelette Street Food

Η ομελέτα είναι τυπικά κάτι εύκολο και basic, αλλά εδώ μιλάμε για ομελέτα σε άλλο επίπεδο! Συγκεκριμένα εδώ φτιάχνουν ομελέτα στο χέρι και αυτό είναι σίγουρα κάτι μοναδικό. Είναι το πρώτο μαγαζί που προσφέρει κάτι τέτοιο και δεν πρέπει να το χάσεις. Ομελέτα σε τορτίγια, σε αραβική πίτα με διάφορα υλικά και συνδυασμούς που θα σε κάνουν να θες να τα δοκιμάσεις όλα! Αν είσαι του γλυκού θα βρεις και γλυκιά ομελέτα αλλά και αυγόφετες.

Εμμανουήλ Μπενάκη 7-9, Αθήνα

 

Mr. Fox

Ο Mr.Fox θα σε τρελάνει με την ομελέτα φριτάτα από τον ξυλόφουρνο με veggie frenzy και όχι μόνο. Στις αγαπημένες επιλογές του μενού, είναι τα morning breads, το ένα με πικάντικη σάλτσα ντομάτας (shakshuka), αυγά, φέτα και chorizo και το άλλο benedict, με ποσέ αυγό και σάλτσα Hollandaise.  Σπεσιαλιτέ του καταστήματος είναι το «Αυγό του Mr.Fox», ένα scotch egg με salchicha, όπως κι ένα French toast με τσουρέκι, custard βανίλια και ψητά μήλα. Όποιο και να προτιμήσεις, θα το συνδυάσεις με τα φανταστικά ροφήματα για ένα παραδεισένιο γεύμα στη Γλυφάδα!

Λαοδίκης 38, Γλυφάδα

 

ΜΑΝΗΜΑΝΗ

Σε αυτό το διώροφο νεοκλασικό στο Κουκάκι, θα φας αυγό αλλά σε πιο παραδοσιακή εκδοχή. Στην κουζίνα της Λακωνικής Μάνης, όταν στο σπίτι δεν υπήρχε κρέας φτιάχνανε τις ξακουστές «Τσουχτές». Ένα πιάτο πολυτελείας που σέρβιραν στους επίτιμους καλεσμένους, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και πρωτεϊνη. Οι «Τσουχτές» είναι ένας παράδεισος με χειροποίητα ζυμαρικά από αγνά μανιάτικα υλικά και στην κορυφή ένα αφράτο τηγανητό αυγό με διάφορα μυρωδικά. Μην το χάσεις!

Φαλήρου 10, Κορυδαλλός

 

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Εδώ θα απολαύσεις αυθεντική πολίτικη κουζίνα. Μεγάλη ποικιλία σε ανατολίτικα πιάτα, σε πολλά μάλιστα κυριαρχούν φρέσκα αυγά. Αγαπημένα πιάτα είναι το καραμανλίδικο σουτζούκι με αυγά μάτια και spicy μπαχαρικά και φυσικά το ζουμερό σαγανάκι με παστουρμά, σουτζούκι, αυγά και ντομάτα. Και αν αγαπάς τα καυτερά τότε ο Πύραυλος είναι το ιδανικό πιάτο για εσένα, καυτερό λουκάνικο με αυγά μάτια και γιαούρτι. Πρέπει να το δοκιμάσεις!

 Σωκράτους 1, Αθήνα

 

Brunch Factory

Φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει το μαγαζί με το αυγό στο λογότυπό του. Είναι ένας χώρος που αγαπάει το αυγό και αυτό αποδεικνύεται από την ποικιλία των συνταγών του. Στο menu του θα βρεις διάφορες ομελέτες, αυγά με σάλτσα σε τηγανάκι, αυγά ποσέ με αβοκάντο, αυγά benedict, αυγά scrambled και εννοείται pancakes με αυγά!

Αθηνάς 11, Αθήνα

Στις 14 Οκτωβρίου λοιπόν, φρόντισε να βρεις τον αυγοπαράδεισο που θα γιορτάσεις, απολαμβάνοντας μοναδικά γεύματα!

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

8 παλιά νεοκλασικά της Αθήνας που είναι μπαρ ή καφετέριες

Urban 28.04.2024
Mέρη που πας για καφέ ή ποτό και έχουν την αίγλη της παλιάς Αθήνας!

Τι θα δούμε αυτό το ΣΚ στο Horrorant Film Festival

Exodos Χτες
Το 9ο Horrorant Film Festival φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος του

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink Προχτές
Όλα είναι πεντανόστιμα!

Ανακοίνωση προβολών Horrorant Film Festival 2024!

Σινεμά 25.04.2024
ΕΛΙΖΕαπό 18/04 έως 28/047

Πού θα φας πεντανόστιμα νηστίσιμα γλυκά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 23.04.2024
Υπάρχουν επιλογές για κεράσματα την περίοδο της Σαρακοστής κι όχι μόνο

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Eat + Drink 17.04.2024
Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Μικροσκοπικά ουζερί για θαλασσινά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 16.04.2024
Ζέστη, ήλιος και διάθεση για εξόδους!

7 εναλλακτικά εστιατόρια για ένα ρομαντικό ραντεβού

Eat + Drink 12.04.2024
Επειδή δεν είναι εύκολο να βρεις το τέλειο μέρος για ραντεβού, σου βρήκαμε εμείς τα καλύτερα!