ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΗΠΑ: Σαρώνει τη Φλόριντα ο τυφώνας Ίαν – Αδειασαν οι δρόμοι

Αναβαθμίστηκε σε «κατηγορία 5»

 
Δημοσίευση 28/9/2022 | 21:44

Σαρώνει τη Φλόριντα ο ιστορικών διαστάσεων τυφώνας Ίαν, που έχει αναβαθμιστεί σε «κατηγορία 5».

Η Τάμπα μοιάζει με πόλη-φάντασμα καθώς οι δρόμοι άδειασαν και οι καταστηματάρχες σφράγισαν με ξύλινες πλάκες τα μαγαζιά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι ο πυρήνας του τυφώνα θα έχει κινηθεί πάνω από την κεντρική Φλόριντα μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης.

Νωρίτερα ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις τόνισε ότι δεν είναι πλέον δυνατή η ασφαλής εκκένωση και πρέπει όλοι να προετοιμαστούν για αυτήν τη σφοδρή καταιγίδα.

«Πρόκειται για μια μεγάλη, μεγάλη καταιγίδα… Αυτή θα είναι μια άσχημη, άσχημη μέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι ο κίνδυνος θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι αργά την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπάιντεν: Ο κυκλώνας Ίαν δεν είναι λόγος για να αυξηθεί η τιμή της βενζίνης

Το πέρασμα του κυκλώνα Ίαν από τη Φλόριντα «δεν συνιστά δικαιολογία» για να αυξηθεί η τιμή της βενζίνης, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε μια προειδοποίηση προς τις πετρελαϊκές εταιρείες.

«Μην τον χρησιμοποιήσετε, επαναλαμβάνω, μην τον χρησιμοποιήσετε ως πρόσχημα για να αυξήσετε την τιμή της βενζίνης» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Δεν είναι δικαιολογία» πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι ο κυκλώνας θα έχει μόνο περιορισμένες και πρόσκαιρες επιπτώσεις στην παραγωγή αμερικανικού αργού.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ