E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σακίρα: Θα δικαστεί στην Ισπανία για την υπόθεση φοροδιαφυγής 14,5 εκατ. ευρώ

Αντιμετωπίζει οκτώ χρόνια φυλάκισης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/9/2022 | 15:34

Σακίρα: Θα δικαστεί στην Ισπανία για την υπόθεση φοροδιαφυγής 14,5 εκατ. ευρώ

Η Σακίρα αναμένεται να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη, καθώς σύμφωνα με εντολή Ισπανού δικαστή θα βρεθεί στο δικαστήριο για φερόμενη φορολογική απάτη 14,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η 45χρονη τραγουδίστρια, η οποία τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στην επικαιρότητα, με αφορμή τον πολύκροτο χωρισμό της με τον Ζεράρ Πικέ, προειδοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο ότι θα μπορούσε να καταδικαστεί σε φυλάκιση έως και οκτώ ετών, αφού κατηγορήθηκε για φορολογική απάτη. Οι Ισπανοί εισαγγελείς απαιτούσαν επίσης πρόστιμο 22,5 εκατομμυρίων ευρώ για έξι κατηγορίες εξαπάτησης του κράτους μεταξύ 2012 και 2014.

Η Κολομβιανή σταρ έχει ήδη πληρώσει το ποσό των τριών εκατομμύριων ευρώ στην εφορία, ωστόσο οι εισαγγελείς θέλουν η Σακίρα να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών, εάν κριθεί ένοχη όπως κατηγορείται. Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει οριστεί ακόμα, αλλά αναμένεται να διεξαχθεί τους επόμενους μήνες.

Η υπόθεση φοροδιαφυγής της Κολομβιανής τραγουδίστριας

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο που υπέβαλαν οι εισαγγελείς στο ανακριτικό δικαστήριο στη Βαρκελώνη, η Σακίρα κατηγορείται ότι φαίνεται πως ζει εκτός Ισπανίας και ότι χρησιμοποιεί μια υπεράκτια εταιρεία για να αποφύγει τους φόρους από το 2012 και το 2014, όταν ήταν σε σχέση με τον ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ.

Εκπρόσωπος της 45χρονος Κολομβιανής ποπ σταρ δήλωσε: «Η Σακίρα πάντα συνεργαζόταν και τηρούσε το νόμο, επιδεικνύοντας άψογη συμπεριφορά ως άτομο και ως φορολογούμενος και ακολουθώντας πιστά τη συμβουλή της PriceWaterhouse Coopers, μιας αναγνωρισμένης και παγκοσμίως αναγνωρισμένης φορολογικής εταιρείας. Δυστυχώς, η ισπανική εφορία, η οποία χάνει μία στις δύο αγωγές με τους φορολογούμενους της, συνεχίζει να παραβιάζει τα δικαιώματά της και να κυνηγά μια ακόμη αβάσιμη υπόθεση. Η Σακίρα είναι σίγουρη ότι η αθωότητά της θα αποδειχθεί μέχρι το τέλος της δικαστικής διαδικασίας».

Η Σακίρα στο παρελθόν δήλωνε φορολογικός κάτοικος στις Μπαχάμες και εγγράφηκε ως πλήρης φορολογικός κάτοικος στην Ισπανία μόνο το 2015.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τατιάνα Στεφανίδου: «Αυτό πρέπει να το διαψεύσω, δυστυχώς τα fake news είναι πιο ισχυρά από την αλήθεια»

E-Daily 3.Left 23.05.2026
Δηλώσεις στα τηλεοπτικά συνεργεία των ψυχαγωγικών εκπομπών παραχώρησε η Τατιάνα Στεφανίδου.

Βαλεντίνη Παπαδάκη για Κώστα Σόμμερ: Ήμουν έγκυος, δεν έλεγε τίποτα για γάμο

E-Daily 3.Left 23.05.2026
Του είπα ότι το μωρό θα πάρει το επίθετό μου, με πήγε με την κοιλιά τούρλα να παντρευτούμε

Ο Τραμπ δημοσίευσε AI βίντεο που πετάει τον Στίβεν Κολμπέρ σε κάδο απορριμμάτων και χορεύει το YMCA

E-Daily 3.Left 23.05.2026
«Ο Κολμπέρ επιτέλους τελείωσε από το CBS», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social

Γιάννης Τσιμιτσέλης: Όταν θα χωνέψει τα άντερά του ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, θα χωνέψει και τα υπόλοιπα

E-Daily 3.Left 23.05.2026
Το σχόλιο του ηθοποιού για τον παρουσιαστή ήρθε μετά από μία τοποθέτησή του για το Survivor

Το σκάνδαλο που δεν έσβησε ποτέ: Οι φήμες για απιστία και η «σιωπηλή» απάντηση της Nicole Appleton συνεχίζει να προκαλεί

E-Daily 3.Left 23.05.2026
Τρία χρόνια μετά τις αποκαλύψεις της Britney Spears, οι φήμες για τον Justin Timberlake επιστρέφουν και η απουσία απαντήσεων λέει περισσότερα από ποτέ

Λουπίτα Νιόνγκο: Η δημόσια απάντηση στις αντιδράσεις για την επιλογή της ως Ωραία Ελένη

E-Daily 3.Left Χτες
Η Λουπίτα Νιόνγκο απάντησε δημόσια στις αντιδράσεις που προκάλεσε η συμμετοχή της στον ρόλο της Ωραίας Ελένης στη νέα κινηματογραφική εκδοχή της «Οδύσσειας» από τον Κρίστοφερ Νόλαν

Μαριέττα Χρουσαλά: Η συγκινητική εξομολόγηση για τα παιδιά της – «Θα χάσεις και μερικές μάχες»

E-Daily 3.Left Χτες
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η επιχειρηματίας και πρώην μοντέλο μιλά για τη δουλειά της ενώ με συγκίνηση αναφέρεται και στη ζωή της ως μαμά τριών παιδιών

Εκτός Real View η Έλενα Χριστοπούλου

E-Daily 3.Left Χτες
Τι συνέβη

J2US: Τα τρία ζευγάρια που προκρίθηκαν στον τελικό

E-Daily 3.Left Χτες
Το J2US πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του

Μίρκα Παπακωνσταντίνου: «Θα ήθελα να είχα ένα παιδί από τον Δάνη, τώρα είναι αργά»

E-Daily 3.Left Χτες
«Θα ήθελα ένα παιδί από μία τέτοια σχέση» εξομολογήθηκε η ηθοποιός