E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σακίρα: Θα δικαστεί στην Ισπανία για την υπόθεση φοροδιαφυγής 14,5 εκατ. ευρώ

Αντιμετωπίζει οκτώ χρόνια φυλάκισης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/9/2022 | 15:34

Σακίρα: Θα δικαστεί στην Ισπανία για την υπόθεση φοροδιαφυγής 14,5 εκατ. ευρώ

Η Σακίρα αναμένεται να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη, καθώς σύμφωνα με εντολή Ισπανού δικαστή θα βρεθεί στο δικαστήριο για φερόμενη φορολογική απάτη 14,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η 45χρονη τραγουδίστρια, η οποία τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στην επικαιρότητα, με αφορμή τον πολύκροτο χωρισμό της με τον Ζεράρ Πικέ, προειδοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο ότι θα μπορούσε να καταδικαστεί σε φυλάκιση έως και οκτώ ετών, αφού κατηγορήθηκε για φορολογική απάτη. Οι Ισπανοί εισαγγελείς απαιτούσαν επίσης πρόστιμο 22,5 εκατομμυρίων ευρώ για έξι κατηγορίες εξαπάτησης του κράτους μεταξύ 2012 και 2014.

Η Κολομβιανή σταρ έχει ήδη πληρώσει το ποσό των τριών εκατομμύριων ευρώ στην εφορία, ωστόσο οι εισαγγελείς θέλουν η Σακίρα να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών, εάν κριθεί ένοχη όπως κατηγορείται. Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει οριστεί ακόμα, αλλά αναμένεται να διεξαχθεί τους επόμενους μήνες.

Η υπόθεση φοροδιαφυγής της Κολομβιανής τραγουδίστριας

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο που υπέβαλαν οι εισαγγελείς στο ανακριτικό δικαστήριο στη Βαρκελώνη, η Σακίρα κατηγορείται ότι φαίνεται πως ζει εκτός Ισπανίας και ότι χρησιμοποιεί μια υπεράκτια εταιρεία για να αποφύγει τους φόρους από το 2012 και το 2014, όταν ήταν σε σχέση με τον ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ.

Εκπρόσωπος της 45χρονος Κολομβιανής ποπ σταρ δήλωσε: «Η Σακίρα πάντα συνεργαζόταν και τηρούσε το νόμο, επιδεικνύοντας άψογη συμπεριφορά ως άτομο και ως φορολογούμενος και ακολουθώντας πιστά τη συμβουλή της PriceWaterhouse Coopers, μιας αναγνωρισμένης και παγκοσμίως αναγνωρισμένης φορολογικής εταιρείας. Δυστυχώς, η ισπανική εφορία, η οποία χάνει μία στις δύο αγωγές με τους φορολογούμενους της, συνεχίζει να παραβιάζει τα δικαιώματά της και να κυνηγά μια ακόμη αβάσιμη υπόθεση. Η Σακίρα είναι σίγουρη ότι η αθωότητά της θα αποδειχθεί μέχρι το τέλος της δικαστικής διαδικασίας».

Η Σακίρα στο παρελθόν δήλωνε φορολογικός κάτοικος στις Μπαχάμες και εγγράφηκε ως πλήρης φορολογικός κάτοικος στην Ισπανία μόνο το 2015.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιωάννα Τούνη: «Αν το να είσαι βασίλισσα του real estate, κουκλάρα και πετυχημένη είναι έγκλημα, συλλάβετέ με»

Tabloid 23.07.2026
«Δηλώνω ένοχη, αξιότιμο δικαστήριο», έγραψε χιουμοριστικά η influencer στη λεζάντα της ανάρτησής της

Σάκης Ρουβάς: Το βίντεο με Κάτια Ζυγούλη και Ρένα Μόρφη στη Σίφνο ‑ Μια αξέχαστη στιγμή με μοναδική θέα

Tabloid 23.07.2026
Ο τραγουδιστής απόλαυσε τις διακοπές του στο νησί με τη γυναίκα του και συναντήθηκε με τη συνάδελφό του για βόλτα στο κάστρο

Η Κέλλυ Κελεκίδου παρακολούθησε συναυλία του Μπρούνο Μαρς στο Μιλάνο και βγήκε φωτογραφία μαζί του

Tabloid 23.07.2026
«Υπάρχουν βραδιές που τις ζεις με τους αγαπημένους σου ανθρώπους και μένουν για πάντα στην καρδιά σου», έγραψε η τραγουδίστρια

Η Ρένια Λουιζίδου ντύνεται μοναχή και αποκαλύπτει τον νέο της ρόλο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Η αγαπημένη ηθοποιός επιστρέφει στα «Φόνοι στο καμπαναριό» αλλά και στο «Σόι σου», με διπλό ρόλο την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

Η Κατερίνα Βρανά από το νοσοκομείο: «Πού και πού συμβαίνουν μικροπράγματα και πρέπει να τσεκάρω ότι είναι όλα εντάξει»

Social 23.07.2026
«Δεν έγινε κάτι σοβαρό, μην αγχώνεστε», έγραψε με χιούμορ η stand-up comedian στην ανάρτησή της

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Καβγάς για θέση πάρκινγκ – «Με είπαν τσόκαρο και βλήμα»

Social 23.07.2026
Η αθλητικογράφος αποκάλυψε μέσα από ανάρτηση στο Instagram όσα της συνέβησαν, αφιερώνοντας μάλιστα μια χαρακτηριστική χειρονομία στη γυναίκα με την οποία διαπληκτίστηκε

Η Νατάσσα Μποφίλιου τραγούδησε μαζί με ιερέα που παρακολούθησε τη συναυλία της

E-Daily 3.Left 23.07.2026
«Ωραίος, ωραίος» είπε η τραγουδίστρια στον παπά, ο οποίος της φίλησε το χέρι

Η ελεφαντίνα που «έκλεψε» τσουγκράνα από αγρότη για να ξυστεί – το βίντεο που λατρεύει όλο το ίντερνετ

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Η Khamphong, μια ελεφαντίνα από την Ταϊλάνδη, άρπαξε επιδέξια τσουγκράνα από αγρότη, την χρησιμοποίησε για να ξυστεί και την επέστρεψε με απόλυτη ευγένεια.

Θαυμασμός για το γιωτ των 220.000.000 του Εμίρη του Αμπου Ντάμπι που αγκυροβόλησε στην Ψαρρού

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Μαγνήτης έχει γίνει το χλιδάτο σκάφος Mar, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στον κόλπο της Ψαρρούς

Ταύρος 900 κιλών μπήκε σε μπαρ στην Ισπανία – Δείτε πώς αντέδρασε ο σερβιτόρος

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Το ζώο παρέμεινε στο κατάστημα λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα χωρίς να τραυματίσει κανέναν ούτε να προκαλέσει υλικές ζημιές.

Αρκούδα σκαρφάλωσε σε στύλο ηλεκτροδότησης στο Νέο Μεξικό – Τραγικό τέλος για το ζώο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Το ζώο εντοπίστηκε από οδηγούς που διέρχονταν από αγροτική περιοχή, αλλά οι αρχές δεν μπόρεσαν να το σώσουν εγκαίρως.