ENTERTAINMENT

Η μεγαλύτερη κόντρα όλων των εποχών στη showbiz

Η Joan Crawford και η Bette Davis ήταν αντίπαλες στην προσωπική και επαγγελματική ζωή
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η μεγαλύτερη κόντρα όλων των εποχών στη showbiz

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Joan Crawford και η Bette Davis ήταν πρωταγωνίστριες στη μεγαλύτερη κόντρα στη showbiz όλων των εποχών

«Δεν της το συγχώρεσα ποτέ, ούτε θα το συγχωρήσω ποτέ». Έτσι είπε η Davis σε μια συνέντευξη του 1987, πενήντα δύο χρόνια μετά το καθοριστικό περιστατικό στο ισόβιο μίσος της για την Crawford .

Το 1935, η Davis πρωταγωνίστησε στο δράμα Dangerous και ερωτεύτηκε τον συμπρωταγωνιστή της Franchot Tone. «Ερωτεύτηκα τον Franchot, επαγγελματικά και προσωπικά», είπε. «Τα πάντα πάνω του αντανακλούσαν την κομψότητά του, από το όνομά του μέχρι τους τρόπους του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Joan Crawford έγινε ζευγάρι με τον Franchot Tone. «Ήταν τρελά ερωτευμένος μαζί της», είπε η Davis. "Συναντιόντουσαν κάθε μέρα για μεσημεριανό γεύμα... επέστρεφε στο πλατό, με το πρόσωπό του καλυμμένο με κραγιόν. Ήταν τιμή που αυτός ο μεγάλος σταρ ήταν ερωτευμένος μαζί της."

«Τον πήρε από μένα», φέρεται να είπε η Davis σε εκείνη τη συνέντευξη το 1987. «Το έκανε ψυχρά, εσκεμμένα και με πλήρη σκληρότητα». Η Davis κέρδισε ένα Όσκαρ για την ερμηνεία της στο Dangerous, κι όμως η Crawford είχε καταφέρει να κερδίσει την καρδιά του αγαπημένου της!

Σε εκείνη ακριβώς την τελετή των Όσκαρ, η Davis δεν φανταζόταν ότι θα κέρδιζε, και έτσι φόρεσε ένα απλό ναυτικό φόρεμα (ένα παλιό κοστούμι, στην πραγματικότητα) στην τελετή. Όταν διαβάστηκε το όνομά της, οι φήμες λένε ότι ο Tone σηκώθηκε και την αγκάλιασε, ενώ η τότε σύζυγός του Crawford αρνήθηκε να κουνηθεί και τον συγκράτησε από το να πλησιάσει την Davis. Αφού ο Tone της φώναξε επειδή ήταν αγενής, εκείνη υποτίθεται ότι γύρισε στην Davis και είπε, με χλευασμό, "Αγαπητή Bette! Τι υπέροχο φόρεμα."  Αυτή ήταν η χρονιά που η Crawford μετακόμισε στη Warner Bros, από το ανταγωνιστικό στούντιο MGM και απαίτησε το καμαρίνι δίπλα στην Davis, η οποία βρισκόταν στη Warner Bros για μια δεκαετία. H Crawford φέρεται να έστειλε πολλά δώρα και λουλούδια σε μια προσπάθεια να κερδίσει τη φιλία της Davis αλλά όλα τους επιστράφηκαν.

Δύο χρόνια αργότερα, η Crawford πήρε έναν άλλο πρωταγωνιστικό ρόλο που αρχικά προοριζόταν για την Βette Davis, στο αστυνομικό δράμα Possessed, και θα κέρδιζε άλλη μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Παρά τη συχνά αναφερόμενη φράση του Davis «Η δεσποινίς Crawford είναι σταρ του κινηματογράφου και εγώ είμαι ηθοποιός», είχε γίνει σαφές ότι η βιομηχανία έβλεπε περισσότερα κοινά σημεία μεταξύ τους από ό,τι θα ήθελε να παραδεχτεί εκείνη.

Πάμε μπροστά στο χρόνο, έως το 1962, η Crawford ήταν αυτή, που έπεισε την Davis να υπογράψει στο "What Ever Happened To Baby Jane?", το θρίλερ για μια πρώην ηθοποιό (Crawford) που τρομοκρατείται από την διαταραγμένη αδερφή της (Davis) στο σπίτι τους στο Χόλιγουντ.

H ταινία ήταν μια απροσδόκητη εισπρακτική επιτυχία και αντιπροσώπευε σε κάποιο βαθμό την επιστροφή που χρειάζονταν απεγνωσμένα και οι δύο ηθοποιοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
12 / position1: 401 / position2: 865
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb