E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Τιμ Κουκ της Apple μιλάει ως ο πιο ισχυρός gay του πλανήτη

Μια από τις σπάνιες στιγμές που μιλάει για τη ζωή του

Δημοσίευση 19/12/2013 | 00:00

Ο Τιμ Κουκ της Apple μιλάει ως ο πιο ισχυρός gay του πλανήτη

«Δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε στην πλειοψηφία να στερήσει τα δικαιώματα της μειοψηφίας». Με αυτά τα λόγια ο Τιμ Κουκ, διευθύνων σύμβουλος της Apple και διάδοχος του Στιβ Τζομπς, παρέλαβε την περασμένη εβδομάδα στην εκδήλωση της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Όμπουρν το τιμητικό βραβείο για τη ζωή και το έργο του.

Ήταν μια από τις σπάνιες στιγμές που ο Τιμ Κουκ ανέβηκε στο βήμα σε μια εκδήλωση άσχετη με τις δραστηριότητες του αμερικανικού κολοσσού της ψηφιακής τεχνολογίας. Η διαδοχή ενός γίγαντα της εποχής μας, του Στιβ Τζομπς, είχε εγκλωβίσει τον 52χρονο σήμερα επιχειρηματία σε μια ατραπό ασταμάτητης δουλειάς και αποκλειστικής αφοσίωσης στην Apple.

Ωστόσο, σε αυτήν την εκδήλωση ο Τιμ Κουκ δεν μίλησε για την πρωτοπορία και τις καινοτομίες της Apple, ούτε καν για το γενικότερο θέμα τού πώς η σύγχρονη τεχνολογία θα απελευθερώσει τις κοινωνίες και τους ανθρώπους. Μίλησε για το ρατσισμό, τον κοινωνικό ρατσισμό, το ρατσισμό εναντίον των Αφροαμερικανών που γνώρισε από μικρός, μεγαλώνοντας στην καρδιά του αμερικανικού Νότου στην Αλαμπάμα, ως το ρατσισμό κατά των μεταναστών τώρα, γι' αυτά τα δικαιώματα των μειοψηφιών, που δεν πρέπει να τα στερήσει η πλειοψηφία.

Και ήταν μια αποστροφή της ομιλίας του, που απέσπασε τα περισσότερα χειροκροτήματα. «Πάντα είναι η σωστή ώρα για να κάνεις το σωστό. Σήμερα έχουμε μια ευκαιρία. Έχουμε μια ευκαιρία να συνεχίσουμε να προοδεύουμε στο σεβασμό των διαφορετικών φυλών και επίσης να αγκαλιάσουμε τις μεταρρυθμίσεις σχετικά με τους μετανάστες», είπε και έπειτα, ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του, τόνισε: «Και να εξαλείψουμε τις διακρίσεις εναντίον της gay και της λεσβιακής κοινότητας!».

Αφοσιωμένος επί δεκαετίες στην Apple και ζώντας στη σκιά μιας προσωπικότητας διεθνούς ακτινοβολίας όπως ο Τζομπς, ο Τιμ Κουκ κράτησε την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Στις αρχές του Οκτωβρίου, το περιοδικό «Out» –η βίβλος της αμερικανικής ομοφυλοφιλικής κοινότητας– τον ανακήρυξε ως τον πιο ισχυρό gay του κόσμου. Δεύτερη ήταν η Έλεν ντε Τζενέρις.

Με μια ομιλία σαν και αυτή στο Πανεπιστήμιο Όμπουρν, ο Τιμ Κουκ, τακτικός συνομιλητής του ζεύγους Ομπάμα και ο άνθρωπος που οδηγεί με επιτυχία την Apple στην μετά Τζομπς εποχή, αποδεικνύει ότι είναι όντως ο πιο ισχυρός gay του πλανήτη. Και ότι πλέον έχει αρχίσει να μιλάει γι' αυτό. 

Πηγή: tanea.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από τα φώτα της σκηνής στα φώτα της δικαστικής αίθουσας: H σκοτεινή πτώση ενός K‑pop ειδώλου

Πρόσωπα 24.08.2025
Kρίθηκε ένοχος για συμμετοχή στον ομαδικό βιaσμό τουρίστριας από την Κίνα

Ένα κέρμα των 2 ευρώ που αξίζει σχεδόν 2.000 – Το έχεις χωρίς να το ξέρεις;

Stories 24.08.2025
Πριν πληρώσεις ή πάρεις ρέστα, ρίξε μια δεύτερη ματιά

Η τραγική ιστορία του γιου του Marlon Brando, Christian

Πρόσωπα 24.08.2025
Ένα καταδικασμένο παιδί από τη μέρα που γεννήθηκε

Πολιτικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί: 7 διάσημοι που έπαιξαν σε διαφημιστικά

TV Σειρές 24.08.2025
Ένα μικρό αφιέρωμα σε διαφημίσεις που δεν ξεχάσαμε ποτέ

Μπιλ Γκέιτς: Η συνήθεια που έπρεπε να «σπάσει» για να χτίσει την επιτυχία του

Πρόσωπα Χτες
Ο ίδιος πάντως παραδέχεται ότι η «μάχη» συνεχίζεται

Explainer: Lafufu vs Labubu ‑ O εμπορικός πόλεμος που σοκάρει την Κίνα

Stories Χτες
Πώς ξεχωρίζεις το ψεύτικο από το αληθινό Labubu

Πώς τα οπίσθια μιας Γαλλίδας σερβιτόρας έγιναν εθνική παράδοση

Stories Χτες
Η εκδίκηση μιας σερβιτόρας και η ταπείνωση ενός δημάρχου

Η ταραχώδης ζωή της Αγκάθα Κρίστι

Πρόσωπα Χτες
Οι σταθμοί στη ζωή της που τη σημάδεψαν

Ο επικεφαλής της Microsoft προειδοποιεί: Η τεχνητή νοημοσύνη μας τρελαίνει;

Νέα Εποχή Προχτές
Ανησυχία για την «ψύχωση τεχνητής νοημοσύνης»

Η χώρα με τους λιγότερους τουρίστες στον κόσμο είναι ένας κρυμμένος παράδεισος

Νέα Εποχή 21.08.2025
Στο πιο απομονωμένο σημείο του Ειρηνικού υπάρχει μια χώρα που δέχεται λιγότερους τουρίστες κι από… τη Βόρεια Κορέα