E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ταράτσα του ονείρου: Eδώ φτιάχνεται ένα πανάκριβο κρασί για συλλέκτες

Το οποίο... δεν πρέπει όμως να πιεις

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 14/9/2022 | 00:08

Η ταράτσα του ονείρου: Eδώ φτιάχνεται ένα πανάκριβο κρασί για συλλέκτες

Με μέγεθος λίγο πάνω από 200 τετραγωνικά πόδια και ετήσια απόδοση 29 μπουκαλιών κρασί, το Via Mari 10 θεωρείται ο μικρότερος αμπελώνας στον κόσμο.

Στην ταράτσα ενός παλάτσο του 16ου αιώνα στην καρδιά του Reggio Emilia, η Via Mari 10 – που πήρε το όνομά της από το όνομα και τον αριθμό της οδού – δεν είναι μια συνηθισμένη ταράτσα αλλά δεν μπορείς να την πεις και αμπελώνα. Όχι μόνο είναι απίστευτα μικρό σε μέγεθος, αλλά έχει επίσης μια εξαιρετικά μέτρια ετήσια απόδοση κρασιού.

Ωστόσο, το πιο περίεργο με το κρασί Via Mari 10 είναι ότι δεν πρέπει να το πιείτε. Ο ιδιοκτήτης του αμπελώνα θεωρεί τα 29 περίπου μπουκάλια κρασιού που παράγονται κάθε χρόνο ως έργα τέχνης που πρέπει να συλλέγονται και να θαυμάζονται παρά να καταναλώνονται. Αυτό είναι κάπως πρόβλημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι αναμένεται να πληρώσετε 5.000 ευρώ (5.000 $) για ένα μπουκάλι κρασί που δεν πρέπει καν να πιείτε.

«Το κρασί μου είναι μια μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης, μια φιλοσοφική πρόκληση, κάτι που πρέπει να κρατάς στο σαλόνι σου για να μπορείς να το συζητήσεις με τους φίλους σου και να τους πεις για τον τρελό που έβαλε έναν αμπελώνα στην ταράτσα του», ο ιδιοκτήτης του Tulio Masoni. της Via Mari 10, είπε στο CNN. «Αν δείτε μια ρόδα ποδηλάτου σε ένα σαλόνι και όχι σε ένα συνεργείο, θα καταλάβετε πόσο όμορφο είναι. Ο αμπελώνας μου είναι έτσι: Είναι απροσδόκητος. Διεγείρει τον εγκέφαλο. Πυροδοτεί νέες σκέψεις». Αν αυτό δεν είναι καλό μάρκετινγκ παιδιά, τι είναι;

Ο Masoni ίδρυσε τον ασυνήθιστο αμπελώνα αφού πούλησε τον αμπελώνα της υπαίθρου που είχε κληρονομήσει από τον πατέρα του. Εκείνη την εποχή, πίστευε ότι η λειτουργία ενός αμπελώνα δεν θα είχε κανένα οικονομικό νόημα, αλλά αργότερα το μετάνιωσε, οπότε αποφάσισε να δημιουργήσει τον δικό του μικροσκοπικό αμπελώνα πάνω από το μεσαιωνικό του παλάτι.

«Είμαι ο μόνος παραγωγός κρασιού στον κόσμο που λέει ότι δεν πρέπει να πίνεις το κρασί του», είπε ο Masoni, προσθέτοντας ότι κάθε μπουκάλι είναι ένα έργο τέχνης που έχει σχεδιαστεί για να εξετάζεται, όχι να καταναλώνεται.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Bonioni, 10 μπουκάλια κρασιού Vila Mari 10 εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα από την τελευταία του σοδειά (2019), με όλες τις προηγούμενες αποδόσεις να έχουν εξαντληθεί. Ωστόσο, ο Masoni επισημαίνει ότι στην πραγματικότητα δεν αγοράστηκαν όλα. Πολλά προσφέρθηκαν από τη γκαλερί ως δώρα σε πιστούς πελάτες...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

Λινό παντελόνι: Είναι αυτό που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ

Style 29.04.2024
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς